måndag 17 oktober 2022

Glad måndag


Det som gladde mig mest idag - förutom soligt väder till cirka klockan 14 - var det faktum att min novemberkaktus levererar igen. Hon - ja det är en hon och heter Marilyn - har dessutom framförhållning. Det är ju faktiskt bara den 17 oktober idag och totalt upptäckte jag sju knoppar. Bra där, det lovar gott inför november alltså:-)

Läcker "grönsak"
I söndags var det den årliga ”parkdagen” på innergården. Då det ösregnade hela dagen, var det inte speciellt roligt att påta i jorden antar jag. Förutom de obligatoriska tråkiga ljungväxterna hittade jag idag dock en riktig cool och vacker ”grönsak" i en utsmyckningslåda. Mera sånt tack!
Ett gott skratt
Man kan tycka om de olika nya växterna/buskarna/träd på innergården vad man vill, men stöldbegärliga är de då absolut inte – hahaha:-) Dessa plantor som såg ut som Rosmarin stod/låg där i väntan på att bli planterade, vilket de uppenbarligen inte blev i söndags. Det finns en massa olika plantor kvar som väntar på ”permanent uppehållstillstånd” i jorden där nere på gården.

Ett skratt till
Carita är en trogen skyltare på söndagar. Älskar hennes bidrag, då de ofta utgör en språklektion på finska och dessutom ibland bekräftar att det är "bara" att sätta bokstaven ”i” bakom den svenska varianten för att få fram den finska översättningen. Exempel: Skylt = Kyltti;-)
 

Carita har också uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Rosmarin kan det väl ändå inte vara!!!! Trevligt med grönska hur som helst.

LillaSyster sa...

Vacker prydnadskål =)
Framförhållning uppskattas du kommer nog att få en riklig och lång blomning på din fina kaktus.
Ha en bra kväll, jag ska ta mig ett litet glas Baileys.

femfemman sa...

Funderade att köpa en novrmbwrkaktus idag. Men vi har så trångt på fönsterbrädorna, så jag avstod. Ångrar mig lite... men det finns säkert kaktusar med knopp att köpa, ännu ett tag.
Är väl bra att växterna får vara ifred. Blir säkert fina när de kommer in i sin tårtbit(?). Det viktiga är att det rensas emellan dem. Är ju inte aktuellt förrän framåt försommaren. I nyrenoverade skolans plantering sattes hundratals växter av samma slag i våras. Nu syns de inte för allt ogräs. Bedrövligt!

Anni sa...

Hurra för Marilyn, hon är en trogen vän!
Nog tycker jag också att det ser ut som rosmarin, men det kanske är en barrväxt?

nalta norrland sa...

Så Marilyn går lite före 🤪 hur gammal är blomman, tycker de hängt med länge… men kanske novemberkaktus är ett seglivat släkte.
Sol och blå himmel har även vi haft idag 👍 nu + 3 och risk för frosthalka.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Vilken fin Marilynkaktus! Jo, den har jag beundrat i din blogg ett flertal gånger.
Prydnadskålen gillar jag, den är som en blomma fast det bara är granna blad.
Jag har haft en glad dag, förutom cyklingen i spöregn i kväll.
Trevlig kväll!

KajsaLisa sa...

Den lila var häftig, men fungerar det att plantera så här års.

Hanneles bokparadis sa...

Visst är det häftigt med kaktusar som kan almanackan! Idegran ser det ut som, rosmarin är väldigt känsligt, trädgårdsmästare jobbar inte på söndagar.

Ditte sa...

Verkligen en vacker novemberkaktus som är före sin tid. Så många blommor!
Verkligen lustigt med de "rosmarinliknande" plantorna som väntar på sin tur att komma i jorden. Hoppas de överlever.
Bra med lite språklektioner i finska. Och roligt.

Äventyret framtiden sa...

Åh, Marilyn, en novemberkaktus. Så ljuvligt att du har döpt henne till det eller om hon gjorde det redan när hon blev din.
Plantorna i krukorna, är de fortfarande kvar? Så stöldbegärligt för den klåfingrige. Ser ut som någon vintergrönskande växt.

Anna i Portugal sa...

Älskar novemberkaktus! Glad att Marilyn kommer ge dig en härlig blomning i november. Konstigt att de bara lämnar plantor så där.Hoppas de får vara ifred tills de är planterade. Om det är evergreen plantor så kan ni ju få njuta av härlig färg året runt. Rosmarin har jag svårt att tro att det är, det är en nämligen en växt som älskar vårt torra klimat här nere.

christian sa...

Novemberkaktusar är härliga å den där lilla salladsblomman kanske går att äta?
Ja tänk att det än en gång finns nåt roligt att berätta från din innergård.... :)

Anki sa...

Inga knoppar synliga i min novemberkaktus ... hoppas det kommer.
prydnadskålen är riktigt snygg! Tror inte att det är rosmarin, den är lite väl köldkänslig, tror det är några barrväxter, men har inget förslag.

Carita sa...

Vilka läckra färger här! Och de små plantorna är söta, gör en glad!
Tack för länken och för att du gillar mina skyltar och vår diskussion om finska språket 👍😄