tisdag 13 februari 2024

En insnöad tisdag

Det kan man lugnt säga – att det var och är en insnöad tisdag alltså. Minst 10 centimeter har vi fått, och då termometern visar runt noll grader, kan ni tänka er hur det ser ut på gatorna. Om ni mot förväntan behöver hjälp på traven så har jag sammanställt en bildbomb åt er. Enjoy! Här får ni förresten också ett skratt på köpet:-)
Läcker inzoomning (en helt ofrivillig sådan) av hjullastaren. Den vita bilen var en Uber-taxi som fungerade som "startbooster" till förarens egen Mercedes - oooops!!!
Det blev tre vändor på parkeringen. Det gick i ett rasande tempo. Den här hjullastaren hade till och med en sand-/grusspridare bak.

Fettisdagen
13 februari idag och det är lika med Fettisdagen. Grannen undrade om vi skulle åka och fika. Då vädret var som det var vägrade jag sätta min fot utanför dörren. Föreslog att vi kunde fika hos mig. Så gulliga grannen åkte på eget bevåg och köpte en bagel med leverpastej hos Balders Bröd åt mig och två ”äkta” semlor hos ICAs eget bageri. Grannen är precis som min gamla chef Håkan en riktig gottegris. Som ni ser är min semla kvar. Bageln däremot blev uppäten innan jag kom på att fota den.


17 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Haha, jag skrattade gott åt länken som du hänvisade vidare till. Och så just det där att de måste vänta på sanering. Kul att hundbajs överrallt..... Det händer så mycket ute hos dig. Här kommer det på sin höjd en plogbil och tanter med sina hundar.

Hannas krypin sa...

Sen såg jag ju att hundbajskalaset inte var just hos dig men du fattar. :-P

Äventyret framtiden sa...

Ja, vad gäller länken kan man ju inte säga annat än att shit happens. Hoppas att ingen levande varelse stod i skottlinjen.
Snö och snö som blir blöt, så lagom roligt. Däremot fint att ha en granne som kommer på fika med fikabröd.

nalta norrland sa...

Vädret är nästan som en levande varelse som gör som den själv tycker och tänker 😜
Ömsom kyla och ömsom snö, vi gick från minus 28 till minus 12 och ymnigt snöfall.
Spännande blir det i morgon 😅
Idag måste Du kolla både En dörr på glänt och Nalta Norrland 😅
Jag är toknöjd med mina bilder igår och idag 😜

LillaSyster sa...

Snudd på 20 centimeter i morse.....jag är så innerligt trött på vinter och snö. Mmm gott med semla idag!

Susjos sa...

Ja, det var en del snö i morse när jag körde hem från jobbet, som tur är har jag ju väldigt nära hem;-)
Få se hur det är nu när jag strax ska köra till jobbet igen.
Du ska väl äta upp semlan i morgon eller ikväll?
Även jag fick en semla idag,från Thelins, men det var knappt jag hann äta den ikväll, har sovit läääänge idag! Haha!
Nu måste jag vidare....
Ha en fin kväll!
Kram

Anki sa...

Här har det också snöat ... ca 20 cm skulle jag gissa ... inte kul alls! Ingen semla för mig idag.
OJ! Vilket skitgöra att göra rent där efter alla utskjutna hundbajspåsar. Lite tur att det inte är sommar och 30 grader varmt :)

femfemman sa...

Skitväder! Fast vi fick vårt igår. Så idag var det helt rent på större vägar. Fungerade att gå på småvägar också. Inte halt, bara klibbigt.
Maken köpte semlor i tvåpack på väg till barnbarnen idag. Jag åt en halv. Den var inte god.

Ditte sa...

Oj, mycket snö hos dig. I innerstan blev det mest lite trist och snöblandat regn.Rejäla stövlar hade behövts.
Men snöröjningen har fungerat bra. Alltid något. Och så hos dig också. Snyggt dokumenterat.
Bra motförslag du kom med att ni skulle fika hos dig.. Ingen semla här idag. Åt en förra veckan och då på Camilla Hamids konditori vid Bonnierhuset, Torsgatan. Och den var verkligen helt perfekt.
Men fler semlor blir det inte.
Har tittat på skidskytte och längdskidor i kväll. Och på dagen "Soppteater" och senare rehabträning. En bra dag. Ja, inte vädret förstås.

Mias Mix sa...

Fy sjutton vad äckligt med hundbajset! Resten var ju klart trevligare. Även fast jag som gillar vinter börjar bli less på snön nu. Vill ha vår!! Har inte ätit någon semla men det blir nog imorgon. Vilken trevlig och bra granne du har!!

Jag har lytt ditt råd att starta en ny blogg. Men det är inte enkelt att lära sig nytt. Har inte alls fått till själva sidan. Att skriva inlägg är inte svårt, men att lägga upp designen, få dit arkiv, kategorier etc funkar inte än. Men men, jag lär väl mig så småningom. En snäll granne hjälpte mig att flytta över alla gamla inlägg till den nya bloggen så det är fixat i alla fall.
Ha det gott!

Marita sa...

Blev bjuden idag på semla från Bake my day och den var verkligen iNTE god. Ska jag äta semla ska det vara kvalitet semla från t ex "Kardemumma" eller liknande. Dyrare men godare.

Marita sa...

Varför köpte hon inte semlor när hon ändå var på Balders bröd?

Klimakteriehäxan sa...

Vedervärdigt väder denna tisdag!
Jag lägger nästan aldrig ut bilder på min mat. Inser nu den största anledningen: hinner inte plåta innan jag ätit upp alltihop.

Guldkryckan sa...

Kom ju lite här med men efter blixthalkan i måndags, då jag gick som en pingvin, så har det inte varit så halt iallafall.
Jo, det går fort när de sätterierna med snöröjningen, de kan ju oftast sina saker de förarna.

Semla är grejen det. 😉

Ha det bäst nu.

Guldkryckan sa...

”Sätter igång”

christian sa...

Här hade det kommit 2 dm typ å plogat blev det .....på kvällen, dock inte på parkeringen.....olika faller ödets lott! ;)
Såg det där om bajset med.....uschalinge vilket skit.....
Förstår att baglen var godare, men du kunde tagit semlan som efterrätt!

Hanneles bokparadis sa...

Så märkligt väder, från glashalt att vakna i snöigt sagoskog nästa dag. Men svärdotter kom med morgontåget från Jämtland och skulle låna bilen, så hon skottade 🙂
Regn på kvällen...