lördag 22 juni 2024

Hoppa på tåget: ”Vad händer idag - sill, nubbe eller vadå?”

Midsommarstång och den alltid glada expediten vid ICAs delidisk.

En av sju blommor räcker inte. Jag vet;-)

Det är nästan för grönt på min innergård. Alla träd skymmer sikten till alla mötesplatser.

Det gäller att hålla barnen på gott humör medan de vuxna grillar.


Ja du Åke! Idag händer det då ingenting. Antar att många känner sig ungefär som på nyårsdagen. Hoppas att pizzeriorna - de som har öppet alltså - upplever en boom. Vad gäller Täby så är allt, precis allt stängt. Till och med Täby Centrum, och de stänger bara tre dagar per år: juldagen, nyårsdagen och midsommardagen. Okej då, ICA , Willy:s och bensinstationerna har öppet såklart, men mina favo caféer/restauranger har stängt både idag och imorgon. Så det är riktigt synd om mig - hahaha;-)

Sill, nubbe eller vadå?
Varken sill eller nubbe utan hemlagad (ICAs egna) caesarsallad, gubbröra, fransk potatissallad, kycklingspett, gravad lax och ett gott vin till. Och jordgubbar förstås:-) Sedan knaprade jag i mig lite ”onytttigheter” i form av Manchego (grannens present från Spanien) och salamichips  medan jag följde EURO24. Blev sååååå glad att Ukraina vann över Slovakien.

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här:-)

Karin har uppfunnit temat.

PS. Bilderna har absolut nåt med inlägget att göra. De är tagna igår och visar en pytteliten del av firandet på min innergård. Jättemånga olika grupper fanns på gården och firade med allt från grillning, lek och musik till picknick och kubb på boulebanan. DS. 

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

Gissar att det varit en stilla dag på många platser, jag mötte inte en endaste själ på min timslånga promenad efter att jag hissat flaggan. Det var bara jag och ett knippe sånglärkor som drillade så fint. Hann nästan hem innan regnet kom. Sedan dess har jag hållt mig inne. Ha en bra kväll!

nalta norrland sa...

Häromkring stängdes allt igår kl 16 och idag var Ica & Coop liksom OKQ8 öppet, riktigt hur länge vet jag inte.
Någon sill, nubbe eller jordgubbar har jag inte sett skymten av. Men idag hade vi fem grader varmare än igår och det var skönt, sol och blå himmel är aldrig fel.
Men min midsommar har varit lugn.

christian sa...

Tänk att det blev midsommar i Täby också....gillar skarpt första bilden med midsommarstången å den glada expediten....finns det förresten nån asiatisk kvinna som inte ser glad ut?!?
Synd att sikten skyms för dina foton, det behöver du ta tag i, hur ska det annars bli med dina papparazzibilder?
Låter som om du hade väldigt mycket gott att inta under midsommar...härligt!
Ha en fin söndag!

Ditte sa...

Kan tänka mig att det var "dött" idag på många ställen. I alla fall i stadstrakterna. Vet att det varit en hel del fart i skärgården.
Vi kom hem i kväll från Åland/Eckerö och efter en fin midsommar där. Dock inget i matväg annat än jordgubbar som en förknippar med midsommar, men en del annat gott.
Är ju nu sedan gallblåseoperationen försiktig med blandningar och ev. fet mat. Har fungerat bra så här långt och hoppas det fortgår så. Tycker annars att det du ätit kändes väldigt tilltalande och passar mig fint. Får avstå laxen och bara smaka lite av gubbröran. En liten bit manchego hade absolut också slunkit ner. Visst var det roligt att Ukraina vann. Hörde det på radion. Hann sedan se sista halvlek mellan Portugal och Turkiet.
Önskar dig en fin kväll

Susjos sa...

Din midsommarmat lät väldigt god!
Oj, så det var stängt i Täby C , då var det säkert stängt på MoS också.
Stängt var det inte i Furusund idag, jösses så mycket folk, både på värdshuset och vid gästhamnen och restaurangen där, full kommers!

Dina tilltugg till gårdagkvällens matcher var helt i min smak också!
Ha en fortsatt fin fotbollskväll även i kväll!
Kram

femfemman sa...

Åt pizza på väg hem från Halmstad i kväll. Gott någon gång! Sill igår. Men ingen nubbe. Fint väder igår. Regn idag. Ha en fin kväll!

Åke sa...

Vilken fin midsommarstång du bjuder oss på. Jag tycker det liksom fattas något på våran, man ju ta ett gul/blått band så där. Tack för tipset :) Maten din vart ju en perfekt blandning helt i min smak. Öppettider ja… man kan ju undra. Tack för länken och orden till )

Hannas krypin sa...

Jag har inte sett skymten av sill eller nubbe. Inte ens en jordgubbe har jag ätit i midsommar. Men jag tyckte gotländska jordgubbar var för dyra. Så det får bli en jordgubbstårta när jag kommer hem istället. Däremot har jag sett till glass i stora lass och regn.

Anki sa...

Dagen efter brukar bli en stilla dag :)
Fina bilder i alla fall :)
Ha en bra söndag!

Klimakteriehäxan sa...

Det där med att allt var stängt drabbade mig redan på midsommarafton. Vi vill äta en sen lunch som nån annan än jag skulle laga. Omöjligt. Och i närmaste tätort stängde t o m Coop tidigt - ICA hade öppet i a f.
Midsommardagen blev regnig, lättare att sitta kvar hemma då.

Gunnel sa...

Lugnt firande hos mig på midsommarafton. Sen har regnet fallit stadigt så det har varit väldigt folktomt ute.