torsdag 21 april 2022

Tråktorsdag

Hade fått svårt att få ihop en Tråktorsdag idag. Men sedan så kom strömavbrottet efter en brand i ett elskåp. Grrrrrrrrr. Hörs och ses imorgon - förhoppningsvis.

Uppdatering
Exakt klockan 20:37 var strömmen tillbaka. Måste säga att det var fullt pådrag här på innergården. Räddningstjänsten med två brandbilar var på plats. Såg det aldrig, då de parkerade på andra sidan, men jag fångade brandmännen på bild efter att branden hade släckts.

Några av brandmännen pustar ut (antar jag), en jourbil och nyfikna tillsammans med några styrelsemedlemmar har samlats på innergården. Sedan åkte brandbilarna "hem" och ytterligare två jourbilar  fixade så att vi fick strömmen tillbaka exakt klockan 20:37. Yiipphhieeee:-)Ellevio och jour
Efter att släckningen var avslutad fortsatte arbetet med att få strömmen tillbaka. Killarna från Ellevio och deras underleverantörer jobbade på bra. Skrattade även gott åt några styrelsemedlemmar som följde arbetet från början till slut.

Djungeltelegrafen
Kan även berätta att djungeltelegrafen fungerade alldeles utmärkt i husen som drabbades av elavbrottet. Och som "balkongliggande" kunde jag lugnt följa med alla versioner som lades fram av olika "ögonvittnen".

Stackars granne
Det var bara en stackars granne som inte befann sig i huset som missade det hela. När han kom hem vid klockan 17:00 överraskades han över att hissarna inte fungerade. Alltså fick han ta spiraltrappan upp till fjärde våningen. Troligen var han rätt så andfått. Det lät nämligen så på sms:et han skickade - Vad händer? Har ingen ström.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

12 kommentarer:

Susjos sa...

Ajdå, snacka om tråktorsdag! Hoppas att det löser sig snabbt!

Svar: Jag är sjukskriven till 6/6, sen ska jag jobba 50% till att börja med!
Hoppas strömmen snart är tillbaka!

LillaSyster sa...

Fy så trist, tur att det är balkonghängsdag, för det behövs ingen el till att läsa böcker =)

Äventyret framtiden sa...

Det blev en riktig tråktorsdag idag för din del. Annars brukar de vara rätt så festliga trots allt när man tittar in här hos dig. Hoppas strömmen återkommer snabbare än snabbt.

Ditte sa...

Jättetrist! Och så sårbart elen är.Brand är ju dessutom svårt att stå emot. Bra jobbat och fint att elen kom tillbaka så snabbt ändå.
Många nyfikna var det som följde förloppet.
En fördel nu på våren är ju att det är längre och ljusare dagar. Men himla tur att detta inte hände i Norra Tornen. Tänk att gå högst upp.

Anonym sa...

Det är skrämmande, när man tänker på hur
beroende vi är på elen. Trafikljus, hissar,
apparater på sjukhus, datorer, TV. Och på
vintern, då värmen dör. Vi är ganska hjälplösa. - Jag beundrar arbetarna, som är
redo att rycka ut och jobba när än och var än dom behövs.
Tur att allting blev ordnat så kvickt, annars hade det väl blivit "a candle lit dinner" bestående av en ostmacka. :)
Ruth i Virginia - Trelig veckända!

Anki sa...

Strömavbrott är ju aldrig kul - skönt att det fixade sig.

Äventyret framtiden sa...

Men så bra att allt ordnade sig. Det blev ju ingen tråktorsdag alls egentligen, fullt av liv, även om det var lite väl spännande kan jag tänka mig för "de allra närmaste". Mitt i allt så händer det. Skönt att allt är som det ska igen.

Annika sa...

DET var en äkta tråktorsdag av klassisk sort.
Det är verkligen jobbigt när strömmen går, pust.
TUR den kom tillbaka rätt snabbt ändå.
Blir alltid så stressad då strömmen går.
Ha en finfin helg!

Ama de casa sa...

Vilken dramatik! Tur i oturen för den ovetande grannen att han inte satt i hissen när avbrottet kom. Bättre att behöva stånka sig upp för trappen trots allt. Skönt att det ordnade sig rätt snabbt i alla fall!

Ha en fin fredag! Här är klockan 06:50 just nu så jag är i alla fall uppe med tuppen även om det kanske inte verkar så :-D

Eva sa...

Elavbrottet gjorde i alla fall att du fick till ett himla kul inlägg.

christian sa...

Dramatiskt värre (?) . . .

nalta norrland sa...

Ack så sårbara vi är…