onsdag 31 augusti 2022

Onsdagsmix

Idag kan jag verkligen bjuda er på en onsdagsmix. Å är det en blandning så behöver bilderna ju inte ha någonting med inläggets text att göra eller hur;-) Enjoy!

Är det onsdag så är det. Boulegänget samlades som vanligt klockan 13. Idag var det dock bara åtta spelare. Det bor många äldre i området. Män och kvinnor med rollatorer och gåstavar är mera regel än undantag. På OKQ8 macken träffade jag på en baglady med en gammal Piaggio-Ciao moped. Moppen måste ha varit hennes ögonsten. Hon polerade den ”British racing”-gröna mopeden en lång stund. Gissar att mopeden var från 1970-talet och i perfekt skick. Tillhör nog den (lilla) skaran personer som inte gillar sötpotatis, just på grund av att de är just söta. Å när jag såg dessa missfoster hos den lokala ICA var jag riktigt glad att jag inte tycker om dessa potatisar. 

Nu till Orsakullans teman:

Hösten står för kräftor. Har du ätit några kräftor ännu? Jodå, det har jag. Två gånger till och med. Fiskeriets signalkräftor var i stort sett oätliga. Bara att titta på kräftsmöret gjorde att det vände sig i magen på mig. Det turkiska jumbokräftorna däremot var en fröjd för ögat och magen. 

Imorgon så… är det den första september och många har redan påpekat att det är den första riktiga höstmånaden. Den tanken gör mig aningen deppig. Jag väntar alltså gärna 23 dagar med att deklarera att det är höst. Naturen verkar hålla med mig. Allt är fortfarande väldigt grönt:-) 

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

14 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Den gröna moppen är ju jättefin! Sötpotatis gillar jag faktiskt, men det är nog för att jag gillar mat som är (lagom) söt. (Gillar däremot inte smågodis och sånt som är supersött)

nalta norrland sa...

Fin gammal välbevarad klenod 🏍
Sötpotatis är helt okey men efter sett Din bild så… ☺️
Kräftor äter jag/vi icke, jag gjorde det före det jag blev tillsammans med J.
Surströmming har jag aldrig gillat, lukten avskräcker mig 😬 har prövat med en surströmmingsklämma nån gång när mina föräldrar hade surströmmingsfest, men nej tack.
Tycker det är mest gråskala ute nu, mycket grönt har blivit gulbrunt eller grått.
Regn mest hela dan.
Om mitt läkarbesök skrev jag igår, rubrik Om en måndag

Guldkryckan sa...

Fina mopeder de där, skulle kunna tänka mig att skaffa en men det är för jobbigt att bära upp den till femte våningen varje dag jag kommer hem.
Har ju inte ätit kräftor sen 2016 här, "Fiskarbröderna" här i stan har ju fina grejer, hade då iallafall.
Turkiska skrev du, tål att tänkas på.
Vi får väl avvakta ett tag med att besluta när hösten är kommen, väntar så gärna ett tag till. ;)

Ha det bäst Bp

Guldkryckan sa...

SV: Vi kände väl att det var dags att minska på företagen vi beställer online på, dessutom är deras priser ofta lite högre fast det har vi ju struntat i tidigare så det är väl inte det som får oss att välja bort dem egentligen.
Bra app har de ju, bra kundkontakt har man ju med dem via just den appen.

Vi gillar ju coop och Willys sortiment, speciellt coop.

Ha de gött.

femfemman sa...

Hög luft! Sensommarluft! Än finns det många dagar kvar. Tackar nej till kräftor. Äter räkor i stället.

LillaSyster sa...

Nej,nej nej det är inte höst än. De andra har fel, det är ff sensommar!♡ Inga kräftor har vi ätit, det får bli till nästa år, det är ju hopplöst att äta det med bara en arm. Ha det bäst!

Äventyret framtiden sa...

Jag håller med dig; inte är det höst ännu där uppe i Norden! Förstår inte att sommaren tar slut över en natt och så fort man skriver september så är hösten inne. September brukar vara sommarlik, sensommar med fina dagar, värme och skönt i vattnet. Oktober halva månaden ut också. September heter höstmånad, jag vet men ändå...inte är det höst ännu, varken här eller där. Vi känner av årstiderna här också, märk väl! Men vi har varmt ända in i oktober, november, sen blir det ev. kallt i december eller januari, bara 13- 16 grader. Då har vi vinter här.
Vi väntar väl till höstdagjämningen innan vi säger att det är höst på riktigt?

Jag håller med dig om sötpotatisen, jag tyckte också att den var söt, för söt, tidigare men nu har jag lärt mig att det finns sötpotatis och sötpotatis. Det är skillnad på sorter, vissa är inte alls så söta som de sötaste. Faktum är att jag äter sällan sötpotatis ändå :)

Susjos sa...

Tur att det finns gåstavar och rullatorer för de som behöver det!
Snygg gammal moppe som damen hade.
Sötpotatis-älskar sötpotatis, ugnsbakad i klyftor med rosmarin och olivolja,mums!
Suck, men visst känns det som höst, det har ju blivit så mycket svalare...men hoppas värmen kommer tillbaka!
Ha det gott!

Ditte sa...

Kul blandning och roligt att se att boulegänget är i gång igen.
Tänk denna moppe! Hade en liknande men en röd. Också väl bibehållen.
Sötpotatis kan jag också lätt undvara. Inget jag köper hem. Men jag har fått den då och då i Sydamerika och ätit.
Vad gäller kräftor så har jag inte ätit dem ännu. Tycker att det ärmycket besvär för så lite. Föredrar havskräftor eller en färsk hummer.
Ja, höst och höst. Tror jag håller kvar sensommaren ett tag till.

Klimakteriehäxan sa...

Köper heller aldrig sötpotatis men blev väldigt nöjd med de turkiska kräftorna! Har du aldrig funderat på att joina boule-gänget???

Gunnel sa...

Boulegänget är ihärdigt. Härligt att se. Sötpotatis gillar jag, men kan hålla med om att de är inte speciellt vackra att titta på. Kräftor däremot gillar jag inte alls. Ha det gott.

Anna i Portugal sa...

Jag älskar sötpotatis och har en massa plantor i mina sålådor. Äter dem ugnsrostade, stekta, bakade och vissa sorter även gärna råa som dippstavar. Här i Portugal används de även i vissa brödbak. Jag har provat göra frallor en gång och det gick alldeles utmärkt. Men i Sverige är de dyra.. så där åt jag inte jämt. Men här är det vardagsmat.

christian sa...

Även jag å min fru tillhör skaran som dissar sötpotatis, vi köpte pommes en gång, det får räcka!
Nu ska du inte deppa för hösten, du har ju pensionärskuvösen som värmer å tänk å mycket vackra färger det blir!

Paula sa...

Sötpotatis är totalt överreklamerad. Blir jag bjuden så äter jag men jag köper inte dem till flera gånger dyrare pris än vår egen äkta vara, riktig potatis! Under sommaren har jag knappt sett några stavgångare här, men nu tror jag att de börjar dyka upp igen.