tisdag 5 maj 2020

Weekly photo challenge: Vecka 19 – ”Plugg”

Blev aningen osäker här, då det står ”Plugg” i Sannas årslista, men ”Plugga” i inlägget för vecka 19. Med andra ord tänker jag hålla mig till ”handfasta” pluggar och bortser från plugga som betyder studera. Det sistnämnda gjorde jag ändå i en tid där varken internet, bloggar eller digitalkameror ens var påtänkta;-) Enjoy!


Här ser ni en arrangerad bild med olika pluggar. Med lite fantasi ser ni kanske att det är en raket;-)


Det här är varken en amöba eller en fästing utan en plugg som är igensatt med silikon. Ganska äckligt faktiskt om ni frågar mig.


Två pluggar som jag använder en gång i veckan för att ladda upp kamerans batteri via USB-porten på datorn.


Äntligen fick jag hem dom igår. Ett fempack tvättbara ansiktsmasker. Å visst ser ”andningshålet” ut som en plugg. Med lite tur får den mig att hålla tyst också, men jag är tveksam;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera pluggar hittar ni här.

18 kommentarer:

Susjos sa...

Mest imponerad är jag av dina tvättbara ansiktsmasker, så coola de ser ut! Är det du som man skymtar där bakom masken tro?

Ditte sa...

Visst ser jag att du fått till en raket av pluggar. Snygg och färgglad och väldigt kreativt. Andra bilden hade jag aldrig kunnat gissa vad det var. Ser ut som en amöba i ett mikroskåp men nu var det ju plugg som var ordet så jag hade knepigt att få ihop det. Tack för svaret.
Batteriladdaren/pluggarna såg jag direkt vad det var. För egen del har jag en separat batteriladdare som oftast används men ibland tar jag datorn + pluggar till hjälp- Tar dock längre tid.

Spännande med ansiktsmask. Tror nog jag avstår från att använda min. Har fått en liknande men den spar jag till nödläge och det har jag inte ännu.Har testat på balkongen och tycker inte jag kan andas i den.
Undrar vad du tycker när du varit ute med den. Och det är svårt att tala med dem på.

Carita Liljendahl sa...

Ordet plugg ger massor av associationer! Plugga = läsa.
Men också plugg i väggen.
Och mycket annat fyndigt som du fått med här!

nalta norrland sa...

Ordet plugg fick mig att associera till potatis...


Jag googlade: tapp, propp, kork, svicka, kil, sprint, dymling
(vard.) potatis, jordpäron, jordpära


Ansiktsmask... på allvar? Tänker Du ha på Dig mask när Du går ut?

Emma, Sol som sol? sa...

Det var väl ett strålande plugginlägg! Börjar få dåligt med de där plastpluggarna, hoppas att kinabutiken öppnar snart, har lite annat som skulle behöva köpas därifrån. Känns lite löjigt att beställa något för 1 €.

Cool mask!

Geddfish ♥ sa...

Kul men också allvarligt inlägg om plugg.
Med det allvarliga tänker jag på ansiktsmaskerna, som man bara har sett kineser använda förut pga dålig luft.
Ska vi också?? Ja, tydligen.
Jag har också skickat efter, får se när de kommer hur de ser ut. Hårdvaluta nu.
Sov gott.

Anki sa...

Ja, plugg finns det både här och där. Tuff ansiktsmask!

Ama de casa sa...

Snygg tolkning och en väldigt cool ansiktsmask :-)

Klart jag såg raketen! Den där undre var jag dock glad att få en förklaring till :-D

tanthuset.blogg.se sa...

Wow...raketpluggar!! Sikta mot hålet och fyra av liksom :) Det var ju tur att du förklarade den andra bilden, jag trodde det var nåt medicinskt sett i mikroskop...ack så fel jag hade! De tvättbara ansiktsmaskerna blev jag nyfiken på så det kommer jag att googla på och se var dom finns.
Hoppas du får en fin och solig onsdag, här är det aprilväder och det blåser svinkallt!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag ser att det är en raket. Bara du inte åker till månen nu så det blir tomt i bloggen.
Nja den andra såg lite läskig ut.
Men dina masker var fina och annorlunda mot vad jag sett. Tyst behöver man inte vara i dem - bara prata på du.
Kramiz o tack för en fin tolkning av plugg.

Violen sa...

Din pluggraket är kanon, här har du låtit fantasin flöda. Riktigt lika "kanon" är inte din ansiktsmask" Jag skulle få panik om jag måste använda den. Hoppas det inte blir aktuellt!
Ha det gott!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Haha din raket såg när du skrev vad det skulle föreställa, men vid första inblick trodde jag det var något mindre "barnvänligt" ;D. Jag får erkänna att jag har lite vulgär humor ibland ;D.

Äventyret framtiden sa...

Bra pluggat det här! :)
bild nummer två skulle jag aldrig ens i min vildaste fantasi ha kunnat gissa rätt på men när jag hade facit i hand så såg jag ju precis vad det är.
Pluggraketen är toppen!
Så bra med tvättbar mask, ovanlig färg men vad vet jag som knappt har sett andra färger på dem än blåa och vita. Tillsvidare har jag ingen egen mask men kanske bäst att se till att ha .

Guldkryckan sa...

Min kamrat köpte fem sådana där masker på CD-on för 495 spänn...har inte köpt någon riktig sådan ännu men man kanske borde...vi får se.

Sådana där pluggar har jag tusentals, bra att ha när man borrar upp ett nytt gardinfäste, vilket jag väl gör vart sjunde år, de kommer räcka 195 livstider för mig i den takten ;)

Ha det fint nu Bp.

KajsaLisa sa...

Masken var ju skitcool, tänkte också på pluggar men kom inte på att man kundearrangera dom som du gjorde. Håller med om att silikonet var äckligt, påminde om örovnvax, bläää.

Helén sa...

Jag har liknande plugg som dig i mitt bidrag idag fast jag hittade bara en sorts gipsplugg i gömmorna. Jag är ledsen men jag får tankarna till Dart Vader med den där ansiktsmasken. Ta på dig en svart sydväst på huvudet, svarta solglasögon och den där masken då kommer du se ut som Dart Vadar. Förlåt om jag skämtar om de tragiska ansiktsmaskerna 😷 och jag hoppas verkligen vi snart slipper eländet.
Trevlig helg!

Mias Mix sa...

Oj så många pluggar. Reagerade också på att det först stod plugg och sen plugga. Men det har nog ingen betydelse hur man tolkar det :) Jag beställde ansiktsskydd när coronan bara hade kommit till Kina och Italien, de har fortfarande inte kommit. Era ser jättebra ut. Här ser man alltid 2-3 st i affärerna som har skydd. Själv kör jag handskar när jag handlar, det får räcka så. Provade att göra om en gammal bh till två ansiktsskydd men de blev inte jättebra.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, javisst ser de farverike pluggene ut som en rakett. Håper tida med ansiktsmaske snart er forbi. Jeg har ennå ikke skaffa meg en. har ikke sett det som nødvendig.Men omgås man mange er det greit å ha ;:OD)