Kräftpremiär – 6 augusti 2025
När jag såg Aftonbladets kräfttest idag (här) tänkte jag att det är dags att fundera över hur snabbt året har gått. Okej, kräftor kan man köpa under hela året nuförtiden, men just vad gäller kräftor så håller jag mig till traditionen, nämligen att äta kräftor till kräftpremiären (imorgon den 6 augusti) eller nu till helgen. Måste dock först köpa kräftor. Det underlättar i sammanhanget;-)
Surströmmingspremiär –
21 augusti 2025
Sedan är det ju också
surströmmingspremiär den 21 augusti och/eller om man så vill surströmmings- och kräftfesten i Sundbyberg den 28 augusti.
60-årsjubileum – 29 augusti 2025
Om inte det vore nog så
fyller min bostadsrättsförening 60 år också. Det firar man den 29 augusti vid
stora grillplatsen på innergården. Brf bjuder på grillad korv. Dryck måste man
ta med sig själv.
Så om stormen Floris inte har blåst bort lilla mig ikväll/imorgon kan det bli en riktigt rolig månad som förresten börjar med klippning av min mopp imorgon.
PS Bilderna jag lägger upp har absolut nåt med inlägget att göra. DS.
11 kommentarer:
Ska jag äta kräftor så ska de vara svenska=) Surströmming har jag testat, men det var inget för mig.
Då får du ha det så skönt i frisörstolen när du blir ompysslad. Jo, tack nog blåser det och huvudet säger åska, men det hoppas jag att vi slipper. Ha en bra kväll, nu är det bara 50 sidor kvar i boken.
Kräftskiva ... fantastiskt! Surströmming? Njä .... Jag har provat, men det får väl räcka med det typ ;)
Har ju kräftskiva på gång här, men det är först i slutet av månaden, enda helgen alla kunde komma, ska ju bli gott verkligen.
Här blåser det redigt runt knutarna, men jag trodde det skulle vara värre än det är, hoppas det fortsätter så.
Ha det gott nu Bp.
Kräftor har aldrig varit min grej. Men minns hur trevligt det var när vi ordnade kräftskiva för tanterna och farbröderna på mitt gamla jobb. Klart jag smakade på någon kräfta men åt helst räkorna, ostpajen och baguetterna.
Om jag måste välja så blir det surströmming för mig, tack för info om surströmming i Sumpan den 28/8, nu måste jag kolla hur jag jobbar då!
Kräftor är lite jobbiga att skala och hålla på med, men visst är det gott också.
Ja, det blåste en del på min joggingtur i kväll, men inte så farligt.
Härligt med ett besök hos frissan! Själv ska vi ut på vägarna igen!
Kram!
Det finns ju goda turkiska bergskräftor också vill jag minnas. De åländska var förstås bäst men ack så dyra..Surströmming har jag ätit många gånger men det är mera eller mindre tillbehören som gör det..klänypa på näsan så går det bra.
Håll i dig, så du inte missar allt det roliga du har framför dig nu i augusti...
Ja, kräftpremiär är det i morgon. Vad gäller dessa röda skaldjur tycker jag att det är mycket jobb för lite att äta. Är nog mer för en god hummer. Men, inte missar jag några kräftor inte.
Surströmming testade jag några gånger när jag resejobbade på Höga kusten. Och på Ulvön blev det också smakprov. Men nog åkte den sura strömmingen lite upp och ner...Men jag vande mig allt eftersom. Dock är inte den sura strömmingen något jag köper hem.
Vad trevligt med 60-års kalas för bostadsrättsföreningen. Absolut något att fira.
Vad gäller "Floris" når den nog inte oss.
Det är det enda positiva med augusti brukar jag tänka men då kring kräftorna, surströmming är inte min grej. Augusti får mig alltid att veta vad som väntar, många månader till nästa vår och sommar 😅. Men ännu kan det ju bli fina dagar. Men ja, kräftsäsongen är toppen, ser framemot att äta det någon helg framöver.
Intresset för kräftor har svalnat. Surströmming har jag bara sniffat på, aldrig ätit. En jubileumsfest med föreningen ser jag dock fram mot. Nästa år fyller vår Brf 80 år och det hoppas jag att man firar rejält.
Ser fram emot kräftor men hoppar förstås över surströmmingen ...
Oj så mycket festligt som bjuds däruppe... vi ska väl börja hålla utkik efter svenska kräftor, man får unna sig det en gång om året.
Men är grillad korv inte lite magert när det är 60-års jubileum?
Skicka en kommentar