onsdag 13 maj 2015

Onsdagsblandning: ”Gnälligt”?

Efter nästan 24 timmars ihällande regn, blåst och cirka 10 grader har jag inte varit på bästa humör idag, trots (eller på grund av) att det är långhelg. Men jag tänkte inte låta det gå ut över er – eller jo liiiite. Döm själva:

Smör

Som ni vet är jag väldigt nyfiken av mig och testar gärna produkter som jag inte smakat förr. När jag såg det här smörpaketet i hyllan hos den lokala ICA handlaren la jag det omedelbart i korgen.


Som alltid kollade jag bäst före datum. Ooooops! Nej, smör med en hållbarhet på sju år och en månad ville jag inte ha. Först när jag tittade på bilden i datorn slog det mig att datumet 15 06 22 är omkastat – 22 juni 2015. Ja, jag vet att jag är lite trög och värre blir det;-)

Köttfärs

Senaste nytt på köttfronten är etisk nötfärs (språkpolisen i mig blev aningen röd i ansiktet när jag såg skylten). Nu har det väl ändå gått för långt tycker jag. Å då menar jag inte bara oförmågan att skriva en enkel mening. Hälsingestintan har ett mobilt slakteri som besöker olika gårdar och slaktar djuren på plats så att korna slipper transport. Mycket bra! Men hur ”etiskt” är det då att sälja köttfärsen i dessa plastkondomer? Å medan jag ändå håller på så gillar jag inte åtta dagars hållbarhet på köttfärs heller.

Entrecôte
Vid den manuella köttdisken bad kvinnan om att få köpa ”entrekott”. Var på vippen att säga att det inte är en igelkott hon vill handla utan en ”entrekåt”. Ooooops – ja, det hade ju blivit liiiite fel det också;-)

Det här är mitt 73:a inlägg till Blogg 100. 73 down, 27 to go.

PS. Fick också en parkeringsbot i Täby Centrum idag. 300 kronor, halva priset jämfört med böterna i innerstan. Ja tänk, om det hade drabbat en fattig som glömt parkeringsskivan - grrrrrrrrrrrrrr. DS.

18 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Så du är lite nyfiken av dig. De är jag oxå men inte på smör :) lite nya maträtter och utländska korvar och annat tycker jag är kul, dvs mat vi inte är redigt vana vid.

Aj aj böter, de känns, när man ska betal något man inte ens rört vid. Uch o fy, fick en på flera tusen en gång, någon puttade på min bil så den rörde sig för fort och de fick jag sota för :)

Kramiz

Geddfish ♥ sa...

Jag testar gärna nytt. Förr fanns det ju bara Arla Smör. Nu finns det flera svenska sorter, för det bär mig emot att köpa just utländskt smör i Sverige.
Vi köpte en del från Hälsingestintans kött, mycket fin kvalitet, och dyrare. Detta etiska har jag inte sett, trots min nyfikna näsa i blöt.
Jag cyklar mest, då får jag inga P-böter ;) men jag kan riskera bli sur disktrasa om himlen öppnar sina slussar.

Susjos sa...

Ojojoj, ord och inga visor hos dig idag! Måste bero på det sistnämnda..p-bot, det vill ingen ha, och irriterande att glömma parkeringsskivan (been there done that eller vad det heter)...

Men du har ett par härliga lediga dagar framför dej..hoppas bara vädret blir bättre...man kan bli gnällig för mindre!
PS. Köpte du köttfärsen?DS

Rantamor sa...

Jaha här sitter jag och skriver en låååång kommentar och allt försvann som en fis i rymden...

Men du ha en finfin långhelg.
Tjingelingen från Rantamor.

Steve sa...

Så uppmärksam du är. Det ska fan vara konsument i denna djungel. Jag är glad att D numera sköter alla inköp i vår familj.
Kan man glädja sig åt "halva priset" på en P-bot?

Steve sa...

En trevlig långhelg vill jag förstås oxå önska!

Anders W sa...

Vilken spaning! Hoppas du inte hittar etniskt kött nästa gång.

Eva Trillian sa...

Men, säger man Entrekåt ens en gång? Jag säger nog Entrekåå ... Man kanske skulle göra en lista på alla sätt man kan säga det ;) Håhåjaja - kanske är man (läs: jag) för sysslolös just nu (ledig mitt i veckan, vad är det här för fasoner;)).
Önskar dig en skön helg - låång-helg :)

http://kraka.moah.se sa...

Hmm... Den där dateringen är väl det svenska sättat att datera, först år, sedan månad och sist dag. Men numera används även det omvända så man kan onekligen bli förvirrad.

"Etisk innehåller" borde väl skrivas "etisk betyder". Jag är också petig när det gäller språket. :-)

Ha en fin Kristi himmelfärdsdag!

Herr Nilssons Fru sa...

Psss...japp eget kontor :) men inte så stor tomt, de du ser bakom växthuset är en åker, istället för grannhus har vi åkrar :)
Kramiz

cat sa...

Som en som nyligen fått punga ut med 1000 kr i två olika p-böter, så förstår jag hur det påverkar humöret när man får en sådan. Jag kunde inte heller bli annat än grinig.
Till saken hör dock att jag som inte haft en p-bot på 20 år, hade chansat vid ett av tillfällena och inte uppmärksammat att det var sopdag vid det andra. Så mest grinig var jag på mig själv.

Ama de casa sa...

Men så bra med rullande slakterier även om köttfärsrullarna inte såg så kul ut... :-)

Böter är inte kul. Och du stod ju (säkert) betydligt bättre parkerad än alla dom här nere som slipper böter... :-)

Ama de casa sa...

sv: Jo, mikroäggkokargrejerna har jag köpt här nere. 1,20 euro för ett tvåpack. Men jag undrar om jag inte sett dom på Clas O? Här finns dom i alla fall på MediaMarkt, men något dyrare. Slog till på dom när det var så billigt. Funkar väl sådär... Vissa delar blir jättehårda och andra blir typ lösa. Man måste nog lära sig tekniken (tiden kontra effekten). Jag tyckte dock att det var en skoj grej att testa :-)

Unknown sa...

Tänk att ett besök i matvarubutiken kan bli så innehållsrikt, det borde tala emot dessa nätpåsar av mat man kan få hemkörda.
Underbart som alltid...inlägget alltså.
/Kiki

Marina sa...

Alltså, bara en liten fråga, vad innebär "etiskt kött"???

Anita Malta sa...

Fy sjutton vad jag tycker synd om dig som måste vara i det där usla klimatet och här sitter jag och svettas. Parkeringsbot dessutom :-( Nää.. hoppas verkligen på bättre väder för jag vet hur det påverkar sinnestämningen.

Ja, datumstämplar kan göra även den klokaste förvirrad och köttfärs som håller hela åtta dagar låter skumt ;-)

Trodde den där köttbiten uttalades antrekå ;-)

Monica sa...

Inte din dag direkt.
Nä den köttfärsen vill jag inte ha, osmaklig förpackning.
Ja ett växthus står högt på önskelistan men det blir nog inget.
Ha en bra dag;-)

Mias Mix sa...

Nej skulle inte heller vilja ha smör som håller i 7 år ;) Och absolut inte den där köttfärsen, påminner ju om risgrynsgröt...
Böter är aldrig kul.