fredag 8 maj 2020

Fem en fredag: Vecka 19 - Just nu


Jag har hunnit med att bläddra igenom tidningen FOTO, som är överkurs för mig.


Den där resårbotten som ni ser till höger spelade en stor roll under filminspelningen. Sängen kastades flera gånger på gräsmattan, och den lilla killen till vänster kastade sig på den. Det var många omtagningar av den scenen.


Vet inte riktigt vad det är jag tittar på, men det ser väldigt komplicerat ut.

1. Vad har du hunnit med idag?
Det roliga med att vara pensionär är att man inte behöver hinna med någonting alls, om man inte vill. Och idag ville jag inte. Det jag har lyckats med är att bläddra igenom tidningen FOTO (överkurs) samt att läsa drygt 200 sidor av boken ”Bakom din rygg” av Sofie Sarenbrant.

2. Vad lyssnar du på?
Just nu ingenting. Men under dagen har jag hört barn- och vuxenskratt, sett och hört olika ljud från filminspelningen i grannhuset, lyssnat på ett gäng pensionärer som diskuterade olika modeller av rullatorer (mycket upphetsande…) samt telefonen som ringde fyra gånger.

3. Vad kommer du göra härnäst?
Skriva klart det här inlägget, läsa och kommentera bloggar samt ladda inför "Tyst vittne" i svt1.

4. Var befinner du dig någonstans?
Just nu framför datorn i hobbyrummet. Tidigare i solstolen på balkongen.

5. Hur är humöret idag?
Utmärkt. För en gångs skull var det var ju soligt hela dagen. Trots att det blåste var det lugnt och njutbart på vår nymålade balkong.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vilken toppendag du haft! Ha en fin helg!

Mrs Calloway sa...

det är härligt med solen. synd att det måste blåsa så mycket. men sitter en i lä så är det njutbart ändå

Geddfish ♥ sa...

Idag blåste det lite för mycket för att sitta på balkongen hela halva dagen, men solen fanns där. Vi har haft fint väder flera dagar.
Du får massa härliga foton från din upplevelsebalkong!

Bokdamen sa...

Låter som en bra dag. Tyst vittne gillar jag, kollat på serien på play.

Hanneles bokparadis sa...

spännande med filminspelning, slutat att läsa foto-tidningar, vill bara att det ska gå snabbt... har alltid min kamera i fickan, solstolen har fått vänta, inte så varmt idag.

tanthuset.blogg.se sa...

Man må säga....du lever ett ganska spännande liv där ute på din nymålade, fina balkong! Det verkar som om kameramannen har riggat upp en räls för kameran att åka på??? Sen det röda måste väl vara tyngder som håller ställningen stilla....bara en fundering. Tidningen Foto är säkert bra, för dom som begriper vad det står i den, det gör inte jag :D
Kram i fredagskvällen!!

Emma, Sol som sol? sa...

Förstår känslan med att en tidning är överkurs för en. Men man plockar upp lite här och lite där, plötsligt så hänger man faktiskt med och kan till och med ge vettiga råd till andra. Den känslan gillar jag, när jag faktiskt greppar något! Men så älskar jag att lära mig saker också.

Så himla roligt med filminspelningen, du sitter där som värsta mamarazzin.

Ditte sa...

Kul att vara på parkettplats när det är filminspelning. Kanske kan du få en roll. Aha, ett nytt nummer av Fototidningen. Min prenumeration har gått ut så jag ska köpa ett lösnummer. Hoppas de fortfarande säljs.

Och visst är det skönt att inte ha måsten utan i stort göra det man känner för. Läst har jag också gjort och lyssnat på "Den tyska flickan" av Armando Lucas Correa. Riktigt bra! En parallell handling; Tyskland 1939, en judisk familj som lyckas fly till Kuba och sedan i New York 2014.Två flickor där det tycks finnas en gemensam nämnare. Mycket historia.
Vi hade blåsigt uppe hos oss på balkongen på 6 trappor och vi har inga väggar mot andra men vi drog upp glasrutorna en bit och det dämpade blåsten. Och ett par timmar ute blev det.

Paula sa...

Så spännande med filminspelningen! Det man ser som färdig scen i kanske en minut kan ju ta hur länge som helst att filma om det vill sig illa. Lyllo dig som har haft sån trevlig underhållning. Här på skogen är det ....stilltje..
Jag är trött efter denna vecka, mycket smärta, mycket oro för nära vänner, men jag hoppas det ska lösa sig till det bästa.

Klimakteriehäxan sa...

Låter behagligt, verkligen. Hoppas det blev en god middag också!

Anki sa...

En helt perfekt dag med andra ord ... du har bra koll på omgivningen :)
Ha en fin lördag!

Ama de casa sa...

Filminspelningen måste ha varit jättebra underhållning när du satt och njöt på balkongen :-)
Här händer inte mycket på vår gata nu. Det är lite roligt att se att när det dyker upp nåt "annorlunda" ljud ute på gatan så dyker det upp grannhuvuden på alla balkonger och i fönster där det brukar applåderas klockan 20 (dvs alla som är här nu). Folk törstar verkligen efter lite variation i tillvaron.
Och det får vi från och med måndag - underbart! :-)

Guldkryckan sa...

Filminspelning är ju spännande, men efter 20 omtagningar blir det ju lite småtrist...inte så glamoröst det yrket alltid som många kanske tror.
Men som underhållning från balkongen måste det ju vara fullt godkänt. ;)

Skönt att inte behöva "hinna" så mycket förstår jag, ser fram emot det, bara 16 år kvar...om jag har tur ;)

Ha det fint.

nalta norrland sa...

Tyst vittne är bra :)

Filminspelning? Är det Corona-film?

Nu har jag lyckats fått ihop ett blogginlägg... livet är inte riktigt samarbetsvilligt just nu.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Låter som en helt härlig dag. Kan ibland bli lite avis på er pensionärer som får vara hemma och njuta. Sedan vet jag också att det inte alltid är så kul heller, som nu med corona, pensionspengar. Men annars, ni är väl värda er ledighet :D.

Helén sa...

Vad spännande med en filminspelning i grannhuset och din dag låter väldigt behaglig.

Boklysten sa...

Man blir direkt på bättre humör när det är fint väder ute!

Musikanta sa...

Visst är det härligt att vara pensionär och kunna ta dagen som den kommer och göra lite som man vill. Just nu finns det heller inga åtaganden eller måsten för mig. Eftersom det inte kommer någon och hälsar på behöver man ju inte städa särskilt ofta t.ex. Det blir man(j)ana av nästan allt som känns tråkigt.
Roligt för dig att sitta på första parkett när man spelar in en film.
Ingrid som önskar dig en trevlig kommande vecka.