måndag 4 maj 2015

Helgbilden: Promenad på innergården

Om man gör en promenad på innergården för att ta bilder till Fototriss som ville veta ”hur det ser ut där jag är” – förväntas man ju fokusera på naturens framsteg. Det är ju faktiskt meningen med temat enligt reglerna. Problemet med mig är bara att jag inte lyckas speciellt bra med sådana uppdrag, även om jag i lördags hade en bra ursäkt – vädret var dåligt. Jag ser liksom lite andra saker som dom här till exempel:

Älskar sköldpaddor. Är faktiskt uppväxt med två sådana sötingar - levande alltså, som bara jag gillade. Men kolla den här luggslitna sköldpaddan som sitter (med en halsduk mot blåsten runt halsen) i en låda utan blommor. Nästa helg är det planteringshelg i området. Då kommer lådan att fyllas med växter. Hoppas sköldpaddan får vara kvar – annars så…;-)


Första maj är ju arbetarrörelsens dag. Å tror det eller ej det har hörsammats i området där jag bor. Nej då, ingen demonstrerade, men herregud vad det vårstädades i lägenheterna. Bara att titta på och läsa en bok på balkongen (igår var det faktiskt soligt och fint, så jag passade på).


Visst ja – naturens framsteg skulle ju dokumenteras till trissen. På den här balkongen är det grönt året om. Jag menar plastväxter dör ju bara om man rengör dom med aceton (tror jag). Å det gör man ju inte - tyvärr, för jag avskyr plastväxter.


Här börjar det likna något. Ingen plast här inte utan riktiga pelargoner med rötter (antar jag). Tycker de är tidigt ute – pelargonerna alltså, men ägaren har väl gröna fingrar (antar jag). För att vara helt ärligt gillar jag inte pelargoner heller, för alla har ju dessa blommor och alltid är de röda – åtminstone på varenda balkong här i området...

Fler helgbilder hittar ni hos Marit, som än en gång har ordnat en tävling där man kan vinna ett resekit med ansiktsprodukter från M Picaut.

Det här är mitt 64:e inlägg till Blogg 100. 64 down, 36 to go.23 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Det finns ju en hel del natur i dina omgivningar :) jord, blommor, sköldpaddor! Vad mer kan man behöva?

Susanne sa...

Hahaha, så mycket att kika på i din närhet, kanske jag skulle kika runt bland mina grannar, Det mest udda här är mina närmaste grannar, mer konstigt folk har jag aldrig mött ;)

Life of Johanna sa...

Härliga helgbilder. En sköldpadda skulle jag kunna tänka mig ha. Så det kan Hugo få önska sig

Herr Nilssons Fru sa...

Jag har köpte och målat en sköldpadda som ska flytta ut vid poolen tillsammans med två grodor :) mysigt att ha haft livs levande. De blir väl rätt gamla med.

Fina bilder, kul att studera omgivningen lite.
Kramiz

Husbilen-Ellen sa...

Fina iakttagelser. För mig är pelargonior köksblommor. Det finns vackra sorter,som tulpanpelargon. Ha dé! Elisabeth

Unknown sa...

Jag led av samma syndrom gällande våren till fototrissen...men du lyckades faktiskt skapa dig en triss, – well done. Gillar sköldpadder och pelagoner inte plastväxter dock, ivarjefall inte på en balkong föreställande äkta.
/Kiki

Olga T sa...

Ha ha! Arbetarrörelsens dag hade hörsammats! Du är för skön!

LissenTo sa...

Jag har ett gäng pelargoner......... inomhus. dom får vänta ett tag med att komma ut.

Ja fy för mammas onda. Lider med henne. ...... och pappa har sitt också. Inte lätt att bli gammal

Geddfish ♥ sa...

Jag noterar att du siktade högt!
Visst hade du lite finurligt att komma med!
Än har jag inga pelargoner, men tänker skaffa mig Mårbacka lite senare.

Mias Mix sa...

Om inte den där söta sköldpaddan får bo kvar bland blommorna tror jag han kommer trivas alldeles utmärkt på din balkong!
Nej plastblommor är inte kul. Men pelargoner är ok och de finns ju faktiskt i alla färger och 100-tals sorter :)
Sv: Jättekul med första bokslutet och gick faktiskt bättre än jag trodde, så är bara glad att jag fick restskatt :) I år har jag t.o.m. börjat ta ut lön, så nu behöver jag inte jobba gratis längre!

Susjos sa...

Verkligen en cool sköldpadda, hoppas den får vara kvar när blommorna kommer! Pelargoner..tänk, jag gillar dem mer och mer, måste vara åldern??

Anita Malta sa...

Naturens framsteg kan vid närmare eftertanke kanske även synas hos en sköldpadda som ju är ett djur och därmed tillhör natur speciellt med tanke på dess uråldriga historia. Tror säkert att den platsat fint i veckans fototriss där tolkningarna tycks fokusera lite ur fotografens eget personliga perspektiv vilket väl är helt ok.

Planteringshelg !! Känner jag Beate rätt så deltar hon inte för det finns viktigare saker att syssla med som att spana in alla andra där nere på gården som planterar och för allt i världen inte gräver ner eller förflyttar den söta sköldpaddan till soprummet ;-)

Kan en växt gjord av plast dö så måste den väl ändå först ha varit vid liv ;-) ..och jag som älskar röda pelargoner. De blommar för fullt just nu ute på vår terrass och jag tror du skulle gilla dem.

Blir det sommarsemester i år eller sparar ni till vintern ?? Det var ju inte igår precis ni besökte Malta. Walking the memory lane.. ;-)

Steve sa...

Plastblommor är en styggelse.
Jag omges förutom av röda pelargoner, även av vita och rosa.

KajsaLisa sa...

En verklig djupdykning i ditt område. Kul bilder och ingen brist på iakttagelseförmåga.

Stare Ström sa...

Du har full underhållning från din balkong! Rädda sköldpaddan undan helgens härjningar! Kan du inte adoptera den över helgen?

Anki sa...

Bra att sköldpaddan har halsduk... det går åt i det svala vårvädret. Du får hålla koll på den så den får vara kvar, annars kan den kanske bo hos dig :)
Kanske har jag nämnt det tidigare - äldste sonen har fem sköldpaddor - ja, levande alltså. två av dem är födda (kläckta) hos honom, men uppfödda av mig :)
Angående pelargoner så finns det massor med trevliga doftvarianter med blad som luktar apelsin, coca-cola, mint... mm...

cat sa...

Vilken gullig sköldpadda! Gillar att någon tänkt på att ge honom en halsduk.
Plastblommor är en styggelse, så jag håller helt med dig om dem.

Ama de casa sa...

Plastblommor skulle nog bli billigare för min del. Vi har en tendens att avliva allt i växtväg som landar på terrassen... ;-)

Arbeta med att städa på första maj? Det är väl som att häda, va? :-)

anemonen sa...

Ja du har det fint runt omkring dig. en balkong är inte så dumt det. Själv har jag altan och det går an det med. Lite blommor som jag (utan gröna fingrar) mäktar med att sköta.Du har en sköldpaddamed halsduk att titta på, och jag en groda i lotusställning. Båda är finfina djur. Trevlig vecka.

Per-Anders sa...

Fast våren kan ju symboliseras av annat än naturen. Dina bilder funkar väl så bra, tycker jag.

Monica sa...

Gulligt med sköldpadda med röd halsduk hoppas den får vara kvar;-)
Plastväxter är både fult och osmakligt.
Ha en skön kväll;-)

Marit Johansson sa...

Vilken fin sköldpadda.
Värsta tänkbara måste väl vara en plastpelargon på balkongen :)

Carita Liljendahl sa...

Härliga vyer jag känner igen! Är ju inte där så ofta mer på grund av skilsmässan men får åka till f.d. svärföräldrarna när jag vill så månne det inte blir den tur i höst igen! På somrarna ses vi i Finland.