måndag 12 juni 2017

Glad måndag: Roligt hos tandläkaren

Egentligen var det meningen att jag skulle dra ut en visdomstand idag. Ja, inte jag då utan tandläkaren hade föreslagit att tanden skulle avlägsnas. Men då jag aldrig haft några problem med just den visdomstanden fegade jag ur.

Bettskena
I stället pekade jag på två ”problemtänder” och bad henne att kolla dom. Tandläkaren Jenny röntgade och drog slutsatsen att jag visst gnisslade tänder och var i behov av en bettskena. Och för att få den ”skräddarsydd” måste man göra två avtryck av käkarna.

LaxmousseBP: Gud vad äckligt den där geggan luktar och vilken hemsk färg.

Jenny: Under en minut tills avtrycket har hårdnat ska du andas genom näsan och tänka på laxmousse.

BP efter 60 sekunder: Visste inte att laxmousse smakar som cement.

Färgval

Här ser ni några söta pusselbitar som jag kunde välja mellan – för bettskenan alltså. Färgerna fanns i opak och genomskinlig. Och för en gångs skull valde jag varken orange eller limggrönt utan helt genomskinlig. Jag menar – tänk om man går på toaletten mitt i natten och får syn på en mun med gröna eller orangea tänder i spegeln. Vill ju inte dö av hjärtinfarkt…

Tycker det här inlägget passar perfekt till Carita’s Glad måndag.

19 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Valde du, av alla människor, bort färg? Oj då :)

Anki sa...

Oj ... tänkte precis som Eva :) Men det är klart, man vill ju som sagt inte skrämma livet ur någon - sig själv eller någon annan, så det var nog ett klokt val :)

Kolonilotta sa...

Även om jag också blir lite chockad så förstår jag dig i det här fallet. I munnen vill man inte vara färggrann! ;)

Har du inte haft ont av att gnissla tänder?
Tänker främst på huvudvärk.

Kram ❤

nalta norrland sa...

Nu tycker jag Du var feg ;-) klart Du borde valt nån färg,
färg är ju underbart :)

Tandläkare däremot är så långt från underbart det nu är möjligt.

Days by Johanna sa...

Kul och få se att tandavtryck, så nu vet vi hur dina gaddar sitter..

Lite impad du inte valde någon av favoritfärgerna, men förstår ditt resonemang, och nej vi vill ju ha dig kvar!

Ja jag är med en pc människa, men på jobbet har vi mac, har svårt för den, så svär lite, lagom tills jag lärt mig den, kommer vi väl byta till pc haha...

Tack är sjukt nöjd med snigelbilden!

Ditte sa...

Tror det blev bra med en transparent skena denna gång. Och blir det fler kan du ju överväga en piggare nyans när du vant dig.
DEn där "laxmoussen" kunde jag nog avstå både till färg och konsistens. Men nu vet jag hur dte går till om det skulle bli aktuellt med bettskena.

Susanne ❤️ sa...

Bettskena har jag också då jag gnisslar tänder och biter ihop käkarna då jag sover även jag tog utan färg ...;) för att gå omkring med röd/grön/blå plast i munnen skulle skrämma tag även på en morgontrött Moi
Jag hoppas att du haft en härlig start på nya veckan
KRAM

Geddfish ♥ sa...

Ouh, jädrans, det var läskiga bilder ;) Jag har aldrig haft bettskena, men jag har gjort såna där avtryck, så jag vet hur det känns och smakar, brrr.
Jag har nämligen skenor hemma ifall jag vill bleka tänderna.

Bilder passande till Glad Måndag!

Ja, du lyssnade till tivoliskrället. Och då ska du veta att det bara var hälften av det oljud som varit tidigare med de stora tivolina! Hatar sånt.

Önskar dig en fin vecka, kram!

KajsaLisa sa...

Haha, du hittar alltid dom udda objekten att fota.

Ama de casa sa...

Men alltså... "glad måndag" och "tandläkare" i kombi? Jag brukar tycka att du är superduktig med såna där kombinationer, men här slog det helt slint...

Jag hade i alla fall valt en röd! :-D

Susjos sa...

Haha! Förstår att du valde bort färg! Jag har en "bettskena", som jag inte använder nu, men beställde en trots att tandläkaren sa att jag inte behövde någon, men inbillade mej att den kanske kunde hjälpa mot mitt tinnitus, men jag gnisslar inte tänder eller biter ihop hårt sa tandläkaren...men man gör ju allt för att bli av med sin tinnitus!

Husbilen-Ellen sa...

Vilka konstverk du åstadkom, även om du fick dålig smak i munnen!

Steve sa...

Så du fegade ur och valde genomskinligt. Så otypiskt dig.

Bettskena har jag erfarenhet av då jag oxå varit en gnisslare. Jag har aldrig morgonhuvudvärk sedan jag började med bettskena.

"Tänk på laxmousse". Urk!

FREEDOMtravel sa...

Laxmousse? Huh ... Alltså inte Huh för riktig laxmousse, men för den där ... geggan ;) Hoppas bettskenorna ska hjälpa då!

Biggeros sa...

Laxmousse...
Det får mig inte alls till att tänka på cement...
Jag hade nog valt genomskinligt. Tänk vad de hittar på....olika färger på skenan...
Skönt att tandläkaren inte drog ut visdomstanden=)

Anita Malta sa...

Bara tanke att tänka på laxmousse när man har den där geggan i munnen ger mig kväljningar. Tycker faktiskt att hon kunde valt något bättre förslag att låta dig tänka på men kan inte komma på vad men absolut inget som har med fisk att göra. Jordgubbsmousse kanske, nä...

Hade nog också valt en transparent trots att jag oftast föredrar färg men i vissa situationer måste man selektera.

Tycker det är lite skumt att din tandläkare föreslår att ta bort din visdomstand om det inte finns någon egentlig orsak. Man ska vara rädd om dina tänder. Nu var det visserligen på 80-talet jag arbetade som tandsköterska men mina tänder är jag väldigt rädd om och jag är glad att läsa att du "fegade" :-)


Anni sa...

The salmon mousse!!! Din tandläkare kan visst inte sin Monty Python.

Mias Mix sa...

Haha glad måndag hade blivit ännu gladare med färg men förstår ditt resonemang. Och vill gärna ha dig kvar! Grattis till att ha klarat blogg 100, jättebra gjort! Snygga skyltdockor och ett bra sätt att lösa temat skylt. Har haft fullt upp sista dagarna och nu är vi på väg till Skåne på bröllop. Kanske hittar en skylt där :) Ha det gott!

Åke sa...

På mig drog dom alla fyra... Fotbollen tog hårt på min käke en gång i tiden... gjorde tre mål på fyra anfall, världens sämsta backpar, första målet gjord jag på avspark, lade bara bollen emellan och pang mål :) Vid fjärde försöket fick jag en armbåge i käften... Sugrör och soppa i 10 dagar... sedan började mina problem... Korpfotboll är hård :) Än idag fastnar min käke speciellt hos tandläkaren... då får jag be han vila så jag får knäcka till min käke... tror du det vart bättre utan visdomständer... Förresten finns det något värre än tandläkare ?