söndag 31 juli 2022

Skyltsöndag #377

Veckans skyltskörd är ganska så ”normal”. Ingen skylt står ut på något sätt, kanske inköpslistan i sista bilden är lite roligare än resten. Enjoy!

Den här bilden tillägnar jag allas vår älskade Ama, som ju är väldigt sjuk just nu. Hon har en ansenlig samling med över hundra olika Wettexar, och den här ”limited edition” i samarbete med Nordens Ark borde vara helt i hennes smak.Efter mitt inlägg om hundglass har det blivit fler glassinlägg, bland annat hos Byblixtra som rekommenderar en blåbärsglass till både två- och fyrbenta varelser, samma glass alltså. Där ser ni! Inget konstigt alls;-) Glassbaren Snö finns på två ställen i Stockholm – vid Odenplan och i Täby Centrum. Snö utsågs 2018 till Sveriges bästa glassmästare/glassbar. Mig vetande serverar de ingen hundglass;-)

Veckans höjdare: Den här inköpslistan är en skylt har jag bestämt. Tyckte den var så himla rolig – typ finn ett ”fel”. För visst står aprikosen ut en aning;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

DS. Snart avspark för damernas EM-final på Wembley i London. Kan väl säga som så att jag hoppas att England vinner, men tyvärr tror jag att tyskarna tar hem seger. DS. 

19 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Helt normal inköpslista, tycker jag 😄 aprikosen fanns ju även med bland glassarna, haha.
Strålande skyltning och tankarna går is Wettex till AMA, som vi alla önskar god bättring och att kunna landa i Kalmar.

Äventyret framtiden sa...

Så fint att du skyltar för Ama! Vi tänker nog alla på henne var till kvinns och mans just nu och på hennes Anders. <3 Må allt gå vägen för dem, att de snart landar hemma i Kalmar och att Ama blir frisk igen. Tankarna finns där hela tiden av och till.
Snöskylten sticker ut när det är glasstider :)
Tack för fin skyltning BP!

LillaSyster sa...

Jag tror att Ama har de där snygga wetexarna, om jag minns rätt så har Anki försett henne med dem. (Jag har köpt mig en egen uppsättning, tyckte att de var söta) Tankarna vandrar ofta till Anders och Ama.
Jag ska inte tittat på fotbollen men jag hoppas som du =) Vore väl på tiden att någon annan än Tyskland ska få vinna. Snyggt skyltat! Ha en spännande stund i TV-soffan

byblixtra sa...

Wettex-trasorna med bina köpte jag till jobbet men kan helt klart köpa hem ett gäng också. Imponerande samling Ama har och som alla andra så hoppas jag att hon snart blir frisk. Kikar in på hennes blogg lite då och då.

Sedär! Inlägg om glass på Skyltsöndag verkar vara en trend den här söndagen för jag, Ditte och Klimakteriehäxan skriver också om glass. :-) Snö var ett fint namn på ett glassföretag och fin skylt. Men kan förväxlas med ett smyckesföretag som heter Snö, kollade för säkerhetsskull och det heter Snö of Sweden.

Alla bokstäver är versaler utom i:na. Jo, när du säger det så visst sticker aprikoserna ut i inköpslistan.

nalta norrland sa...

Ama & Anders finns alltid i mina tankar ❤️ Saknar Amas inlägg 😞 jag tittar varje förmiddag ifall hennes blogg är uppdaterad.
Glass, jo yes finns många sorters glass 🍦 en del bättre än andra, men det är inte så ofta jag äter glass.
Inköpslista 👀 aprikoser köper jag aldrig… jag är dålig på att skriva inköpslista ✍️ inbillar mig att jag ska minnas 😜
Bra skyltat 👍

Guldkryckan sa...

Fint skyltat Bp.
Och visst är vi alla med Ama och Anders i denna stund, hoppas allt går bra nu och de snart kommer hem till sverige.
hörde nyss om matchen, inga mål ännu,säkert spännande för de som kikar på det. ;)

Ha en fin kväll Bp.

Susjos sa...

Visst finns Ama och Anders i våra tankar, fint att du tillägnade henne en skylt idag, och inte vilken som helst, utan på hennes favvo-grej, wettex-disktrasor!
Jösses så många smaker på glass?!
Ja, vinner Tyskland tro? Just nu gjorde i alla fall England första målet!
Ha en fin kväll!

Åke sa...

Snö var intressant, och glass är ju grå gått och svalkande så här i sommarvärmen. Jag är den tråkiga typen och tar bara choklad, jordgubb och choklad. Exakt i den ordningen också med strut. Mycket blandade skyltar du fick ihop. Veckans höjdare nickar jag instämmande i. Så tråkigt för AMA.

femfemman sa...

Bra med lite vitaminer. Även om sorikoser är lite ovanliga vitaminbärare. Blåbärsglass, helt ok. Och hindar äter ju sllt... även det som inte är så nyttigt för dem.

Ditte sa...

Snyggt skyltat som vanligt. Och wettexarna får ju en extra plats och givetvis en tanke till Ama. Vad gäller "Snö" så finns de också i Nacka. Har testat där. Riktigt god glass men kanske föredrar jag Kennys. Men ganska lika i mitt omdöme- Nej, hundglass har jag inte sett men många hundar smakar även vanlig glass.
Kul inköpslista.
Har sett fotbollen och jag gladdes med Englands vinst. Spännande var matchen in i det sista.

Anna i Portugal sa...

Fint att dedikera till Ama, som vi hoppas snart är på bättringsvägen. Glass är alltid himla gott, gör gärna min egen chokladsås till också :D

Klimakteriehäxan sa...

Köpte wettexdukar i dag! Du vet väl att det är en svensk uppfinning? Finns en hel bok (som jag har)!
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2021/04/veckans-mening-om-trasor.html

Klimakteriehäxan sa...

PS tråkigt med Ama så sjuk men England vann ändå ...

Klimakteriehäxan sa...

PS en gång till - det blev dubbla dagsposter i dag igen, tycker du jag ska ta det lite mer piano eller??? :-D

Monica sa...

Köptes på Järnia här ute men var
sista exemplaret men den finns nog
på andra ställen också.
Jacob tuffar på den befarade
cancern har vi än inte märkt något
av vilket är skönt.
Läste idag om akuten på Danderyd i
SVD, HU säger jag att vi har tillåtit
dom göra detta med sjukvården ofattbart.
Ha det bra :-)

Stare Ström sa...

Visst är det härligt med sådana som har annorlunda samlingsintresse! Och wettexdukar tar mycket mindre plats än stenar!

svar: Köpte en rundresa på Island, men sen har jag själv fått guida mig och läsa på! Men det gör jag gärna. Det är ett mycket intressant land.

Kina sa...

Så tråkigt med Ama som är sjuk. Hoppas på bättring så att dom kan ta sig hem till Sverige snart. Mummans så många spännande glassar!
Wettex-dukar samlar jag väl knappast på, men däremot stenar och dom blir ju, som sagt, betydligt tyngre.

Paula Merio sa...

Tänk vilken grej detta med Wettexdukar har blivit! Undrar vad man säger om det om hundra år!
Jag har erbjudit Daniel blåbär flera gånger, lägger på tallrik tillsammans med en klick fil. Filen äter han, blåbären ratar han. Blinka åt blåbär direkt från buskarna. Precis som vi människor är jyckar olika. Inköpslistan är toppen, förutom aprikos hade den kunnat vara min. Fast, jag skriver inte matbröd, det är det enda brödet jag handlar!

christian sa...

Samla på Wettexdukar är onekligen udda, häftigt att folk hittar så olika intressen!
De där glassarna var även de mycket originella . . . de kan jag mer tänka mig att prova med tanke på "din" hundglass.... :(
Måste vara ett exotiskt recept om aprikos ingår!