1. Vad är du hungrig på? Konstigt nog ett julbord med lite ”exotiska”
rätter, men som ändå bjuder på den traditionella julskinkan och självklart lutfisken.
2. Vad är du trött på? Som jag skrev igår orden ”hållbar”, ”hållbarhet”
och ”hållbarhetsskäl”. Sällan har ord så grovt missbrukats som dessa, och det hela tiden.
3. Vad är du skyldig? Ingenting –hoppas jag.
4. Vad är du sen med? Ingenting heller – tror jag.
5. Vad är du på för humör? Säger bara 6 minusgrader ute, så
mitt humör har fryst in. Det tinar nog upp på söndag, då det ska bli fem
plusgrader;-)
Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.
LillaSyster är upphovskvinna till Färgsprakande NOVEMBER!
PS. Bilderna jag lägger upp är ganska så färgglada båda två. Dessutom har de definitivt nåt med mitt svar på fråga 1 att göra. DS.
12 kommentarer:
Vet att min syster och svåger var iväg på ett julbord med asiatisk fusion. Jag kan höra med dem om vart de gick. Iallafall var de nöjda.
Jag hade älskat din nuvarande temp, hehe. Men ja, klart det blir mildare ... Du får gosa ner dig med en varm filt och god bok. BP, önskar dig en jättefin helg!!
jag överlever utan lutfisk, försökte laga hemma för hundra år sedan, luktade så illa i hela lägenheten...
Köpte en Lusse-semla på Hemköp, får bli fredagsfika
Julbordet hos oss blir till julafton...förr lagade vi julbord åt andra redan från oktober och ända in i februari...tack och lov så är det andra tider nu. Jag kombinerar gärna, lägger in lite andra världsdelar i vår jul men skinkan och sillsalladen måste finnas. Lutfisken nej...inte nu längre, däremot lite gravad lax.
Tur att du tinar upp till söndagen! 😊
Ha en fin kväll!
Wow vilket julbord du bjuder oss på!
Den här kylan är helt onödig - litar på dig att det blir bättre till helgen!
Tack för länk och sprak!
Julbord - ja de är jag också sugen på nu. Färg granna formar, är de mån tro knäck eller ischoklad :) De låter skönt med plusgrader i morgon, här kom massa snö i går kväll, redigt vackert ute nu.
Kramiz
Känns lite tidigt med julbord. Är förstås tidens tand och det ser onekligen väldigt gott ut.
Vi ska på julbord med jobbet snart. Det ser jag fram emot. Jag vill ha ett vanligt traditionellt men låter inte fel med din önskan om exotiska rätter.
Det där julbordet såg ju gott ut, smaskens.
Här blir det ju inget i år heller, för högljutt vid sådana tillställningar för min smak, men det vet du ju redan.
Första advent blir det dock kalkonmiddag hos ena fjärdedelen av familjen, tradition numera här.
Hade väl 10 minus här igår, inte så trevligt alls, urk.
Ha nu en fin dag Bp.
Lutfisk! Det äter jag aldrig, isch det är inget som lockar mig. Julbord och framförallt inlagd sill, skinka och min favorit Dopp i grytan.
Ha det gott BP!
Jag, inte Rolle, åt lutfisk som jag älskar i veckan. Skulle testa om jag fortfarande gör det eftersom det verkar som om jag tappat smaksinnet. Men vad händer!
Rolle skulle hjälpa mig vilket gjorde att jag inte fick göra som vanligt - lägga lutfisken i blöt en halvtimme även om den skulle vara urvattnad enligt frp. Det slutade därför med att det blev lutfiskGRÖT - hemskt!!!
KRAM-Susie
Som vanligt alltid kul att läsa dina svar. Och härlig färg bjuder du på. Stort tack!
När det kommer till julbord så är det inte mina favoriter. I princip är det ju mat en äter året om. Ja, undantaget lutfisken. För mig blir det för mycket blandningar. Men visst tar jag gärna en bit skinka. I övrigt lite mer av det asiatiska och gärna skaldjur. Efter min operation av gallblåsa är ju inte fet mat någon "hit".
Önskar en skön lördag.
Ska till Uppsala i em och titta på "ljus i Uppsala" . Ska bli roligt att träffa döttrar och barnbarm.
Snacka om färgglatt julbord, och så lite ischoklad på det!
Jag ser fram emot min och makens julbord på Ulriksdals värdshus, börjar ju bli en tradition! Mums med lutfisk!
Svar: Ja, de upplysta träden och julkulan står mitt i rondellen vid Frösunda, fast platsen heter Sofia Magdalenas plats, Frösunda torg ligger en bit bort ( var tvungen att googla!)
Kram!
Skicka en kommentar