söndag 13 oktober 2024

Skyltsöndag #492

Snart har vi kommit i mål med 500 Skyltsöndagar, vilket är fantastiskt – egentligen. Att hålla ett tema vid liv i nästan tio år är en enastående bedrift, och det kan jag tacka er skyltare för. Helt otroligt:-) Så duktiga vi är:-) Om någon av er vill ta över, kanske i ett annat format och med nya idéer så är ni mera än välkomna att göra det. Skyltsöndag kräver inget jobb utan är bara ett rent nöje. Och jag borde ju veta;-)

Dagens skyltar
Idag tycker jag att alla tre skyltar jag lägger upp kvalar in till ”Veckans höjdare”. Första skylten är min egen. Tvåan och trean är från mina bästisar Yvonne och Dave. Tusen tack:-) 

Veckans höjdare 1: Tänk att hitta en sådan inspirerande skylt framför den lilla (men naggande goda) bokhyllan hos min lokala ICA. Sånt gör mig riktigt glad. ICA har de senaste nyheterna och bjuder alltid på några ”Månadens böcker” till specialpris. Japp, jag köper böcker där regelbundet. 

Veckans höjdare 2: Så jag skrattade när jag öppnade Yvonnes mejl och såg dessa två flaskor som hon hade fotat på ett event. Haggan Pet Nat är ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike. Pet nat, eller pét nat är en förkortning av det franska uttrycket pétillant naturel – "naturligt pärlande". Vinet kostar 237 kronor/flaskan.
Haggan Xinomavro har sitt ursprung i Grekland och är ett rött vin. Det kostar ”bara” 169 kronor/flaskan. Vinhaggorna har förresten en egen hemsida här. 

Veckans höjdare 3: Daydreams Spa i Codsall, Wolverhampton har vaknat till liv, och kompisen Dave var inte sen att dokumentera den nya skylten. Han var aningen tveksam till om mina svenska läsare skulle förstå den gamla och nya engelskan. Men om jag hajar, så hajar ni:-)

Du skall inte döma, för även du har rört till det förut. Döm inte, så skall ni inte bli dömda. (Min egen tolkning)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Ska man ha ett gott vin så får man väl betala antar jag, själv håller jag mig under hundralappen och går enbart på %, enda jag har koll på ju när det gäller vin. ;)
Tror inte de har böcker nere på vårt ICA, men själv laddar jag ju bara ner i mobilen, enklast så för mig tycker jag.

Ha nu en fin eftermiddag Bp. :)

LillaSyster sa...

Instämmer att Ica har ett bra utbud av böcker Boktober var ju himla fyndigt. Vinflaskornas etiketter passar ju så bra i den rosamånaden.
Ja det närmar sig final i skyltar. Ha nu en ny bra läsvecka! Kram

byblixtra sa...

Gillar skarpt skylten "Boktober". :-) Så trevligt att ICA-butiken säljer böcker och dessutom erbjuder böcker till specialpriser.
Roliga etiketter på vinflaskorna.
Bra skylt från Daydreams spa.
Ja, tänk att snart är det 500 skyltar fast jag har inte varit med från början. Det har varit riktigt roligt men vi får väl se hur det blir framöver.

Åke sa...

Boktober så tokigt det låter ;) Läser man inte böcker alla månader? Vin är inget för mig ;) Jag håller mig till ina röda från Portugal och kan göra det otrogna till en avstickare till Italien ;) Och nej man ska inte döma! ...man kan ha gjort något ofog ;)

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Super härliga skyltar med härliga texter därtill! =)

Rött vin är inget för mig, jag håller mig till Vitt och så sant som det var skrivet att man skall ej döma för då kan man snabbt hamna i knipa!

Böcker i alla ära och ärligt kan jag säga att jag är ingen bokläsare mer än just det jag absolut vill lära mig mer utav eller att det handlar om ens egen släkt osv.. Där stannar det med böcker för min del.
Jag kan lyssna på en och annan bok - Men då bör det handla om verkligheten och inget påhittat drama!

Ha en fin söndags kväll!
Kram

LillaSyster sa...

Svar : mjölet är gjort på öländska gröna ärtor =)

Ditte sa...

Härliga skyltar! Och jag blev glad av dem. Och att fylla hösten med bokglädje gör jag gärana. ICA levererar verkligen-
"Haggan vinet" var lite i överkant för en vanlig middag, men läcker etikett och lockar till att testas.
Daves skylt var speciell och jag ska fundera på hur jag ska tolka den.Men det ligger mycket i den. Kul att han bidrog.

Susjos sa...

Verkligen höjdarskyltar! Ica MaxiiHäggvik ha rockså massor av böcker, jag blundar och går förbi, blir så sugen att köpa pocketböcker, men kan ju ladda ner dem på mitt "Legimus" konto gratis.
Underbara vinflask-etiketter, det var inget billigt vitt vin! Undrar om det är gott?
Yes, jag förstod den engelska texten!
Ha det gott!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Bra skyltat! Väldigt frestande vinetiketter fast de jag köper brukar vara lite billigare.

Äventyret framtiden sa...

Fina, tänkvärda skyltar och dessutom roliga och den sista tänkvärd, rakt på ...så är det ju.
Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Boktober var ett visigt sätt att sälja böcker.
Vinhagga? Nej jag är ölkärring fan så mycket billigare.
Jag menar alla har mobiler idag, googleöversätt hur svårt kan det va.
länkar upp nu. kajsalisasblogg.wordpress.com