tisdag 26 april 2022

Selfie #17 – Före och efter

Återigen tomma hyllor hos den lokala  ICA. Den här gången var det japanska snabbnudlar med olika smaker som hade gått åt. Fem paket för 28 kronor...

De har hälsat på sedan februari - humlehonorna. Förstår inte riktigt vad de tycker är så attraktivt med en betongvägg...


Klimakteriehäxan ställer 12 frågor som vi ska svara på. Man får helst inte använda Google. Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar. Tillägg inom parentes är tillåtna. Glöm inte att lägga in länken till ditt bidrag i Klimakteriehäxans kommentarsfält så att alla kan hitta och läsa!

1. Före jobbet: Språkstudier. (Det roliga är att jag jopbade som tolk och översättare i bara drygt ett år innan jag blev ”headhuntad” till en marknadsavdelning.)

2. Efter examen: Runtresa (i olika europeiska länder).

3. Före badsäsongen: Anskaffning av bikini (när jag var ung (läs: yngre). Nu: ingenting;-) )

4. Efter påsk: Ingen mer lammstek.

5. Före resa: Köp av bland annat mediciner (så att de räcker under en långsemester).

6. Efter resa: Retur till rutiner.

7. Före fest: Rekognosering av värdens intressen (så att jag tar med mig ”rätt” present).

8. Efter fest: Nykter. Llåter både PK och väldigt tråkigt. Men första och enda gången jag blev full var när jag var 28 år. Somnade på en sittkudde på golvet med huvudet lutat mot elementet. Morgonen efter berättade "liken" som hade övernattat lite här och var i lägenheten hur roligt de haft. Så jag bestämde mig att aldrig dricka för mycket igen, för inte vill man väl missa det roliga. Å det löftet till mig själv har jag hållit – tills nu iaf;-)

9. Före insomnandet: Flux Dry mouth gel (mot muntorrhet, tandlossning och eventuell snarkning…)

10. Efter tv-kväll: Lullaby. (Har inga tv-kvällar. Blogg-kvällar är mera vanliga. Å hur f*n ska jag få ihop ett svar till nästa fråga som börjar på”y”…)

11. Före val av film: Ytterst sällan jag ser på film. (Där satt den:-) Föredrar engelska deckarserier).

12. Efter SELFIES: Med stor sorg läste jag att Klimakteriehäxan slänger in "selfie-handduken". I fyra månader (17 gånger) har jag fått engagera mina geniknölar för att få till ärliga svar. Å dagens selfie var den tuffaste av alla. Så du slutar verkligen med fanan i topp Klimakteriehäxan:-) Tusen tack för tiden som varit. Du kanske blir sugen igen, för det är ju bra många selfies kvar tills 363 Skyltsöndagar, eller vad tycker du!? Antar du utmaningen – hoppas det;-)

Det är Klimateriehäxan som uppfunnit denna roliga utmaning:-)

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska. DS.

18 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ledsamt att det inte blir flera selfies, för roligt har det verkligen varit att följa med er alla som deltar. Jag tänkte hoppa på tåget lite längre fram men nu förstår jag att det inte kommer något tåg. Din Selfie är toppenbra idag, så det är inte enbart Klimakteriehäxan som kastar in handduken med flaggan i topp. Du gör det du också! Tack för härliga, ärliga svar på frågorna.

Carita Liljendahl sa...

Tomma hyllor för att frakten inte funkar på grund av världsläget?
Eller för att det är så förmånligt att alla hamstrar?

nalta norrland sa...

Tomma hyllor är vårt lokala ICAs signum 🫠
De där snabbnudlarna är tydligen väldans populära bland ungdomar 😆
Trist för Er som deltagit i denna selfie att det nu är över.
Du klarade av denna kluriga selfie galant 👍
Humlorna har precis vaknat häromkring 🐝 jag gillar de små 😍

Paula Merio sa...

Så kul att åka runt i Europa när man är ung. För mig blev det inte riktigt så. Lamm kan jag äta hur ofta som helst, svårt och dyrt att få tag på bara..Mediciner ja, tänkte inte på det. Är så länge sen jag åkte på semester så på den tiden klarade jag mig utan medikamenter. Vilken extra möda du lägger ner på val av present, snyggt! Jag kan inte påstå att jag hållit mig nykter på fester, nästan tvärtom för jag har alltid stått så mycket på dansgolvet att jag svept en hel öl när törsten satt in. Hur gick det med serien Annika? Vi tyckte den var seg i första avsnittet, tog den sig ? Jag har inte sett flera avsnitt. Jag tittar inte heller på film, bara när dottern är på besök. Nudelbristen har jag också märkt av i olika affärer, undrar varför, kan ju inte ha med Ukraina att göra...eller? Fint sista hantverk!

femfemman sa...

Headhuntad! Då kan man stolt sträcka på ryggen! Baddräkterna duger detta året också.Fest..nej tack!

Geddfish ♥ sa...

Tomma hyllor på nudlar, det är nästan så att jag kan förstå det, perfekt och billigt för hamstring. Många studenter har nog överlevt just på nudlar eller makaroner ;)

Fint genomför fläta denna gången också! Den har varit jätterolig men många gånger svår.

Tusen tack för länken till den flux som du använder. Jag skulle tro att du tipsat mig förut, men tänkte nog att jag har den vanliga stora flux. Jag är ju muntorr om natten pga ögondropparna.

Gunnel sa...

Hahaha! När jag tänker bakåt tänker jag med ...yngre. Det låter som en hejdundrande fest du var på. Grattis till att hitta nåt som passade in på Y. Det går med hjälp av lite fantasi ser jag. Det känns trist att detta var sista selfien, men jag förstår att det fodras mycket tid för att hålla igång den här utmaningen.

Mrs Calloway sa...

ja, det blir sakneligt! jag har inte varit med alla 17 veckorna så jag tror att jag ska fylla i med det jag missat. tänk, om Klimakterihäxan tänker om? eller du?? imponerad över att du gått från bikini till ingenting👀

LillaSyster sa...

Nudlar har inte funnits att köpa på månader.....folk måste verkligen ha hamstrar det sen Putin började bråka.
Kul att läsa dina svar, jag var 27 år då jag drack för första gången- på första daten med maken och han beställde in vin till oxfilén vi skulle äta. (Jag hade haft ett muntligtavtal med morfar att inte dricka alkohol i tonåren- och i de kretsarna jag umgicks med under tonåren fanns inte att nyttja alkohol på kartan så det var lätt att lova honom det. Kan säga att jag övervägde med mig själv när jag satt där på restaurangen. Men jag har aldrig varit full, dricker alltid med måtta.) Visst är det tråkigt med Selfieutmaningen - men det är ju tidskrävande - det har ju du erfarenhet av. Men någon kanske tar över stafettpinnen =)

Ditte sa...

Bra jobbat med din selfie! Och jag nickade igenkännande på flera punkter. Vad gäller bilderna så kan jag föreställa mig hur det såg ut här bland nudlarna före extrapriset och nu såg jag hur det så ut efter. Ganska tomt. Humlan? Jag där kan en få fantisera.
Språket och intresset för det har vi gemensamt. Vad gäller "Flux dry mouth" ska jag testa. Mitt smärt plåster gör mig nattetid torr i munnen.
TV-kvällar har jag inte heller. Så trist! Ser också ytterst sällan på film på tv- Vill helst göra det på bio. Kan dock bli lite serier ibland. Men inte ofta.
Vi har båda varit med alla 17 veckorna och vi tycker båda det varit roligt. Men visst var dagens selfie knepig. Instämmer helt.
Stort tack till Klimakteriehäxan för att verkligen ha utmanat oss.

Kina sa...

Vilka/et språk studerade du? Det är kul att veta vad ni andra har gjort/gör, och det är lite det som har varit tjusningen med alla selfiesar.
Aha, du är nakenbadare! 🧜🛀
Ja festerna nu för tiden är ganska nyktrar, och har alltid varit förresten. Har dåliga erfarenheter av onyktra människor. Man kan ha lika trevligt utan!
Det där munvattnet däremot, ska jag köpa. Är så otroligt muntorr.
Visst är det tråkigt att Klimakteriehäxan slutar med sin Selfie, men jag förstår att det måste vara nästan lika svårt att hitta på frågorna, som att besvara dom. Så jag kan bara buga och bocka för henne! Ha det gott nu BP!

Susjos sa...

Så kul att läsa din selfie och få veta lite mer om dej! Å du fixade bokstaven Y, hihi!
Visst är det trist att sista selfien är gjord, om inte du vill ta upp stafettpinnen?

Nudlar, det köper jag till syster bl.a, ja det var lite tunt med nudlar sist på ICA?

Ha det gott!

christian sa...

Vilken fantastisk bild på den söta lilla humlan, ljuvligt!
Det var en del intressanta svar i inlägget . . . heder åt dig vad gäller drickandet av alkoholhaltiga drycker, där är du inte svensk precis . . .men det finns väl lite engelskt inflytande kan jag tro . . . alltså inte dricka för att bli full utan för njutning å sällskapets skull!

Klimakteriehäxan sa...

Delar din inställning till alkohol - brukar säja bl a till Dottern att man ska betänka att alkohol inte är ett skönhetsmedel ...
Det där med "retur till rutiner" är en bra grej, för visst är det underbart att det i princip alltid är skönt att komma hem igen hur kul man än haft på sin resa?
Resan med selfies blev i a f mycket längre än jag hade kunnat drömma om. Men om du nu tyckte att omgång 17 blev svår kan jag bara stämma in: jag har försökt variera mig, men kände att risken till upprepningar blev större för varje vecka.
Tack för fina selfies och många hejarop!

Mias Mix sa...

Vi får hoppas att det bara blir en paus i utmaningen och att hon tar upp den igen. Kul att läsa svaren. Förstår att det är svårt att få till det.
Fin bild på humlan. De ska vi vara rädda om.
Jag har försökt blogga lite extra nu för att hinna dokumentera resorna. Men har fortfarande massa bilder kvar. Och nu sitter vi på färjan mellan Tyskland och Sverige med mobilen full av nya bilder :)
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Jag tror att humlan sitter och njuter av vårsolen som så många andra gör vid den här tiden på året :-)

Snyggt flätad slut-selfie! Du kanske kan ta över och förvalta den utmaningen också :-D

Stefan Karlsson sa...

Dum fråga.
Är humlan trebent?

Hursomhelst en fin bild.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, denne gangen leverte du en virkelig fornuftig selfie. Å gå glipp av all moroa på fest er å kaste bort kvelden, men jeg unner meg likevel et par glass vin. Det løfter stemningen og pratetøyet løsner. litt.... - kanskje. Lammestek er godt, jeg tar gjerne en til høsten også, regner med du også gjør det. Riktig mange har reist i Europa etter eksamen. Mulig vi har omgås i en storby?
Ha en fin dag ;:OD)