onsdag 6 maj 2020

Onsdagsmix med dagsfärska bilder


Onsdag är som vanligt lika med bouledag.


Äntligen! Den här killen är den första personen jag sett med en ansiktsmask. Trots att munskydd var slutsålda överallt redan i februari har jag inte sett en enda person som faktiskt bär på en. Men nu så...


Fick mig ett gott skratt här. Kvinnor som tillhör riskgrupper och som brukar färga håret regelbundet har ett stort problem just - utväxten. Som tur är har jag bara naturlig råttfärgad (ut-)växt och den får jag stå ut med. Det är ju bara att undvika speglar;-)


Efter några dagars regn har allt som kan blomma på innergården gjort det. En riktigt läcker färgmix, som de här blommorna. Ni får gärna artbestämma dom.

Att jag lägger upp det här inlägget ganska sent beror på att jag har varit social – på distans alltså. Ni vet nåt som heter långa, gamla hederliga telefonsamtal. Visserligen med mobilen, men ändå. Passar på att komma ikapp med Orsakullans roliga månadsutmaning och bjuder på några dagsfärska bilder som delvis har något med inlägget att göra;-)

Vandring
Nej, en vandrare har jag då aldrig varit. Att vandra i fjällen över stock och sten och övernatta i en stuga är inte min grej. Långpromenader gärna nära vatten och med många pitstops är mera min melodi.

Mellan hägg och syren
Efter några dagars regn kan jag tänka mig att såväl häggen som syrener har börjat blomma. Men den enda syrenbusken som fanns i närheten här har tyvärr fått ge vika för nya skokartonger (läs: fula flerfamiljshus).

Rabarber
Älskar rabarber, både som syrlig kompott och i form av en smulpaj, gärna utan vaniljsås.

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Trodde de spelad boule alla dagar. (Men det är kanske olika grupperingar)
Hos oss ser vi många som spelar och de verkar återkomma varje dag. Vad gäller ansiktsmasker/munskydd så kanske folk hamstrar dem. För trots att jag är ute väldigt mycket och ser många människor så är det någon enstaka "mask" jag ser som är ute och går. Verkar ju vara liknande för dig.
Ja, detta med utväxten på hår...Har aldrig färgat mitt ås det problemet finns inte. Kul här att du prickat in två på var sin bänk.
Vad gäller blommorna är de blå pärlhyacinter men de gula vågar jag mig inte på.
Hägg jag jag sett blomma idag så jag anser att här är tiden mellan hägg och syren på plats.
Rabarberpaj och rabarberkompott har jag gjort idag. Så gott!
Vandrat en del har jag gjort både vintertid på skidor och bott i snön och sommartid både i svenska fjällen och i Alperna. Men nu har jag nog legat av mig. Är nog för bekväm. Men dagsturer kan jag tänka mig.

Susjos sa...

Visst är det härligt när allt börjar blomma! Kände också igen de blå pärlhyacinterna precis som Ditte, men inte de gula?
Häggen har jag både sett och doftat på, men ingen syren än så länge.
Jag är som dej ingen vandrare, men gärna promenader med pitstops!
Rabarberpaj är mums, men jag vill gärna ha vaniljsås till!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Har faktiskt sett inte så få mänskor med mask nrär jag varit ute på mina promenader. Skulle roa mig att veta om de hemsydda har någon som helst effekt.
Delar din förtjusning vad beträffar rabarber. Med mycket vaniljsås eller -glass!

Ama de casa sa...

Här skulle jag gissa att minst hälften av alla går runt med munskydd av alla de slag. Få är dock lika snygga som dom du har fått tag i :-)
Har testat att gå runt med sånt, men jag föredrar att hålla rejäla avstånd istället. Jösses vad varmt det blir! Sen ångar glasögonen igen också. Så länge det inte blir tvång så kommer jag att fortsätta hålla avstånd.

Utväxt behöver inte jag bry mig om - håller mig till mina naturliga gråa slingor nuförtiden :-D

Dom blåa blommorna är helt klart pärlhyacinter och på dom gula gissar jag på winter aconite. HA! Det trodde du inte, va? :-D (Okej, tack Google ;-) ).

Anki sa...

Dt rör sig alltid på din gård ... bra att ha som bloggfoder! Jag har aldrig färgat mitt hår, bara naturliga gra toner och lite brunt som inte blivit grått än :)
De gula är inte vintergäck som Ama föreslog - de blommade för ca två månader sen - det är gulltörel ... fin kombination ihop med pärlhyacinterna :)

Äventyret framtiden sa...

Gulltörel
Euphorbia polychroma heter den gula glada. Men jag ser att Anki redan har givit dig svaret. En odlad växt som är jättefin.
Här ser man inte alls folk med munskydd, ännu. Jag tänker köpa åt oss, för jag är så gott som säker på att vi inte har blivit "drabbade" ännu på det sättet som många samhällen har blivit. En fördel med att bo på en ö, vi har samhällssmitta men som kallas obefintlig och de 12 bekräftade fallen har alla skötts hemma förutom ett som lades in på sjukhuset. Men snart öppnar man upp mera och då vete gudarna vad som kommer hit med färja. Skönt att bo som man bor, i skogen med havet som granne och sommaren som väntar.
Jag tycker verkligen om dina balkongbilder och våren är så påtaglig på varje bild. Skir och ljus och folk som rör sig .
Ha det bra BP!

Ama de casa sa...

Ser nu att jag inte är nåt vidare på att googla... Om jag vore som du skulle jag lita mer på Anki än på en googlande Ama :-D

Monica sa...

HAHA ja du Isländska namn är vad dom är
Margrethe av Danmark heter ju Porhildur.
Rabarber är gott och långpromenader är
bra för både kropp och själ.
Övernattningar är inte min grej sover bäst
hemma i egen säng.
Plugg med silikon ser äcklig ut som en spya
faktiskt.
Med den ansiktsmasken skulle du platsa i Star Wars
Själv har jag ingen, undrar om vi någonsin går
tillbaka till det normala.
Ligga på marken och gymnastisera är inget för mej
man ska ju ta sej upp också
Ja det är jag som ser ut som vita damen
Ha det bra :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Vad flitiga dom är, boulespelarna...men ett bra sätt att vara social förstås utan att behöva vara alldeles inpå varandra.
Oj, vad det grönskar hos dig!!! Gulltörel och pärlhyacint var en fin kombo ;)
Vart tog alla munskydd vägen??? Eftersom dom är slutsålda så måste dom ju finnas nånstans, frågan är bara var??? Jag har inte heller sett nån med munskydd här omkring...ligger dom undanstoppade i nån garderob??
Utväxt ja.... hahaha det måste kännas jättekonstigt att inte kunna fixa håret när man är van vid det, tur att man har en naturlig grå färg och så får det fortsätta att vara....
Ha det så gott idag BP, hoppas solen skiner på dig <3

Geddfish ♥ sa...

Vilken aktivitet du har på din gård! Livligt, skulle jag vilja säga, kul!
Här ser jag nästen inte en kotte. Mest de som går till sina bilar och de som går förbi och ska till Willys och ICA och handla.

Jag är inte så värst bra på blomnamn heller, men gillar att fotografera dem.
Underbara dagar på balkongen nu och via cykeln. Bloggen får stå tillbaks lite.
Soliga hälsningar!

Emma, Sol som sol? sa...

Härliga vårbilder! Gillar särskilt din analys av hjässorna. Eller snarare håret på hjässorna. Här har man faktiskt fått börja gå till frissan igen, om man bokar tid innan. Jag väntar ett tag till.

Mias Mix sa...

Så vackert ute nu med alla fina färger och blommor! Promenader med stopp för att släcka törsten är inte illa. Det är den största skillnaden på att vandra i Österrike och Italien. I Italien går man i ödemarken, 5 timmar utan att möta en människa eller se en enda restaurang. I Österrike är det folk och restauranger överallt.
Vi brukar vara olika och så också nu, jag tar gärna vaniljsås men inte rabarber :)

byblixtra sa...

Det ser fint ut på bården med tulpaner och blommande träd.

Hehe..du är uppmärksam på utväxten och det är ju trist att ha det så men det finns hårfärg på burk att spraya utväxten med som försvinner när man tvättar håret.