tisdag 19 juli 2022

Glad tisdag

Världens läckraste regnbågsfilt från Klippans Yllefabrik. Hinza väskan är från Perstorp - den svenska plastens födelseort. Sååååå mina färger:-)

Vasen "The one and only" från Sövde är en återbrukad Newcastle Brown Ale flaska. Perfekt till alla buketter med vilda blommor som jag brukar få av grannen:-)


Eftersom det blev en glad måndag med förhinder igår, då Photoshop gnällde över otillräckligt mängd med virtuellt minne får det bli en hundra procentig glad tisdag idag. 

Virtuellt minne
Det krävs så lite. Det är bara att komma på det;-) Jag har full förståelse för att min laptop gnäller över att drygt 5 000 foton ”skräpar” i olika mappar. Varje foto ”väger” ju mellan fem och åtta megabyte. Ja, ni förstår. Så jag slängde 5 000 bilder över till den externa hårddisken. Vips så funkade Photoshop igen. Så bilderna med Yvonnes presenter kommer idag istället:-) 

Inga molntjänster
Använder inte molntjänster utan endast USB-minnen och extern hårddisk. Vill inte heller lägga upp högupplösta bilder på min kostnadsfria blogspot/blogger. De är alldeles för tunga och i slutänden kommer man till en ”utrymmesgräns” då det kostar pengar att blogga.  Onödigt tycker jag. 

Fotboll
Jag fick nästan som jag ville igår när min ”drömmotståndare” för Sverige på fredag var sååååå nära att bli Island. Nu blev det Belgien istället. Matchen Italien-Belgien (0-1) var en av de sämsta i turneringen hittills. Bedrövligt passningsspel och i stort sett inga målchanser. Sverige borde slå Belgien, men vilken besvikelse Italien var i detta EM.

10 kommentarer:

nalta norrland sa...

Så fina presenter 🤩 jag tänkte Pride när jag såg filten 😃
Det värsta med sport 😜 är att det behövs då lite för att en match plötsligt förlorad fastän det i teorin borde blivit vinst.
Jo då 😜 egentligen är J familjens mesta soffpotatis i alla kategorier, han intar ryggläge i soffan i princip så fort han kommer in genom dörren och sen ligger han där och snarkar 😴 💤 Elin klarar inte av att se på tv tillsammans med honom eftersom han överröstar tv-ljudet 😅
Idag har vi varit i Vilhelmina, vi skjutsade Cai eftersom J ändå skulle till K Bygg och köpa virke.

femfemman sa...

Verkligen fina presenter! En sån kompis!!
Minskar inte ner mina bilder på Blogger. Gjorde det tidigare. Undrar om det kostar någongång....med tanke på alla bilder som jag har .

byblixtra sa...

Kul med färgglada presenter. :-)
Väskan var i lagom storlek och snygg i orange och svart.
Filten är också härlig i regnbågens färger.

Ditte sa...

Vilka läckra presenter! Verkligen! Helt i min smak. Mattan också. Så snygg. Även vasen är stilren och prefekt för vilda blommor. Vilken fin vän Yvonne är!
Fint att du kom underfund med att det var så många bilder på datorn att det var fullt. En hårddisk är värdefull.Väldigt roligt att du kunde visa bilderna idag.
Japp, Belgien spelar mot Sverige. Det bör ju gå gå vägen. Ja, Italien var ju inte alls på hugget.
Pust, att det ska vara så knepigt att kommentera. Upplever det också, och inte minst på Blogg.se-
Trevlig kväll.

Hanneles bokparadis sa...

helt i min svärdotters smak

Susjos sa...

Vilka härliga presenter du har fått, Yvonne känner dej, för det var verkligen dina färger. En underbar väska och regnbågens alla färger på filten!
Å Sverige möter Belgien, det blir bra det!
Hälsningar från en nyvaken Susjos som just vaknat i vår hytt på Cinderella, och ser att vi är framme i Visby!

Eva sa...

Störthäftig minipläd och Hintzaväskan är en höjdare i många lägen. Just nu fraktar jag kartonger med bär som lätt trillar ut annars.
Det ständiga dåliga samvetet. Bilderna! Har också märkt att bara man rensar ut lite märks det på lagringskapaciteten. Extern hårddisk har jag inte. Du har alltså den i stället för moln?! Man har ju förstått att moln inte alls är särskilt säkert!
Nu undrar jag bara om du tittar på fotona i USB minnena? Blir lätt som med pappersfoton och fotoalbum man sparar men aldrig tar fram.
Ser fram emot matchen på fredag.

Carita Liljendahl sa...

Vilken fin filt! Kan man köpa den via nätet nånstans? Jag har en vän som skulle gilla den, kunde överraska hen i så fall.
Att rensa bland bilder och hämtade filer etc. är ju ett hiskeligt jobb, men måste göras ibland.

Äventyret framtiden sa...

Datorn andas betydligt lättare när man rensar bort bilder och annat som man har på lager. Bara att konstatera.
Filten är vacker, regnbågsfärgad, skulle gärna ha en jag också.

Paula Merio sa...

Såå mina färger också! Skitsnyggt!
Några moln finns inte över min blogghimmel heller, mest för att jag inte begriper mig på dem. Men, jag har en extern hårddisk som än så länge hojtar om ledigt utrymme...
Fasar för dagen då min dator inte orkar med mig mer...och jag måste gå över på en laptop...kommer iaf att ha ett separat tangentbord, annars fixar inte mina artros-fingrar att skriva..
Fantastiska presenter fick du, vilken härlig bästis du har!