fredag 19 augusti 2022

Fem en fredag: Vecka 33 – ”Sommar 2022”1. Vilken upptäckt har du gjort i sommar?
Har gjort två upptäckter i sommar. Båda är fik/caféer/hak. Starfish & Coffee samt Startboxen.

2. Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?
Alla varma och soliga dagar. Vilken härlig sommar som håller i sig än idag:-)

3. Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Balkonghäng med en deckare och en iskall öl.

4. Hur spenderade du sommaren i år?
Se föregående svar.

5. Hur kliver du in i hösten?
Förhoppningsvis med fulladdade batterier som håller över hösten, vintern och våren.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har absolut något med inlägget att göra. Bild 1 visar en av många ”galopp- och loppis-utsmyckningar” på Startboxen. Foto 2 är min favo baguette med Serranoskinka, salami, mozzarella och sallad hos Starfish & Coffee. DS.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Just nu kall öl och bok på verandan!

Geddfish ♥ sa...

Jag har en lång paus på öl. Har klämt någon god cider vid nåt tillfälle.
Missade fem frågor i morse, då jag var tidigare än Elisa, men jag tar det i morgon.
En bra dag idag, och din baguette hör till en av mina favvon.

nalta norrland sa...

Din baguett ser god ut. Kul utsmyckning på cafét.
Vi diskuterade sommaren idag... vädret har ju inte varit direkt det bästa.
Jag och Elin har varit till Vilhelmina, åt sen lunch/tidig middag med Cai då jag lovade Elin att vi skulle äta på Frasses i Vilhelmina under sommarlovet och idag är det ju sista vardagen på detta sommarlov.
Jag hängde lite med Karen, det har varit en bra dag. Men jag känner i min kropp att jag icke är fit for fight. Jag är helt jäkla utslut på. Min kropp protestera.

LillaSyster sa...

Solhatten hette Alba då jag köpte den troligen för att den är vit.
Ja varför det blev en alkoholfri öl..... det beror på tja du vet ju historien om cyklisten =) Funkar inget bra med alkohol till de tabletterna och jag kände inte för vin.....så då blev det som det blev=) Det var du som inspirerade till boken. Har du några nya tips??? För nu är den slut....

femfemman sa...

Visst har det varit en bra formar. Både sol och regn.. och varmt. Även om det var lite väl kvalmigt idag. Svettigt art rensa i blomsterlanden i dag. Brukar normalt vara en ganska enkel göra. Nu regnar det! Gött!

Klimakteriehäxan sa...

Jag är på intet sätt galen i pilsner, men när vädret är knallvarmt är det verkligen gott - under förutsättning att båd glas och dryck är riktigt kalla. Den där mackan såg riktigt god ut!

Hanneles bokparadis sa...

gillar ljummet öl 🇬🇧

Ditte sa...

En bra sommar 2022 verkar du helt klart ha haft. Och jag har blivit nyfiken på både "Starfish" och Srtartboxen. Får bli ett besök framöver.
Favoritmackan är helt i min smak.
Kul att läsa dina svar. Och i några känner jag igen mig.

Susjos sa...

Såg att Elisamatilda är tillbaka, hurra! Men nu mitt i natten pallar ja ginte att svar apå frågorna, det får bli i morgon.
Men visst har vi haft en fantastisk sommar, och idag känns den väääldigt varm...har lust att just nu mitt i natten sätta mej på balkongen med en kall öl, men sitter i soffan och vilar mej efter kvällen med (ännu ) ett glas rött!
Mackan ser väldigt god ut!
Ha det gott!

Mrs Calloway sa...

uteläsning tycks vara en favoritsysselsättning hos många. din baguette ser verkligen smarrig ut. visst behöver en bunkra sol och ljus inför mörkare årstider

Anna i Portugal sa...

Fantastiskt med bokläsning och balkonghäng! Jag kör med samma sysselsättning, blandat med mycket annat dock. Men vissa dagar lämnar jag inte bokens verklighet mer än för korta stunder. Älskar att försvinna in i drama och romantik och mördarjakter.

Violen sa...

En baguette helt i min smak! Ser såå god ut. Att hänga på balkongen med en bra bok är lagom aktivitetsnivå i värmen. Ha det så bra!

christian sa...

Fräsch fralla . . . man blir sugen!

Guldkryckan sa...

En iskall öl släcker ju törsten lite bättre än isvatten, egen forskning av undertecknad bevisar ju detta. ;)
Fantastisk sommar har det ju varit, med lite fläktar inomhus är det ju riktigt uthärdligt.

Ha nu en fin Lördag Bp.

Äventyret framtiden sa...

Låter helt underbart skönt ditt liv på balkongen och med boken och något gott att tugga i sig.
Så ska livet vara och i all synnerhet när sommaren är sommar.

Kina sa...

Visst har vi haft en härlig sommar! Och du har ätit en härlig smörgås också ser jag. Liksom du så har jag hittat många goa fikaställen i omgivningarna den här sommaren. Livet är ganska skönt!

Helén sa...

Kul att hitta nya fikaställen, den där baguetten ser onekligen god ut. Balkonghäng är härligt och jag gör som du och läser när jag hänger på balkongen, fast det blir lite väl varmt på min mitt på dagen och solen ligger på.

Paula sa...

Till skillnad från dig så har jag tillbringat väldigt lite tid på min uteplats, det har varit på tok för varmt trots både markis och parasoll! Men många sköna kvällar har jag suttit där, när jag inte varit upptagen vid sportsändningarna! Börjar faktiskt få lite abstinens nu, snart blir det en trist period innan vintersporterna drar igång. Kanske skulle man rentav själv börja motionera, något som hettan satt stopp för hela sommaren