tisdag 25 juni 2024

Tisdagsgnäll




Som ni ser på bilderna kan jag varken gnälla över vädret eller utsikten, men en sak som jag tänker klaga över är hur man tolkar ”public service” i Sverige.

Public service
Tanken med public service är att alla medborgare i ett demokratiskt land ska få tillgång till opartisk och mångsidig information inom olika områden. Public service är alltså en radio- eller tv-verksamhet som syftar till att ge allmänheten en särskild sorts berikande programutbud genom att företaget i fråga har ett avtal med staten rörande bolagets innehåll. 

Svt
Mig vetande är det SVT1, SVT2, svt 24, SVT Barn och Kunskapskanalen som de samsänder med UR (Utbildningsradion). Sedan har vi svtplay också. När svt sänder från Euro24 är det allmänt tillgängligt, även om - som just nu - de sista gruppspelsmatcherna spelas samtidigt. Den ena matchen visas i svt1/svt2 och den andra i svt24. Allmänt tillgängligt med andra ord.

Tv4
Som bekant delar svt och tv4 på sändningarna från Euro24 i Tyskland (tyvärr). Om matcherna spelas vid olika tidpunkter är det inga problem. Om de däremot spelas samtidigt visas den ena matchen i tv4 och den andra på något som heter Tv4 Sportkanalen. Och den kanalen koster ”bara” 59 kronor i månaden. 

Skäms tv4!
Fy f*n tv4. Ni borde skämmas. Det räcker väl att ni plockar in reklam mellan nationalsångerna och avspark, förstör pauserna med återkommande reklam som står mig upp i halsen samt dödar eftersnacket med ytterligare reklamomgångar. Tv4 ni vet inte vad public service är för något!!!

Tusen tack för att jag fick yla av mig;-)

14 kommentarer:

femfemman sa...

Förstår dej!Kollar aldrig på den kanalen om jag inte "måste"...

Guldkryckan sa...

Visst är det störande emellanåt, ja, alltid egentligen.
Man tycker ju de kunde visa lite mer hänsyn, många njuter ju av fotbollen, låt dem göra det tycker jag.

Tillönskar dig nu en fin kväll Bp.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Jag håller helt med dig i detta, asså denna reklam som står en upp i halsen gör att man undviker Tv tittande - Dock finns det tillfällen som gör att man måste se något man följer.. Även om det inte är Fotboll så är det samma elände oavsett vad man ser på Tv4.

Då ser jag hellre via strem på internet för då kan jag skippa all reklam.. :D

Önskar dig en skön vecka i värmen!
Kram

Anki sa...

Reklamen är verkligen ett otyg!

Ditte sa...

Instämmer helt! Denna reklam är ofta helt olidlig. Ingen takt eller förnuft när eller hur den sänds. Och det gäller alltid. Tyvärr.
Ska nu återgå till kvällens match.

Äventyret framtiden sa...

Sjung ut! Det underlättar, sen blir det förmodligen ingen ändring ändå en mitt i allt så händer det!

tant Hannele sa...

jag är nöjd tittare

Susjos sa...

Ja, det är jobbigt med all reklam, håller verkligen med dig!

Min man håller med dig angående matchen Kroatien-Italien ( och jag med!) så typiskt att Italien fick till ett mål i slutsekunden!

Nu undrar man hur matchen England- Slovenien ska sluta?

Va skönt du ser ut att ha under ditt fina parasoll!
Kram!

nalta norrland sa...

Ser inte på sport så om det tänker jag inte uttala mig, men 4an har väl reklam typ varje kvart… plus före ochcefter varje nytt program. Vilket jag förstår stor under sportsändningarna.
Är vaken med tuppen ☺️ eller rättare sagt J 😅
Men återvänder snart till sängen.

LillaSyster sa...

Jag instämmer med dig=) Ha en bra onsdag!

Hannas krypin sa...

Vi har CMORE och där ingår Tv4 play. Men det kostar en skön slant i månaden. Det är dock värt det för att slippa all reklam som annars förstör.

Hanneles bokparadis sa...

i Finland har vi alltid haft reklam i tv, blir inte irriterad

christian sa...

Håller med....jobbigt med tv4:s reklamavbrott å jobbiga kommentatorer m.m......nu har jag tydligen Sportkanalen i mitt utbud, så jag kan inte klaga på just det, men, visst är man tacksam å glad att SVT finns.....än så länge....
Ha det gött i värmen å kom ihåg att dricka å intaga salt, typ chips, jordnötter, ättiksgurka m.m.....

byblixtra sa...

Snyggt parasoll!