torsdag 1 september 2022

Tråktorsdag

Till viss mån var det en Tråktorsdag idag. Jag vägrar att erkänna att det är redan höst, så jag väljer att se aprilvädret som drabbade Täby denna 1 september som något positivt, typ våren är på gång eller nåt;-)

Lekplats blev till odling?
Den annorlunda lekplatsen vid Täby centrum var väldigt populär bland barn och vuxna. Hur den såg ut från början visade jag här. Att den var riktigt poppis har jag skrivit om här.

Bevattning
Men då den nyttjades även nattetid av kissnödiga pub-besökare, beslöt kommunen att omvandla lekplatsen till ja, inte vet jag. Förstår inte logiken här. För här ber man ju om bevattning i en annan form än (regn-)vatten.

Ny Nespresso
Sedan 2009 har vår gamla hederliga Nespresso Essenza levererat minst fyra koppar Arpeggio varje dag, ofta mera. Men sedan några dagar hackar den, och idag tackade maskinen för sig. Väldigt tråkigt, men tretton år säger nåt om den goda kvaliteten i alla fall. Ska väl palla mig ner till Nespresso-butiken imorgon för att köpa en ny.

Tre tråkigheter som definitivt kvalar in till KajsaLisas Tråktorsdag.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Höll den i 13 år så borde den få en hedersbegravning vid någon källsortering, bra kvalitet det där.
Ja, nödiga besökare vill man ju helst vara utan, sådant beteende måste man "bygga bort", att vädja till människors sunda förnuft går ju tyvärr inte alltid.

Tillönskar dig en fin afton Bp. :)

Susjos sa...

Hm, lekplatsen hoppas jag är flyttad nån annanstans på er gård. Den där odlingen vet jag inte vad jag tycker om, hrm!
Trist med er Nespressomaskin, skönt att ni har en butik i närheten och kan fixa en ny snabbt!
Ha det gott!

PS. Jag hoppas jag kan blogga från mobilen när vi är i London! DS.

Geddfish ♥ sa...

Några tråkigheter hos dig! Eller torget. Den där lekplatsen som försvann, inte blev det väl bättre nu, ser väldigt buskigt ut och inbjuder till att gjuta sitt vatten.
Jag har aldrig hört talas om att någon urinerat i vår Stadsträdgård, däremot har det funnits förstörare av speciella konstverk.

Otroligt att er kaffemaskin höll så länge!!
Ha det fint!

PS brukar inte du klippa dig en vecka efter mig??

nalta norrland sa...

13 år gammal, då borde Din bryggare få en om inte statsbegravning så i alla fall hedersomnämnande 😃
Bygga bort pinknödiga oftast män genom att ta bort en populär lekplats verkar ju… dumt ☺️
Den där odlingen, buskaget lär ju inbjuda till urinering 😜
Jag har tyckt att min mor ska låta Elin klippa gräset mot betalning under sommaren, men icke (det är bättre att min halvsyrras pojk 34 år gammal och fortfarande bosatt hemma med föräldrar och aldrig jobbat en timme utan lever på föräldrarna/min syrra) klippa gräset en, två gånger o månaden när de hälsar på, det går ju inte att klippa gräset när det regnar så ibland kan han inte klippa och gräsmattan blir vildvuxen.
Så att min mor skulle betala för hjälp det är inte aktuellt.

KajsaLisa sa...

Vår? Ja det gäller ju att inte ge upp hoppet. Det har ju växt lite grann i alla fall oavsett anledning. Tack för länken.

femfemman sa...

Det var ju faktiskt tråkiga saker... nedkissad lekplats...jäkla dålig stil. Och så blev du utan kaffe... eller du kanske har lite Nescafe hemma... för säkerhets skull. Hoppas det!
Här har vi haft underbart sensommarväder!

Ditte sa...

Nej, höst vill vi inte ha nu. Tror sensommaren bara har en paus. Tänker positivt.
Trist med denna bevattning av lekplatsen. Tja, vad det är nu? Kanske kunde man i stället satsa på offentliga toaletter.
Vad det är nu? Tja...Lite av varje.
Trist med er Espressobyggare men 13 år är ju en ansenlig tid. God kvalité!Absolut!
Lycka till med nytt köp.

LillaSyster sa...

Ja, det är trist när Nespressomaskinen tackar för sig. Vi är nog inne på vår 4e av samma modell, den förra sade upp sig med rökutveckling.....den blev snabbt förpassad ut från köket. Bara att åka ner till NetonNet och köpa en ny
Den jag har på jobbet sjunger nog på sista versen också- för där blir kaffet skållhett. Det är ff sensommarvärme =)

Åke sa...

Va!!! Plocka bort den fina lekplatsen... har det inte blivit protester? Jag vägrar också att det är höst på gång, kan vi skylla på Putin trå?

Freedomtravel sa...

Jag vill inte heller acceptera att hösten är här, än. September kan vara en fin månad! 13 år är inte så dåligt ändå. Peter brukar säga att man kan räkna med att hushållsapparater och sånt håller i 7 år ungefär ... ;)

Anna i Portugal sa...

Jag tänker att fördelen med planteringarna är ju att kisset gör nytta och kan tas tillvara istället för att förpesta bara. Går väl inte att få folk att sluta att pinka där... så lika gärna göra nåt vettigt av det.

christian sa...

Folk som pissar ute (om det nu inte är undanskymt i skogen) är en skam...stackars barn....men precis som du skriver lär risken vara stor att det blir ett utökat pissande.... :(

Äventyret framtiden sa...

Gör skrotkonst av kaffemaskinen som höll i hela 13 år, placera den bland grönsakerna någonstans där utanför dig. :)
Kungen är död, leve kungen! Du visar väl din nya för oss som är nyfikna av oss.
Som jag har sagt förut så tycker jag att din tråktorsdagar är allt annat än tråkiga. Läste länkarna också, hade pinroligt! Gillade ungen som åkte med huvudet före in i tunneln.