torsdag 16 april 2015

Mycket förgår men Roslagsbanans dekaler består

Roslagsbanan är en smalspårig järnväg i Stockholms läns nordöstra förorter och landsbygd, däribland Täby, som dock inte tillhör det sistnämnda området vill jag bara påpeka;-) Roslagsbanan är den enda kvarvarande smalspåriga järnvägen i Sverige med reguljär tågtrafik. Bara en sådan sak!

Renoverade vagnar
2012 påbörjades ett ombyggnadsprogram värd 400 miljoner kronor för de totalt 101 vagnarna som Roslagsbanan består av. 32 mellanvagnar fick ett nytt mittparti med ny dörr och sänkt golv till plattformshöjd för att underlätta för funktionshindrade (förut kunde personer med rullstol överhuvudtaget inte komma ombord). Alla vagnar fick även ny inredning (extremt väl behövligt).
Nog med nyttig information som dock är nödvändig för att förstå bilderna, för dekalerna består liksom...


Alltså att (tjuvåka) på det fotsteget är en fysisk omöjlighet till och med för ett barn. Inte ens en råtta skulle få plats, men kanske en mus eller nyckelpiga. Åt andra sidan är djur ju inte läskunniga mig vetande.


Den 1 april 2007 (!!!) avskaffades kontanthantering inom Stockholms Lokaltrafik - SL, även på Roslagsbanan.

Det här är mitt 47:e inlägg till Blogg 100. 47 down, 53 to go.

PS1. Moderata och konservativa Täby kan liksom inte förmå sig att rösta för en tunnelbanalinje hit. Man håller sig krampaktigt kvar vid Roslagsbanan. Suck. DS1.

PS2. Om ni som har Wordpress undrar varför jag inte kommenterar hos er finns det en mycket enkel och trist förklaring: Programmets kommentarfunktion fungerar inte. Bara så ni vet... Grrrrrrrrrrrrrrrr. DS2.

22 kommentarer:

Monica sa...

Och varje sommar stängs den av för banarbeten, jag gillar att åka den sitter och lyssnar på slagen i rälsskarvarna;-)
Ha en skön kväll

Geddfish ♥ sa...

Oops, här hamnade jag i någnting.Vaknade precis.Ögonlocksoperation.

Eva Trillian sa...

Historisk bana alltså :) och det hade väl inte gjort något om ni tillhört landsbygden? ;)
Ingen kontanthantering blir vanligare och vanligare ... jag har åsikter om det - men det behåller jag för mig själv ;)

Margareta sa...

Ett försiktigt hej och wow vilken kul header det numera finns här. Efter att inte ha öppnat min blogg på drygt två månader så kände jag att det var dags.

Läser lite och ser att allt är som vanligt, men mycket kan ha hänt under 60 dagar och ska jag få veta måste jag självklart bläddra bakåt och kolla mer.

Hittar till och med några husdjursmotiv här, så något har hänt. =) 2015 blev inte som jag tänkt men det har jag mig själv att skylla då jag hoppade på ett nytt uppdrag och alternativet att säga nej fanns, men av någon anledning blev det inte så. Kan väl skylla på att en extrainnkomst lätt blir ett behov och skapar något man inte visste fanns inom en.

Har blivit ganska lat på att slå på datorn på icke arbetstid och gillar inte att skriva genom padda och mobil, tar för lång tid. Men ska läsa vidare och se vad som kan hittas för nytt under denna blogg.

Fotar knappt något, även om jag och en kompis startat en fotocirkel i samarbete med ett studieförbund och det ger massor av inspiration. Bara tjejer och det är också en kick, alla kommer fram och gör sin röst hörd. Det har visat sig att många manliga fotografer i fotoklubbar har en tendens att ta över och känner sig hotade när det kommer "nya" kvinnor och speciellt sådana som öpnnar munnen och har åsikter. =)

Nej, nu ska jag ta och färga håret då vi åker till Finland tidigt i morgon och firar sambons födelsedag heeeela helgen.

Massor av vårkramar till dig från mig som fortfarande nog är ganska osynlig.

Stare Ström sa...

Inte helt uppdaterade alltså...

Per-Anders sa...

Att åka tunnelbana är alltså en vänstergrej. Hade inte koll på det. Jag trodde alla stockholmare gillade t- banan.

FREEDOMtravel sa...

Roslagsbanan har jag åkt en hel del i mitt liv eftersom jag bott många år i Åkersberga, och eftersom mamma bor i Täby. Visste inte att det var den enda smalspåriga järnvägen! Tur iaf att inte spårbredden byter mitt i, som på Transibiriska järnvägen. Där lyfter de upp hela tåget innan man åker in i Kina för att byta hjul ;)

Unknown sa...

Cash is king, heter det ju...och det gäller överallt i världen förutom i Sverige.
Jag har i ärlighetens namn aldrig åkt Roslagsbanan men om du vill ha tunnelbana ska du få tunnelbana.
/Kiki

Husbilen-Ellen sa...

Som alltid har du ögonen med dig och hittar en massa kul skyltar! Elisabeth

Susanne sa...

Hahaha, det var lustiga små lappar

Marit Johansson sa...

Men man får alltså åka på det övre trappsteget? hahaha

Olga T sa...

Sådana här rapporter från vardagen gillar jag! Inte så mycket sånt att hitta på min 4 minuters cykeltur till jobbet. Kameran hinner jag tyvärr knappt med. Eller beror det på annat. Vet inte. Har i alla fall inte fotat mycket på ett tag.
Inaktuella skyltar är ett problem på många ställen. Informtaionssamhället har en del baksidor.

Steve sa...

SL imponerar inte genom att t o m skylta med att man inte ens hänger med i sin egen utveckling. För väl att såna styggelser inte finns på Landsbygden.

Ama de casa sa...

Hmm... Jag trodde att saltsjöbanan också var smalspårig, men det är den tydligen inte då.

Skönt att WP-kommentarerna kom igång då :-)

PS: Jag fick en förnimmelse av söndag i detta inlägg... ;-)

cissi sa...

Roslagsbanan skulle jag gärna åka, påminner kanske om de gamla rälsbussarna som förr gick på kortare sträckor.

cat sa...

Mina erfarenheter av spårvagn kommer ju mest från Gbg av förklarliga skäl och jag har inte speciellt goda erfarenheter av fordonen i fråga.
Konstigt att inte ta bort inaktuella skyltar. Sådana som jag som inte åker så ofta skulle säkert tro att det var ok att köpa biljett av konduktören.

Marina sa...

Det känns väl kanske lite som om det är överflödig information, det där om att inte åka på trappsteget, men det är klart, man vet väl aldrig hur det skulle gå om det inte fanns en skylt...

Carita Liljendahl sa...

Åååh, kära Roslagsbanan - är ett tag sedan jag åkte den nu - 1998 åkte jag nästan dagligen till och från jobbet i stan. Efter det någon gång sporadiskt.
Men hahaa... dom där skyltarna :-D

KajsaLisa sa...

Blev lite nyfiken här, kanske blir provåkning någon solig sommardag.

Della sa...

Så mycket har jag aldrig vetat om Roslagsbanan förr. ;)

Anita Malta sa...

Intressant fakta !! Har faktiskt aldrig åkt Roslagstbanan eller så har jag gjort det men glömt bort men på fotsteget stod jag iallafall inte på. Det hade jag kommit ihåg. Tycker till och med att det är knepigt med tunnelbanan nuförtiden. Fattar inte riktigt hur de de där blå korten funkar på bussen men sen åker jag ju aldrig heller eller just därför. Har du problems med wordpress ?? Det löser sig säkert...

Anita Malta sa...

...läser vad jag skrev och ser vad tokigt det blev när det gäller stavning, tunnelbana och bussar men strunt sammma.. ;-) Ha en skön helg. Imorgon kväll flyger jag till Stockholm men bara för tre dagar sen får resandet mot norr vara slut för den här gången !!