torsdag 13 oktober 2022

Tråktorsdag
Ja, inte var det en alltför rolig torsdag inte. Borde faktiskt låta bli att läsa tidningar. Det är en himla tur att jag endast läser nättidningar, då slipper jag åtminstone betala för allt elände som rapporteras. Vill ni ha några smakprov? Troligen inte, men jag kör på ändå;-) 

Rekordhög inflation, inte bara i Sverige utan i hela västvärlden.

Katterjåkk i nordligaste Lapplandsfjällen blev först med att få snö i år - en centimeter. Jämfört med tidigare år var snön en månad sen. Ja, det är ju egentligen inte tråkigt alls när jag tänker efter.

El och bränsle kostar skjortan. Tycker synd om alla småföretag som behöver tjänstebilar/servicebilar och är tvungna att köra många mil varje dag. Tänker faktiskt på J, Åsas man.

Fotbolls-VM i Qatar börjar den 20 november och pågår till den 18 december 2022. En himla tur att Sverige inte är med. Då slipper vi alla diskussioner om olika manifestationer, mänskliga rättigheter, slavhandel, homosexualitet med mera. Att tänka på allt detta nu är aningen sent påkommen. Det borde man ha tänkt på när man gav Qatar mästerskapet 2010. 

Bilden jag lägger upp är aningen tråkig den också. Den visar dock ingen mopp, även om man skulle kunna tro det. Den visar inte ens en ”Corona-frisyr” med utväxt. Eller vänta nu! Det kanske är exakt vad den föreställer. Jag skrattade gott idag när jag tog dessa två mammarazzi foton:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Väldigt konstig frisyr. Ser absolut ut som utväxt!
Elände och elände... det gäller att hitta ljuspunkter. Väntar just nu på att gå in i Konsertlokalen i Jönköping konserthus. Ljuspunkt!

nalta norrland sa...

Har idag kört drygt 20 mil, J har väl kört minst lika mycket (han är inte hemma men han skulle på jobb nånstans typ 7, 8 mil hemifrån (enkel väg) och det blir typ 580kr x 2 så vi får väl hoppas att J får bra betalt så det åtminstone täcker bränslekostnaderna 😓
Jag hoppas det dröjer i alla fall till mitten av november innan vi får snö som ligger kvar, stannar resten av vintern.
Jag är trött vansinnigt trött och nu tänker jag lägga mig och vila 👋

Gunnel sa...

Snö är inget jag ser så mycket av här i Skåne och det är jag enbart glad för. Oj, så lockigt hår. Är det självlockigt?

Guldkryckan sa...

9 % hörde jag nyss på nyheterna, det är ju en del stålar det. :(
Allt kostar mer idag, det börjar nog bli lite mycket för många.
Vilken tur jag inga barn har och heller ingen bil, det är dyrt nog ändå.

Den frisyren skulle jag nog stå över, haha.

Ha en fin kväll Bp.

Ditte sa...

Gillar verkligen dina mammarazzibilder. Och kunde inte tänka mig en tråkig torsdag.
Och inte så illa. Int om vi jämför med världen i övrigt. Tänkte på kostnadsläget här och det finns ju det som kostar mindre .
Har en väninna nu som varit i N.Y. ett par veckor och det brukar de vara. Men där kan en tala om priser. En kanna/flaska vatten, vanligt vatten , på restaurang kostade motsvarande 149 sek. Pust. Hög inflation och dte har ju varit förr. Minns på 80-talet när räntorna var 15 %. Pust. Men visst gick det också.
Jätetrist med dyr bensinen men många som har långt till jobbet får tursamt nog dra av en del i reskostnad. Men illa är det och man måste oftast ligga ute med pengarna.
Illa att man ens accepterade att fotbolsVM skulle hålla si Quatar. Hur tänkte man där. Pust.
Men jämför vi med resten av världen har vi det ju riktigt bra.Inget krig och ingen direkt svält eller naturkatastrofer. Bra så!

LillaSyster sa...

Tacksamma över att jag har mitt egna hår=)

Susjos sa...

ACK ja, kan bara hålla med dig om tråktorsdag! Å visst är det en corona-frisyr med utväxt...dyrt att gå till frissan också!

Ha en fin kväll!
Kram

KajsaLisa sa...

Visst är allt fel i världen och Torsdagarna är skyldiga till det. :) Vilken häftig smygbild, är det en mössa eller hår?
Tack för länken.

Anki sa...

Haha ... jag kom att tänka på Muffin när jag såg bilderna :) Väldigt likt faktiskt! Ja, färgen menar jag, men han har inte Coronafrisyr :)

Äventyret framtiden sa...

Härligt rolig frisyr! Den är kanske inte det snyggaste jag har sett men att man SER den är en sak som är säker. Både pandemi och inflation kan läsas in i den tycker jag. Där gick tråktorsdagen om intet fastän allt det andra du skriver är tråkigt men sant.

Anni sa...

Tänker ofta på det där med (framförallt) äldre damer - att de inte har en aning om hur de ser ut i nacken! Borde inte väninnan mitt emot säga något?

Anni sa...

Jo, just det: jag ställer burkarna upp och ned så att de blir täta när vakuum bildas (vilket det gör när marmeladen svalnar).

Paula sa...

Jag håller helt med dig, inte en enda positiv nyhet står att hitta någonstans...jag tittar inte på nyhetssändningarna nuförtiden, läser bara på nätet en gång om dagen. Det får räcka, jo förresten, lokaltidningen läser jag, där kan jag hoppa över allt annat än det som berör det lokala i min kommun. Bäst så, började må skit av allt skit...
Vilket burrhuvud du hittade!

Klimakteriehäxan sa...

Blir inte avundsjuk på den frisyren!

Carita Liljendahl sa...

Härligt mammarazzifoto! Att du vågar :-) Eloge!
Här skulle jag inte våga i småstaden, för någon skulle känna igen sig och troligen bli sur på mig.
Bra att hitta det positiva med att Sverige inte spelar i Qatar.

christian lehmann gisler sa...

Frisyren slår det mesta...piggar till å med upp en tråktorsdag kan jag tycka!