tisdag 12 juli 2022

4-1, 4-1, 4-0, 5-1 och 8-0


Radiumkällan i Tyringe. - Jag hade läst att det inte är bra skyltat till den - det stämde. Hittade en trevlig mamma med liten dotter som kunde guida oss. Vacker natur och vattnet var gott och nej det är inte radium i det - man bara trodde det. Å då trodde man också att radium var nyttigt - därav namnet :-).


Kan inte minnas ett fotbollsmästerskap som bjudit på så stora segersiffror i grundspelsomgången som detta Euro 2022 för damer. Jag menar vi pratar om Europas 16 bästa lag som gör upp om titeln som europamästare. Det är alltså inga blåbärslag som deltar. 

8-0
Att England skulle besegra Norge hade jag absolut tippat. Men att segersiffrorna skulle skrivas till hela 8-0 (6-0 i halvlek) var helt oförväntat. Det var utklassning och segern dessutom i underkant. Å nej, det handlade inte om målvaktstabbar av den norska burväktaren heller.

Bästa lagfotboll
Det som England presterade igår var den bästa lagfotbollen jag sett ett damlandslag prestera. Passningsspelet var "millimeter-exakt", genomskärningarna enastående. Nu har även England seglat upp till en absolut favorit att vinna EM. Och detta på hemmaplan. Det skulle vara så coolt:-)

Dagens gnäll från tv-soffan
Norge har en svensk förbundskapten Martin Sjögren. Han är visserligen snygg men igår var han totalt handlingsförlamad. Eller så var han i chock.

Hörde att några lag klagade över den höga ljudnivån som råder när publiken sporrar sina lag. Spelarna kunde liksom inte kommunicera med varandra då. Nähä... Undrar hur killarna har gjort under alla dessa år på fullsatta arenor… 

PS. Bilderna är återigen från Skåne. Tusen tack Yvonne:-) Å nej, de har ingenting med inlägget att göra. DS.

10 kommentarer:

nalta norrland sa...

Såg på nyheterna att Norge blivit rejält utsparkade av England, lite häftigt ändå med sån målskillnad.
Är det inte det ena då kan man väl klaga på det andra 🤪 fotbollsspelarna borde vara glada att de får ha publik trots att covid19 sprids överallt och spelare bekräftas smittade.
Är både rädd och frustrerad liksom less på covid19 👎
Vill att livet ska återgå till som det var före 2019.
Har ju fått lungproblem efter det jag var sjuk i covid19 och vet faktiskt inte vad som händer om jag blir smittad om igen. Det känns som om det icke spelar nån roll vad jag gör eftersom både J & Elin riskerar att smitta mig, det var ju så det gick till i mars…

LillaSyster sa...

Ingen måltorka precis. Synd att det är sä ojämnt, blir ju inte så spännande att titta. Ha en fortsatt solig ljummen kväll =)

femfemman sa...

Tycker lite synd om Norge. Men är man inte bättre så...
En svärsonen är uppvuxen i Tyringe. Får kolla om källan med honom... Han är alltid full av energi...Kanske kemisk inverkan. Ha det gott

Äventyret framtiden sa...

Just det, där satte du fingret på den ömma punkten.
Ljudnivån när killarna spelar är inte precis tyst, nej, så låt det ljuda när flickorna spelar.
Jämställt får det väl vara även i fotboll? Lönerna också förstås.

Susjos sa...

Jodå, fotboll var det på vår TV på landet också, tyckte synd om Norge, och håller med dig om den svenska tränaren för Norge, snygg men i chock,haha!
Ja, England blir inte att leka med, de spelade absolut bra!
Nu pågår Tyskland- Spanien, 2-0, och jag tror att Tyskland vinner.
Ha en fin fotbollskväll!

Ditte sa...

Såg Norges match och hoppas den svenska tränaren inser att han var på fel plats. Att inte byta ut spelare.... Pust. Visst var England jättebra men detta.
Vad gäller ljudnivån så verkar det ju helknasigt. Klart att spelarna kan kommunicera. Tänker också som du. Hur gör killarna.
Trevligt med bilder från Yvonne i Skåne . Detta är nog det landskap i Sverige där jag varit minst.
Nu Tyskland mot Spanien och det ser ju bra ut för Tyskland just nu.

Ama de casa sa...

Nu vet jag liiite mer om fotbollen och kommer självklart att heja på Sverige ikväll :-)
Om jag håller mig vaken vill säga :-D

Anki sa...

Mycket fotboll nu - tack BP - allt jag behöver veta om pågående mästerskap får jag veta av dig, men jag ska nog ändå kanske titta på Sveriges matcher. Kanske ... eventuellt :)

christian sa...

Tyringe...där har man tillbringar många sommarveckor i sina barn å ungdomsdagar . . .
Handlingsförlamning var ordet, totalt tom blick, man undrar hur det är ställt.....
Handlingsförlamning även i Finland....inga byten i tid, inga instruktioner inga förändringar efter 0-1, väntade man på . . . tomten eller nåt?

Paula Merio sa...

Så Tyringe är nere i Skåne, jag som trodde du gjort en barfotavandring med djupandning, doppat händerna i källan och mått toppen! Men så var det alltså inte...
Just nu spelar visst Sverige, ooops, kom på det nu! Ska genast ila till teven och kolla ställningen!