torsdag 9 november 2023

Tråktorsdag

- Svart/vitt? - Nä bilderna år tagna i färg - det är bara november.

Om!!! Det är faktiskt svårt att föreställa sig en tråkigare dag om jag ska vara ärlig. Bästisen Yvonne kände nog samma sak, då hon mejlade mig bilderna ovan. Tusen tack:-)

Inrymd
Det ordet har jag hört/läst minst tjugo gånger de senaste dagarna. Ärligt talat visste jag inte ens att ordet fanns. Dessutom missade jag hela händelsen i tisdags, trots att jag bor ”tvärsöver” gatan - och svt var på besök... Mer om inrymda elever och lärare kan ni läsa här. Allt verkade ha varit ett falskt larm (tack och lov). Självaste ordet ”inrymd” är bara så fel.

Singlarnas dag
Singlarnas dag eller Guanggun Jie är en festivaldag med ett brett engagemang bland unga kineser, för att fira det faktum att de är stolta över att vara singel. Datumet, 11 november, valdes eftersom siffran "1" liknar en person som är ensam. Denna festival har blivit den största dagen för onlineshopping i världen. Suck, men det är positivt att dagen för en gångs skull inte uppfunnits i USA.

Betala för Facebook?
Är väldigt glad över att jag alltid vågat vägra Facebook och Instagram. Går dock in ibland och följer ett (1) konto. FB informerade mig igår om att jag antingen kan fortsätta följa kontot kostnadsfritt, men då får jag stå ut med annonser. Annars får jag betala 119 kronor/månad. Så ”generöst” att summan omfattar både FB och Instagram. Grrrrr!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

femfemman sa...

Tycker inte att annonserna är något problem. Betala skulle jag aldrig göra och jag vill vare sig avstå Instagram eller FB. Gillar dem båda... och en del reklam därtill. Mycket värre med reklamen i TV. Den kan man ju inte scrolla förbi. Men vi klarar oss ganska bra, ser nästan aldrig på TV4 direkt utan betalar för Cmore. De andra reklamkanalerna känner jag faktiskt inte till..... Ser aldrig på dem...

nalta norrland sa...

Jag hänger delvis till och från på Instagram men har icke Facebook.
Betala skulle jag aldrig göra 😑
Tänkte ju på Dig när det var på nyheterna om inrymda elever på skolan i Täby. Fruktansvärt. Idag Västerås. Även om det visar sig vara falsk alarm så är det fruktansvärt 😕
Hur går det med Din träning?
🤗

LillaSyster sa...

Lever i en värld utan FB/Instagram och det går såååå bra! Här är värld inte svartvit utan full av färg =) bilder kommer imorgon. Kram

Anki sa...

Jag finns på FB, men är nästan aldrig där ... betala för det skulle jag definitivt aldrig göra!

Svar: Antagligen har vissa för lite att göra ... tråkigt väder, dåliga tv-program och ingen som äger en dator ... klart de gnäller då :)
Jag är glad att jag äntligen kom mig för att skaffa en ny skivspelare ... har saknat möjligheten att spela mina gamla LP-skivor. :)

Ditte sa...

Ja, vad gäller vädret var det ju inte direkt muntert- TVärtom! Riktigt trist.
Ja detta med att vara inrymd. Pust. Jag hängde med en del men ordet... Så fel.
Detta datum vet jag att vi upplevde i Peking och då inte fattade mycket av det.
Vad gäller FB så gick jag med bara för att det där finns två grupper "Allan Mann" (har idag 1500 medlemmar) och min Promenadklubb men i stort sett inget mer. Har 12 vänner, men är inte alls aktiv.
Jodå, jag står ut med annonserna. Har ju också Instagram.

Äventyret framtiden sa...

Så kul eller mindre kul att ordet inrymd tas upp. Vi diskuterade det här idag, ingen av oss förstår att journalister inte kan det svenska språket längre. Ordet är så fel.

Jag är med på FB, men väldigt passiv. Instagram nej..
Svarta stammar mot grå himmel är riktigt snyggt, tycker jag.

Susjos sa...

Spännande svartvita foton som Yvonne tagit! Men nog föredrar jag en färgglatt Puerto Rico, med en fantastisk blå himmel!
Läste också om inrymd på skolan…nytt ord, helt klart! Skönt att det var falskt alarm.
Jag har ju både FB och Instagram , har inga problem med annonserna, tänker inte betala något…
Ha det gott!
Kram

Guldkryckan sa...

"Inrymning" är något vi ska öva på så småningom på skolan, inlåsning kanske vore ett bättre uttryck men utrymning och inrymning hör väl ihop förstås.
119 spänn betalar jag bara inte, så det så, dränk mig i annonser, jag har snorkel. ;)

Ha en fin fredag Bp.

Annika sa...

Tänker inte heller betala. OCH absolut inte för FB, så less på det mediet överlag.
Insta såå mkt bättre och sp mkt roligare. Men betala? Not a fat chance.
Dessutom lär man väl isf bli tipsad om allehanda influensers istället. Nej tack, jag fortsätter att ta annonserna. De stör mig inte nämnvärt heller, har tom fått tips via dem.

Inrymmning låter märkligt. Men det är väl den svenska motsvarigheten till lockdown som skolorna har här om ngt händer. OCH som K övat på sedan hon gick i Kindergarten. Ja här få man öva om det värsta skulle hända, och som vi ju alla vet är ju skolskjutningar ngt vi är galet drabbade av i detta land.

Fast jag gillar Yvonnes bilder, och jag gillar det vädret med, knäpp som jag är.

OCH ja, visst mer meteorlogen Doug snygg, jar hag kallat honom Pretty Boy sedan han kom till TV-stationen. Dessutom en klockren meteorlog, kan inte bli bättre ;-)

Ha nu en fin och bra helg!!

Hannas krypin sa...

Ja, det är verkligen grått nu. Så fruktansvärt trist. Om jag fattat saken rätt med betalningen på Instagram och Facebook är att om man inte pröjsar så kommer det vara samma som förut. Det vill säga en hel del reklam. Tycker inte att det är värt 119 spänn i månaden.

Vad gäller singlarnas dag så läste jag först sniglarnas dag. Vad är det för någon spännande dag tänkte jag.

christian sa...

Fina "svart-vita" höstbilder.......håller med om att det känns roligt med en dag från Kina å att fira singlarna kanske är på sin plats där i alla fall.
Jag har haft FB i många år å bryr mig inte, "storebror" vet ändå allt om oss antingen vi vill eller inte, men betalar jag jag aldrig!

Ha en fin fredag!

Paula sa...

Ja det är ju så företagen gör, först ska du vänja dig vid något och bli beroende, som facebook, där alla dina vänner hänger. Sen börjar man ta betalt...jag kan nog stå ut med en del reklam, beror på hur mycket. Jag betalar ju även för mitt webbhotell, inget är gratis nuförtiden. Instagram kollar jag av en gång om dagen, men skriver inget där själv utan läser andras inlägg. Ditte finns ju bland annat där. Liksom min dotter som slutat blogga.

Carita Liljendahl sa...

Allt annat än tråkiga foton - sånt perspektiv på träden! Fina foton av Yvonne!
Ahaa, Singlarnas dag var den 9 november? Inte den elfte.
Det gick ju att fortsätta med Facebook som förr, jag tänker inte betala nåt och där har alltid vimlat av reklamer men jag kollar dem inte.
Instagram bryr jag mig inte om, vi har ett Instakonto för tidningen men jag behöver tack o lov inte sköta det.