onsdag 10 augusti 2022

OnsdagsmixBonusbild;-)

Vilken sommar vi har haft/har här i nollåttaområdet. Det tål faktiskt att upprepas att vi haft sommarväder i stort sett sedan midsommar. Enstaka regnskurar har jag dokumenterat här på bloggen, men som helhet är jag supernöjd med det varma och soliga vädret. 

Då det är en onsdagsmix tar jag mig också an tre av Orsakullans teman:

Den 8 maj var det internationella kattdagen. Orsakullan vill att jag berättar om minst en katt. Det kan jag tyvärr inte, då vi inte har katt. 

Igår var det Mumindagen. Äger du något med Mumin på. Jamen självklart. Här ser ni bland annat mitt fodral för månadskortet. Sedan har jag självaste Mumin som vaktar novemberkaktusen och broschen Lilla My, gjort av trä som sitter på min "arbetsplats". Fick Lilla My för många år sedan av bästisen Yvonne. 

Nu får de väl ändå ta och skärpa sig. De som sköter driften av Roslagsbanan. Det är bedrövligt att pendeltåget varje sommar under de senaste tio åren stått still. Underhållsarbeten, spårutbyggnad, nya stationer, dubbelspår. ”You name it, Roslagsbanan has got it” som man säger. Ersättningsbussarna och förarna har hyrts in från olika delar av landet. Förarna är inte bekanta med rutten, de hittar inte, håller inte tidtabellen eller så kommer bussarna inte alls.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Bara att gratulera till ert fina väder denna sommar...underbart.
Har inget med Mumin här, men jag följer Mark Levengood på Fb. ;)

Rent bedrövligt med trafiken som går på "spår" numera, tåg ställs in hela tiden och det ställer ju till det.
Min spårvagn brukar till 99% fungera iallafall, fast på somrarna, som denna, så ställdes allt in härifrån pga underhåll.
Jag förstår att underhåll behövs, men jobbigare blir det ju.

Ha en fin kväll nu Bp.

nalta norrland sa...

Internationella kattdagen och Mumin dagen liksom rulltårtans dag och Snobben som fyller år… många dagar att fira ifall man är lagd åt det hållet 😅 jag är just nu motvallskärring 🤪 mår aningen sämre än dåligt just nu, men det är ju bättre att börja må skit framåt kvällen än få hela dan förstörd 😑 Du ser visst positivt tänkande har jag ändå 😓
Med tanke på tåg som ställs in och passagerare som blir strandade både när flyg och tåg ställs in så kanske det är lika bra Roslagsbanan är stängd?

LillaSyster sa...

Vädret idag har varit helt underbart =) Jag har varit ledig och bästa kompisen har varit här på besök.
Vilken fin Rosenstav du hittat, mina ville sig inte där bra i år. Tråkigt när inte kommunikationen funkar som det är tänkt. Ha en fortsatt skön kväll på balkongen, själv ska jag läsa ut Fjärilsrummet, jag hoppas att jag hinner det innan det är dags att lägga sig - imorgon ringer kl 05 och ny arbetsdag.

Ditte sa...

Vilken fin onsdagsblandning!
Instämmer helt vad gäller sommaren. Bara att glädjas över det sköna vädret.
Vad gäller katt skulle jag också "passat" Men jag blev som barn sönderriven av en siameskatt i en tågkupé. Hemskt.
Mumin och med anknytning hit har jag också lite av . Och förr tänkte man ju inte alls på att värdet på Mumininsaker skull öka så mycket. Man köpte dem för att man gillade dem.
Hur ansvariga för Roslagsbanan tänker och planerar går bara inte att begripa. Hur knasigt som helst .

Klimakteriehäxan sa...

Kollade ditt fodral till SL-kortet, jättefint! Mumin är mest böcker för mig, har inte suktat efter muggarna exempelvis.

Anna i Portugal sa...

Blir glad att läsa att ni haft så fint väder! Reslusten infinner sig verkligen inte nu när det är problem i princip överallt. Har bara vildkatter här, och Mumin har jag inget av.

Hanneles bokparadis sa...

Vi får låna sonens fina katt när de seglar.

Geddfish ♥ sa...

Varmt idag också! Högsommarvärme!
Mitt förhållande till katter har alltid varit gott.
Lilla My, ja henne har jag gillar i åratal. Jag har ingen kopp med henne men ett bordsunderlägg, där hon kastar sockerbitar. En slickepott med My på.

femfemman sa...

Är nog problem med rälsgående trafik lite varstans i landet. Linjen mellan Borås-Varberg har varit avstängd ett år för rälsbyte mm. Igår, när den skulle nyöppnas, så funkade inte elen. Så det fick bli ersättningsbuss då ockå.Antiklimax!
Nix... Inget med Mumin i vårt hus. Är inget Muminfan.
Katter...ja, det har det funnits många i mitt liv... trots att jag egentligen inte vill ha husdjur. Så det kan bli!

Susjos sa...

Se där, du hade minsann nåt av mumin! Det var som tusan! Å du har rätt, dalahästar är inte billiga precis, haha, tur jag inte samlar på muminmuggar också!
Trist det där med Roslagsbanan, hoppas att det är fixat nu så det bara kan bli bättre!
Ha det fint!

Äventyret framtiden sa...

Jag har ingen muminfigur men ack vad jag älskar att läsa muminböckerna. Försöker alltid hitta på en orsak för att göra det..jag tycks aldrig bli vuxen men kanske det är just det att vara vuxen? Jag menar att man vågar vara barnslig...
Ja, nog är det tråkigt detta med Roslagsbanan, bättring i leden, på spåret!

Hanneles bokparadis sa...

jo, jag äger Harry Potters handarbetsbok:
https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/09/harry-potter-nygeter.html

christian sa...

Vad härligt med Lilla My...det är en underbar karaktär!
"Kul" å höra att det även är illa skött kollektivtrafik i andra delar av landet

Paula sa...

Idag har vi oliiidligt hett! Och jag som behöver städa när min pedantdotter kommer imorgon...jaja, svetten får lacka o sen får det bli ett dopp! Lilla My är så fulsöt med blixtrande ögon...
Jag ser dig framför mig liggande bekvämt tillrätta med en deckare i handen på balkongen...

Eva sa...

Jo inte kan man klaga på vädret i sommar i o8-området. De här värmeböljorna över 25 grader kan jag klara mig utan. Roligt för skolbarnen att sommarvädret är så fint ännu. Förstår att det är j-t frustrerande med Roslagsbanan.

Carita Liljendahl sa...

Samma fina väder hos oss hela sommaren. Bara maj månad var kall.
Enstaka regnskurar, de har behövts.
Fint med Mumin och Lilla My. Gillas!