tisdag 21 februari 2012

Årlig besiktning x 2

Makens besiktning
Igår åkte maken in på besiktning på Danderyds Sjukhus. Maken klarade sig utan anmärkning om man bortser ifrån blodtrycket då: 103/59. Maken (som har en betydligt högre IQ än jag) undrade då lite försiktigt om han med det blodtrycket inte åtminstone borde vara hjärndöd oavsett hans perfekta värden i övrigt.
Svaret han fick av sjuksköterskan var:

- Ja dessa nya blodtrycksmätare är inte så noga, dom kan man inte lite på.

Bra att veta:-( Tur att vi för några månader sedan inhandlade en egen blodtrycksmätare, som vi aldrig använt. Igår kväll gjorde vi ett försök, då maken omöjligt kunde leva med vetskapen om ett orealistiskt blodtryck.
Som ni vet är vi mycket tekniskt lagda i vårt hushåll (NOT). Vi stirrade på manicken båda två tills undertecknad, som har en betydligt lägre IQ än maken undrade lite försiktigt om man inte skulle kunna vända på den där kardborremsan. Ooooops, ja... Maken var mycket nöjd med hans ”nya” blodtryck: 139/80.

Bilbesiktning
Kan väl säga som så: varje gång jag kör bilen till Bilprovningen har dom (ganska så snygga) bilprovarna någonting att anmärka på. När maken tar över går bilen alltid igenom utan minsta anmärkning, vilket den gjorde igår. Å nej, det var ingen kvinna som tog sig an bilen. Å maken kunde inte svara på om den manliga bilprovaren var snygg eller inte;-)

Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, även om byggnaden efter renovering lär få gå igenom en besiktning. Men visst ser den parabolantennen lite ensam ut där den sitter och kikar ut mellan skyddsplasten.

Fler bidrag till temat ”ensam” hittar ni här.

23 kommentarer:

4U2 sa...

De där apparaterna ...ja du, de används men de visar ofta fel. Om trycket är så lågt som din man hade skall man ta de manuella apparaterna. Det var riktigt dåligt gjort måste jag säga ... och att ge det svaret. Dåligt.
Annars är det väl bra att både make och bil är u.a :)
Parabolen, brukar man lämna kvar de eller är det någon därinne som "fuskar"? :)

Anonym sa...

Jomen ni klarade ju besiktningarna och det är väl huvudsaken?
:-)

Monica sa...

Härligt med parabolen som sticker ut genom det väl inslagna huset.
Wow 103/59 snacka om att gå på sparlåga, sliter inte på kroppen direkt;-)
Ha det bra;-)

Anonym sa...

Jag tycker då aldrig jag stött på snygga bilprovare.

anne sa...

En sjuksköterska som inte klarar blodtrycksmätaren!?! Och det tillhör deras standardutrustning!!! Inte undra på att de har nollkoll när det gäller instrument och apparater som de inte ens har utbildning på (men däremot TROR att de behärskar).

Tur att maken din fick upp trycket, det hade nog funnits anledning till viss oro annars.

Susanne sa...

Jag blev tvärlurad av en hemmamaskin som sa att jag hade skyhögt blodtryck. Jag var rädd en helg helg och så visade det sig att jag var kry. Nu funderar jag att sluta mäta eftersom inga maskiner verkar fungera.

Olga T sa...

Du fick till det till! Visst ser den ensam ut den lilla parabolen på jätteväggen.
Ett sånt blodtryck kan man få högt bodtryck av ;) !!

Freja sa...

Ohhh, stackars lilla ensamma parabolen....

Unknown sa...

Smart val till temat "Ensam"

Per-Anders sa...

Det brukar ju vara samma pirr i magen när jag besöker bilprovningen som när jag besöker någon läkare, allra helst tandläkaren. "Ska de hitta något fel? Hur mycket ska det kosta?"

Susanne sa...

Sv: hihihi, det var inte din Chef, men jag vet att han fick en extra ;)

anne sa...

Sv. Hahaaa!!! Mina glasögon är progressiva men "räcker" inte till! Det har varit dags för nya i... ett par års tid snart! :)

Bildgatan sa...

103/59 är ju ett jättebra tryck. Mår "du" bra av det och inte har några biverkningar är det mycket bra och minskar risken för både hjärtinfarkt och andra "tryckrelaterade" sjukdomar. Förstår inte att någon kan säga att det är dåligt.

Här sitter vi två stycken (jag och svägerska) med ungefär samma tryck som din make, jag har oftast lägre, och en av anledningarna att vi håller oss såpass friska är just pga av våra låga tryck.

Det sjuksköterskan sa var däremot mycket underligt och funderar om maken verkligen varit till en riktig sjuksköterska? Hahahha.

Att det skiljer så mellan en professionell mätare och en du köper själv tycker jag låter ännu konstigare. Vi har en hemma eftersom sambo medicinerar för sitt höga tryck och behöver hålla koll ibland, men den stämmer alltid med det som den riktiga sjuksköterskan tar. =)

Även min puls är mycket låg och när jag födde barn sa de att jag hade bättre puls än Sven-Åke Lundbäck, han måste tydligen varit känd för sin låga. Märk att jag skrev bättre och då hade jag lägre än honom.

När det gäller bilbesiktningen så brukar mina manliga vänner reta mig eftersom det hänt att de inte ens provkört bilen när jag varit med den på besiktningen, och då har det inte ens varit några snyggingar. =) Jag och din make har tydligen tumme med dem. =)

Funderar om det är någon med missbruksproblem som bor i byggnaden - TV-missbruk. Ser ganska uppkäftigt ut.

Bildgatan sa...

Visst var jag på museum igår men ansiktet är en av svägerskans dockor som jag fotat och sedan lekt vidare med fotot, du vet ju ...

Elisabeth sa...

Fin bild till ett fint inlägg!! Ha dé!

Pumita sa...

Halllååå världen, här är jag! Vilken festlig bild! :)

Det verkar som att man ska mäta blodtrycket tills man får de värden man vill ha... och få en frisk make på kuppen. Vem ska annars besiktiga bilen? ;)

Mona sa...

Kul med parabolen som sticker ut och uppmärksamt av dig. Den ser verkligen ensam och övergiven ut, men tänk vad den där manicken kan fånga upp! Kanske till och med signaler från yttre rymden...

Marit Johansson sa...

Ja den där antennen ser lite ensam ut!
Grattis till att bilen gick igenom besiktningen, det känns ju alltid som en liten seger när det händer... Men man kan ju undra om du förnärmat bilprovarna på något sätt!

Vet du att dina kommentarer värmer så otroligt mycket, du har alltid vänliga, uppmuntrande ord som gör mig glad och stolt, tack!

Hörni sa...

Det var dåligt av en sjuksköterska att inte klara av att ta din makes blodtryck ordentligt.. Tur ni fixade det själva. Och skönt att billen gick igenom! Kan ju vara så att det inte var makens förtjänst, utan att det för en gångs skull inte var något fel på bilen. ;D

cat sa...

Man kan ju inte annat än bli förskräckt när man läser om vårdens blodtrycksmätare! Är det skräp våra skattepengar ska gå till?
Vilken tur att du och maken gemensamt lyckades mäta hemma :)

Jag spelar dummare och blondare än vad jag är, när jag är på bilbesiktning. Det brukar fungera, men jag antar att den effekten kommer att avta med stigande ålder.

Parabolen på bilden ser väldigt ensam ut.

Anonym sa...

Precis det svaret har jag också fått på sjukhus och vårdcentraler, de konstaterar trött (?) att man kan inte lita på varken det ena ELLER det andra, också kollar de "så som de gjorde förr", du vet, de tittar på klockan och håller i en handled, och så nickar de nöjt...
Ibland undrar man vad vi skall med alla tjusiga nyheter!?

Men du, SJÄLVKLART får du anmärkningar, de VILL ATT DU SKALL PROTESTERA!!! Du måste vifta/fladdra med ögonfransarna, lägga lilla huvudet på sniskan och titta storögt på dem och säga: ÅÅååååå, nu fattar jag inte riktigt, kan du förklara?
När de har förklarat, så skall du "sucka ljudligt", lägga huvudet på sniskan igen (andra hållet), fladdra med ögonfransarna och säga: men duuuu, hur gör man åt det då? Är det farligt?
Sedan får du en lång förklaring, och när den är över, så suckar du återigen ljudligt, fladdrar med ögonfransarna, tittar storögt (eventuellt viftar du med fransarna) och säger: va DUKTIG du är, du kan så mycket och förklara så att "lilla jag fattar"... Vilken tur jag hade att jag träffade JUST DIG!!!
Men tror du att det är så farligt då? Du tror inte att det kan vänta till en annan gång?!
Då brukar de gå med på det!!!

Hur JAG vet det? Ja inte har jag varken körkort ELLER bil, men min kompis AL gör ALLTID så (hon hade samma "problem som du"), men sedan hur började med denhär taktiken, så har bilen "gått igenom" VARJE gång, och dessutom får hon hjälp med lite allt möjligt!

Sedan kan man ju ha moraliska aspekter på ett sådant uppförande, men jag är totalt omoraliskt, liksom AL, man får använda det man har, och på bilprovningen och i tullen är ALLT tillåtet!!!

LYCKA TILL!

Malla sa...

undrar om det är ngn som ser tv där inne?

Pysselfarmor sa...

Alltså jag måste nu erkänna en sak...detta med vad man ska för blodtryck eller vad de där siffrorna betyder (om man är nära döden...) har jag inte den allra blekaste aning om. Jag tror att det är så därför att jag ska slippa oroa mig ;-))

Undrar vad det var för program den personen ville titta på som har fixat ut den parabolen....