torsdag 17 maj 2012

Torsdagstema: ”I like”

I like långhelger med endast en två-dagars arbetsvecka. Ingen bild.
I like ett besök på olika Trädgårdscentra, till exempel Ulriksdals Slottsträdgård med ett superbt café och Ella Gård i Täby som inte har ett fik. Däremot hittar man dessa läckra saker där.

I like att solen kom fram idag och att jag slapp frysa.
I like denna hammock. Synd bara att den är lite väl stor för vår balkong.

Frågor och svar
I like era kommentarer och funderingar till gårdagens inlägg. Här några förklaringar från min sida.
Kameran är som sagt fyra år gammal. Fodralet köpte jag för några månader sedan på Designtorget. Så nej Margareta, jag köpte inte kameran för fodralet;-) Det fanns i limegrönt, svart och rött. Tyvärr inte in orange, årets innefärg. Men då jag är ”inne” ändå så köpte jag nyligen sex orange sittdynor till köksstolarna. Okej Pumita;-)

I like mitt sorteringssystem
Till sist måste jag säga att jag gillar mitt sorteringssystem av tagna foton. Jag har nämligen inget – system alltså. Alla bilder hamnar i en och samma mapp som fyndigt no heter ”Foto”. När jag tog foto nummer 10 001 fick jag dock problem. Nytagna bilder la sig förre de gamla. Alltså skapade jag helt sonika en mapp till - ”Foto1”. Högerklickar man på mapparna ser man hur många bilder man har tagit. Å du Marit, har du många mappar så markerar du bara alla på en gång med SHIFT nertryckt, högerklickar på hela bunten och få på det sättet fram antalet knäppta kort.

Fler bilder till ”I like” hittar ni här.30 kommentarer:

Jess sa...

Jag gillar dina likes! Jag kan ta hem kannan och den där hammocken!

Charlotta sa...

Starka härliga färger

Annemor sa...

Sorteringssystem??? Fotos. Mine bilder heter mine bilder. :-)
Har hengekøyer, klarer meg med dem :-)
Flotte kanner, likte dem
Nydelige bilder.
Ha en fin kveld :-)
Hilsen

http://www.starbear.no/mormor/2012/05/17/i-like-41/

Pumita sa...

Du leder mig in i fördärvet, BP! Mindre prylglad (obs! jag skrev inte galen) person än undertecknad är svår att hitta i nollåtta men så fort jag tittar in hos dig börjar jag få såna där hemska vill-ha-vibbar! ;) De vattenkannorna är superläckra. Men jag ska INTE ha för jag behöver ingen. =)

Limegrönt är inte alls dumt, jag gillar fodralet, tänkte bara eftersom du har gjort reklam för orange (jäkla ord att böja, jag vet aldrig hur jag ska göra så jag böjer inte alls, sådetså!). Själv har jag inte skaffat mig något i den färgen, men ska bli. Det är snyggt!

Unknown sa...

Många härliga likes här :) Fina bilder :)

Olga T sa...

Det kallar jag FÄRG! Kul!
Sortering försöker jag att göra men det håller inte alltid och ibland när man vet att man har något någonstans så är det ändå inte lätt att hitta. Men nej, alla bilder i en mapp, eller två, det skulle jag inte klara.

Du måste titta in till mej en gång till idag....!

SoF sa...

Härlig färgterapi Beate!
(nästan lika snyggt som mitt knallblå nagellack som jag visar på bloggen)

Vi har haft en helt toppen dag i Värnamo idag, så jäkla lyckad! :)

Å ett glas rosé förstärker ju bara lyckan. ;)

Varma hälsningar!

Bildgatan sa...

Jag vill också ha dina likes och jag har gott om plats för hängmattan på min altan.

Trodde jag =) (inte heller). Orange tycker jag om men kan inte ha det eftersom jag inte passar i färgen och då blir det inte så mycket orange i någon annan produkt heller. Däremot så finns det en och annan pryl i grönt här i stugan, trots att stugan är röd. =)

Här har det absolut inte varit bra väder även om det varit (och är) varmt, regnet har strilat ner mest hela dagen. Nu tror jag att många inte brytt sig speciellt mycket om vädret idag - hockey absolut hela dagen, fyra matcher.

Tack för länken även om jag hade fel. =)

Bildgatan sa...

Jag har ett så bra sorteringssystem att jag inte alls hittar.

Anonym sa...

Mina kort sorterar i alla fall in sig efter datum av sig självt i "händelser" som jag skulle kunna kalla nåt om jag orkade.

Pialotta sa...

Trevligt att titta in till trädgårdsutställningar fast jag inte har någon trädgård.. färgerna är så fina nu, tycker jag.. Hängmattan ser ju riktigt nice ut .. Den passar definitivt inte på min balkong.. som är en tvärhand stor på alla håll :(

Kicki sa...

Hängmattan ser skön och stadig ut! Det här med foton och system: Jag har inget system varken bland pappersfotorna eller fotona i datorn (som inte alls finns i pappersform som jag kan sakna)! Trevlig kväll!

anemonen sa...

I like hängmattan. Där kan man få många goa stunder i sommar. Mina bilder läser jag över till exgtern hd efter sortering och det funkar till stor det än så länge men hur länge vet jag inte. Ha en fin afton.

Monica sa...

Haha härliga Beatefärger,vilken mysig hängmatta den vill jag ha fast kanske i en lite diskretare färg;-)

Freja sa...

Blir en tur till Designtorget på näste tjänsteresa då alltså ;-) Det bästa med vårt hus är att vi har två stora björkar där en hängmatta passar perfekt! Det var det första jag köpte till trädgården, och ligger jag där och tittar upp i björklöven så ser jag ju inte allt som skulle behöva göras i trädgården. Och om jag inte ser det så finns det inte... I like!

Herta sa...

Tänker inte tala om vilken färg jag har beställt till mina nya solisar.

Marit Johansson sa...

Den där hängmattan gillar jag också och den skulle rymmas på vår nya altan... vill ha den! Och så ett par blomkrukor i någon härlig färg, det blir ju perfekt!

Du skulle förmodligen tycka att jag har det sjukaste sorteringssystemet. Jag har en mapp för en tidperiod tex mars-april 2012, där i har jag en mapp för varje gång jag fört över bilder med råkopior och där i har jag en mapp för redigerade i max storlek sen en till mapp för redigerade i mindre storlek. Sen är det ju mappar med olika fåniga projekt med lika många undermappar. Jag har tvångstankar runt sorteringen av mina foton.. :)

Olga T sa...

Återkom imorgon då jag serverar mer Fiat!!

Per-Anders sa...

I like de härliga färgerna i den översta bilden.

Jane sa...

Den där hängmattan skulle inte vara fel att ha ... har en "vanlig" en som man hänger mellan två träd men den skadar barken på träden, det är inte så lyckat om man fortsättningsvis vill ha äpplen :/
Har haft kalas idag och presentades med en Mp3 och ett par svarta "snickarbyxor" med miljoner fickor på :) Ungarna tycker visst att jag ska jobba :)
Pussade lite på barnbarnet oxå ...

4U2 sa...

Ser att du gillar rosa nu? ;) :)
Härliga bilder med starka färger. Jag får alltid för mig att om jag skulle lägga mig i en sådan skulle den snurra runt så det blev det motsatta: hammocken skulle ligga på mig!
;)

Hörni sa...

Vilka härliga färger och fina saker.
Jag gillar också ditt kamerafodral. Men ditt fotosorteringssystem ger jag inte mycket för, hahaha. Jag har väldigt många mappar för mina bilder, sorterade i olika kategorier. Ovanligt ordningssamt för att vara jag.

cat sa...

Vilka underbara starka färger! Förstår att du like!
Önskar att jag hade en balkong, fast förmodligen skulle den där hammocken inte få plats på något mindre än en altan.

llhertz sa...

Jag har lite svårt att kommentera hos dig idag eftersom jag fortfarande är i chock. Rotfylla utan bedövning!!!!!!!!!!!! och så förbjuder du mig att komma med påpekanden också. Vad ska en stackars flicka göra? Kanske räcker med att gilla dina gilla och resa sig igen :)

SoF sa...

Javisst var det jag som visade upp mitt blåa (chockerande) nagellack och matchande kaffemugg. :)

Ha det gott B!

Mona sa...

Åh vilka färger!!!! Jag blir alldeles lyrisk! Och ditt kamerafordral i förra inlägget är så coolt.

Tja, jag har heller inget vidare sorteringssystem fastän jag har över 100 000 bilder. Varje gång jag "tömmer" minneskortet lägger jag dom i en ny mapp som får ett nummer. Startade på 1 och är nu på 238. Sedan brukar jag namnge mappen också t ex Göteborg... Har ganska många mappar som det står Göteborg på.......

Lennart sa...

Vilka färgglada vattenkannor, kanske jag skulle köpa en sån. Har ingen vattenkanna, jag använder mitt litermått i rostfritt stål när jag vattnar blommorna. Har tänkt köpa mig en vattenkanna men det har inte blivit av.

pruddelutt sa...

Härliga färger. Vill ha!!

SigridfraEnget sa...

Vilka glada, härliga sommarfärger!! Gillas.

Ama de casa sa...

Vilka läckra färger! :-)