onsdag 13 april 2022

Onsdagsmix

Idag bjuder jag på en riktigt rolig (tycker jag själv) och annorlunda onsdagsmix;-) Enjoy! 

Trädgårdsmaskinen på promenad för första gången i år – då måste det vara vår:-)Hot&Coldett liniment vars doft förflyttade mig till omklädningsrummen på 1980- och 1990-talet. Då var det tigerbalsam som gällde, idag är det Hot&Cold. Geggan masserades in på min rygg av en fysioterapeut som är kompis med min (snygga) husläkare. Alltså måste hon vara bra. Och det var hon;-) Men hela jag stinker liniment;-)Långhalsar – visste jag inte ens att de fanns. Men min fiskdeli hos den lokala ICA är ju äventyrlig nog att ta in de mest exotiska skaldjuren. Struntade totalt i priset och blev första kund att köpa två ”knippen”. Fick tillagningsinstruktioner (noll jobb) och informerades om att det höga priset delvis beror på att långhalsarna plockas från hand och att upp till åtta fiskare dör på kuppen varje år – bara i Spanien. Oooops, borde kanske ha avstått från att köpa, men kunde inte låta bli;-)

Spansk parkering. Skrattade gott åt Amas kommentar till gårdagens inlägg. Hon förvånades över hur snyggt bilarna var parkerade inom parkeringsrutorna. Inte som i Spanien alltså. Nja, det finns några bilister som troligen har gått i ”spansk parkeringsskola”. Här kommer ett exempel. Fler bilder sedan;-)

PS. Vissa av er är ju lite extra nyfikna, så…;-) Anledningen till jag besökte fysioterapeuten Annica hos Fysioterapigruppen idag var att husläkaren vägrade att ”jaga in” en kortisonspruta i mitt ryggelände. Han ville inte höra talas om smärtplåster à la Ditte heller. Han sa bara: ”Du kommer hata mig nu, men du ska till ”min” fysioterapeut. Ge henne åtminstone en chans. Hon är en bra och vettig kvinna." Ja, och på den vägen är det;-) DS.

14 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Haha, vilken lycka att din läkare är snygg i alla fall även om han försöker göra allt för att du ska hata honom. Nå, han vet säkert vad som är bäst för dig.
Hot and cold, den måste jag titta efter i affärerna här. Tigerbalsam gillade jag. Tror nog i och för sig att jag såg någon tub någonstans i allt detta affärsgytter jag bor i nu.
Den parkeringen kunde jag ha gjort ;), så lite spansk är jag kanske. Här parkerar de på trottoarerna så folk får gå på gatan för att komma fram. Omvända världen.
Långhalsar måste jag googla på nu. Så intressanta de ser ut.

LillaSyster sa...

Bra läkare säger jag! Kortison är absolut sista utvägen och det hjälper inte kroppen på sikt utan bryter ner den. Så nej tack till den sprutan. Fysio Annica kommer att göra underverk.
Den parkeringen kunde jag gjort, ena sidan helt fri och bara att hoppas att den som står bredvid har vett att inte slänga upp dörren i sidan.
Du får rapportera om hur långhalsarna smakade =) Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Du är modig, du. Långhalsar. Jag kommer ihåg när Sigge och jag köpte Pangasius, det har jag inte köpt sen dess, vet inte varför.

Svårt det där med rygghelvetet. Har det själv och det flyttar på sig, så jag har inte tagit någon kortisonspruta på ett par år. Hoppas du finner lösningar ändå.

nalta norrland sa...

Snygg husläkare och en bra fysioterapeut Halleluja prisa Herren 😇 lite avundsjuk är jag faktiskt ☺️ Men Du är värd all bra sjukvård i 08land ❤️
Häromkring parkerar folk mer på spanskt vis än på Täby-vis 😜 även jag kan parkera som en hel spanjor 🤪
Lamm… hade jag tänkt, men lamm säljs inte här, varken COOP som ändå brukar leverera och absolut inte ICA 👎
Just nu är jag ensam hemma, J & Elin har kört till Elins kusins stuga för att hjälpa kusinen få varmvatten 🚿 nånting i varmvattenberedaren som lös ut. Då det bara finna plats för en passagerare fick Elin följa å jag blev kvar hemma. Elin frågade J om vi kunde åka ut till Ronja (som till vardags bor i Täby) men då sa J nej, sedan när Ronja behövde hjälp blev det ju en helt annan sak.

femfemman sa...

Hot &Cold är gott. Åtminstone så länge det verkar!
Tycker att parkeringsrutorna numera är alldeles för små, för dagens bilar. Schysst av denna bilen att maka på sig så att en sån som jag, lätt kommit in med den stora Toyotan.
Långhalsar får mig att tänka på dinosaurier. Har aldrig hört talas om skaldjuren. Såg svårskalad ut. Hoppas att du beskriver smak och konsistens på dyra delikatesser i morgon. Ha det gott!

Susjos sa...

Hoppas du fick bra hjälp av linimentet på din rygg, dock tror jag inte det hjälper så länge...men vi får hoppas jag har fel!
Gissa om jag längtar till att gruset försvinner från våra vägar här i Frösunda, förra måndagen var det städdag under några timmar på vår gata, men ingen städning då, så nu måste vi vänta till nästa måndag mellan kl 10-14, alltså Annandag påsk, då hoppas jag verkligen att gruset försvinner!
Långhalsar, vad e det, de ser så lustiga ut, googlade förstås och ser att det är en delikatess, hoppas de smakar bra!
Ha en fin kväll!
Jag ska se sista avsnittet av den engelska krim-serien BAY på tv4play, himla bra serie, har du sett den?

Ditte sa...

Jättebra bra med en fysioterapeut. Jag har ju en jättebra sådan som jag besöker en till två gånger i veckan hemma. Men det utesluter inte smärtplåster eller kortisonspruta. Kanske en ortoped skulle ge dig även plåster och spruta.Hoppas din husläkare förklarar hur han tänker så det blir lättare att förstå hans beslut.
Önskar dig det bästa.
Kul med "långhalsarna". Tror inte jag testat några. Funderar på vad de kan heta på spanska så jag kan titta efter dem här. Säkert finn de. Hoppas du berättar hur du tillagade dem och hur smaken var.
Spanska parkeringar har jag oftast inget emot. Gillar det kreativa. (Om man inte blockerar för andra)
Den här var em "Lightvariant" och väldigt snäll.

KulTur i Natur sa...

Så där kan jag också parkera om jag har en fri sida för att minimera att barn eller vuxna passagerare slänger upp bildörren in i sidan på min bil utan att tänka sig för. Vilket man ser allt för ofta.

Ama de casa sa...

GAAAHHHH!!! Måste hämta en papperspåse... Och jag som tyckte dom parkerade så ordentligt där hos dig!

Liniment ja. Den doften hänger kvar sen ungdomen. Inte på riktigt alltså, men i doftminnet. Minns en gång när Jaime (vår spanska granne i Sollentuna) hade ramlat och slagit sig. Jag gick över för att höra hur det stod till med honom och han sa:
- Det gjorde väldigt ont från början men sen smörjde jag in mig med ett element och nu känns det bättre.
Haha! Liite svårt för mig att hålla mig för skratt där för det lät rätt roligt. Fast Jaime pratade 1000 gånger bättre svenska än jag någonsin kommer att kunna prata spanska :-)

Hoppas linimentet kommer att hjälpa dig!

Gunnel sa...

Hur smakade långhaösarna? Tigerbalsam minns jag. Milda makter vad det stank! Jag är jättedålig på att parkera så jag hade kanske passat in bland spanjorerna. Glad Påsk!

christian sa...

Ja det var mig en riktigt trevlig å rolig mix....
Åker den där gröna maskinen av sig själv?
Älskar den där linimentlukten å den påminner även mig om "fornstora" dar!
Sååååå äckligt....de där långhalsarna ....att du bara vågar!!!
Bilen på bilden står ju åtminstone rakt vilket ofta inte är fallet härikring!

Guldkryckan sa...

Alltid fint att ge något en chans, absolut.
Själv kontaktar jag min "privata" läkare och få vad jag vill ha så jag slipper gå via vårdcentralen.

Min grej men kanske inte det bästa, jag bryr mig inte, vill ju inte ha ont. ;)

Ha en fin skärtorsdagskväll Bp.

Paula Merio sa...

Vilken husläkare du har! Tänk att bli så väl omhändertagen, lyckost där! Hoppas förstås att fysiodamen fixar dig i gångbart skick igen, kanske krävs det mer än ett besök dock. Håller med, ge henne en chans eller två!
Sen till det mest spännande, här har jag levt i över 67 år och aldrig ens hört talas om långhalsar! Otroligt, och otroligt knäppa såg de ut också! Läser mig dock till att de smakar kräfta efter ångkokning. Vad tyckte ni? Var de goda, värda sin vikt i guld? Ni har sannerligen en butik som överraskar! Blir nog billigare med coops falukorv, men man vill ju ha lite omväxling också! Har du hört med Ama om långhalsar ingår i hennes meny?

Annika sa...

Jag gillar doften av liniment. Ja, det gör jag faktiskt, haha.
Låter bra med fysion, hoppas det hjälper nu också. Ge henne några chanser, sen tycker jag du ska propsa på att få medikament, så det så! :-D
Glad Påsk!