onsdag 7 september 2022

Rapport från sjukstugan – del 2


Uppladdning inför första boulerundan klockan 13 idag. Lägg märke till att randigt verkar vara inne i år;-)


Kan inte låta bli att rapportera från sjukstugan i Täby. Ni som läste inlägget igår vet att jag testade positivt för Covid-19. Maken fick Covid i april och just nu är hans test negativt, tack och lov. 

Annorlunda biverkningar
Visst har jag läst om biverkningarna andningsbesvär, feber, hosta, rinnande näsa, ledvärk och nedsatt lukt- och smaksinne, men jag har inte hittat någon information om att må kräkilla. Okej, jag lider av de första tre biverkningarna. Inte så värst irriterande, men det där med kräkilla får mig att spy. Bokstavligt talat. Behövde inte ens sticka fingrarna i halsen. Inte det minsta problemet att åstadkomma en total tömning av magen. Ja, och rösten har jag också tappat, vilket säkert många uppskattar;-)

Febertopp
Den måste jag ha passerat i natt. När jag vaknade (ofrivilligt vid klockan 6) fanns det inte en torr tråd i min del av sängen. Japp, den situationen påminde mig om när jag hade alla barnsjukdomar när jag var liten. Då gjorde mamma inpackningar med senap och heta handdukar för att ”driva ut febern”. Det lyckades varje gång. Min inpackning i natt bestod av täcket utan senap, men den verkar ha funkat den också;-)
 

Orsakullan
Orsakullan är många år yngre än jag, men vi har mycket gemensamt ändå. Å när jag läste hennes inlägg igår blev det riktigt kusligt. Hon testade nämligen positivt för Covid-19 samtidigt som jag. Vi la upp likadana teststickor också... Märkligt!

Del tre av händelserna i sjukstugan kommer imorgon. Säg ifrån om ni inte vill läsa om mina vedermödor. 

PS. Bilderna är dagsfärska men har ingenting med inlägget göra. Surprise, surprise;-) DS. 

15 kommentarer:

Stefan Karlsson sa...

Låter inget kul. Tack o lov har varken jag eller frugan drabbats av denna jä**a pandemi.

Krya på dig!

Geddfish ♥ sa...

Det är bara att flyta med vågen och hoppas på snabbt tillfrisknande. För min del gick ju veckan fort, men så startade ju postcovid och den behöver inte alla få ju.

Håller tummarna att det går bra för dig!

LillaSyster sa...

Vet att syrran mådde så där illa .....pepparkakor hjälper - men det äter ju inte du så du får väl äta ingefära istället, för att lindrar illamåendet, du verkar ju vara van vid huskurer=) Krya på dig och klart att vi vill ha en status uppdatering, annars blir vi ju oroliga.

Guldkryckan sa...

Svettningar är ju riktigt vidrigt, kudden får man byta flera gånger under en natt, om man vaknar alltså, annars vaknar man i en sjö av svett...urk. :(

Jag mådde inte illa under mina perioder med covid men jag antar att det kan vara så också, urk igen. :(

Ta hand om dig Bp och ha det så bra du kan.

nalta norrland sa...

Jo jo de där symtomen känner jag igen, jag mådde ju rejält kräkilla, men slapp tappa rösten 🤐
Det är ju helt galet hur detta med covid19 smittar, viruset verkar ju ha egna regler.
Krya på Dig 🤗

Äventyret framtiden sa...

Kräkilla låter inte alls särskilt roligt! Usch! Givetvis så vill jag veta hur det fortlöper i din sjukstuga, annars blir jag ju orolig om du tystnar.
Coviden tar sina svängar på olika sätt har jag förstått av alla vänner och nära som har haft den. Hoppas den inte blir långvarig för din del. Håller tummarna för det! Krya på dig!

Ditte sa...

Ingen hit alls! Och att må illa på det sätt du gör är just "illa"-
Hoppas att detta snart går över.
Hoppas också febertoppen gett med sig.
Kul att du observerat utegänget och de verkar då vara i gång.Kanske är det boule.
Önskar dig god bättring. Och skynda på med det.

Ditte sa...

Nu tryckte jag på knappen för tidigt. Undrar om allt försvann. Har i alla fall läst och önskar dig god och snar bättring.

femfemman sa...

Kräkilla, det är inget bra mående. Usch! Covid tycks ha många ansikten.Och många måltavlor. Är nästan säker på att jag oxå var drabbad i början av augusti. Även om jag just då trodde att det var sommarinfluensa. Vilket är ett annat virus strunt samma, det viktigastevär att man blir frisk igen. Krya på dej!

Klimakteriehäxan sa...

Usch, jobbigt. Varken jag eller min man har haft covid, märkligt nog. Satsar väl på en femte spruta så småningom, men det är förvisso ingen garanti. Hoppas att ni båda kryar på er raskt och bra.

Anki sa...

Såå trist att du är sjuk BP, men såklart läser jag gärna dina dagsrapporter från och utanför sjuksängen!
Krya på dig!

Gunnel sa...

Att må illa är verkligen illa. Man känner sig jättesjuk då även om det kanske inte räknas som en allvarlig sjukdom. Hoppas du snart blir bra igen och även om du tappat rösten, så kan du ju blogga, vilket jag är tacksam över. Krya på dig!

Anna i Portugal sa...

illamående är verkligen inte kul. Men skönt att du slapp senap i sängen i alla fall :) Krya på dig och hoppas snart du mår bättre.

christian sa...

Fy fy å usch...hoppas du kryar på dig snart å din gubbe med.....vet du hur du fick smittan?

Paula sa...

Men fy för den lede, nu har du det allt jobbigt! Snar bättring!