måndag 20 november 2023

Glad måndag
Förra måndagen var det aningen knepigt att hitta nåt att vara glad över. Det var raka motsatsen idag kan jag säga. Säger bara ”SOL”, ”SOL”, ”SOL” hela dagen eller åtminstone så länge den landade på min balkong:-)

Kaffe på balkongen
Det var länge sedan solen visade sig för mera än max. 20 minuter. Så det ville jag fira. Satte på mig min dunjacka, tände infravärmaren Conny och intog en Nespresso på balkongen, där termometern visade 14 grader. Helt okej, då irl temperaturen var två plusgrader. Satt där, läste en deckare och njöt i dryga två timmar tills solen kröp ned bakom husen vid klockan 13:40. Det behövs verkligen inte mycket för att göra mig glad. 

Tvätt
Nåt som också gjorde mig nöjd var mina ”nygamla” Skechers. Med tanke på temperaturen (och sedan igår kväll även fem millimeter snö på marken) tyckte jag att det var dags att slänga dojorna i tvättmaskinen och göra dom redo för våren. Kolla bara så fina de blev. Som nya:-)

Fotboll
Blev också glad över att det svenska fotbollslandslaget föll med flaggan i topp igår. 2-0 mot Estland var helt okej, och eran Jan Andersson fick därmed ett positivt slut. Även om vi missade två mästerskap under hans sjuåriga ledning, så ger jag honom (svagt) godkänd. Spelarmaterialet var/är helt enkelt inte bättre och skador på spelare kan en förbundskapten ju inte trolla bort heller.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

christian sa...

Vilken underbar solig himmel, förstår att du gladdes!
Strongt att sitta i 2 timmar på balkongen trots "Conny", måste varit en spännande deckare......Hellberg kanske?
Kan man tvätta skor i tvättmaskin? Det visste inte jag......
"Flaggan i topp" är väl lite väl mycket, men seger blev det ju i alla fall å det var gött för både laget, publiken å Janne!

Ha en underbar vecka!

nalta norrland sa...

Måste kännas skönt att sluta på plus om jag ska uttrycka mig lite försiktigt ⚽️
Sol och balkonghäng låter njutbart ☀️
Att sitta ute och läsa är dock icke min melodi 🎶 🎶
Jag har haft en 30 minuters kvalitets snack och det känns bra 😊
🤗

LillaSyster sa...

Ingen sol här så grattis till den. En iskall morgonpromenad i ishalka, så halt att jag valde att gå i gräskanten på vissa partier av cykel/gångbanan. Nu när jag gick hem var det inte så halt men en isande vind.
Så fina dina skor blev, jag skickade mina i soporna efter GC resan då det var ett hål inne i hälkappan. Ha en bra kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Kan inte klaga på denna måndag. Tog en promenad, fast inte av det längre slaget. Sen har jag pysslat lite med ett och annat ...

femfemman sa...

Lyxigt med sol! Känns det som. Väntar på att den ska visa sig, mer än några enstaka minuter.
Bra med skorna. Borde göra detsamma. Men använder fortfarande låga "gåskor". God kväll!
Inte enkelt att vara tränare i ett landslag...

Ditte sa...

Visst var det en fin måndag med glada inslag. Absolut! Här blev det en runda på 5 km längs vattnet och behagligt i solen. Satt ocksp en stund med en kaffe på balkongen.
Så snygga dina Skecherskor blev efter tvätt. Mina båda par är är i brukså jag får vänta med tvätt. Men den ska bli av.
Ja, att herr Andersson slutar är helt ok . För någon större förmåga har han kanske inte varit. Men inte helt enkelt att hålla ihop ett landslag i fotboll heller. De spelar ju inte direkt tillsammans i vardagen.
Hoppas nu på en mer kraftfull "chef".

Susjos sa...

Visst var det ljuvligt med lite sol, trots att den inte värmer som den gjorde på Gran Canaria! För jösses så kallt det var ute , imponerad att du satt ute på balkongen så länge, Conny hjälpte ju till såklart!
Så snygga skorna blev efter tvätten, jag har också tvättat mina vita/beiga icebugs, alltså loafers, i tvättmaskinen efter ESC-resan till Liverpool då de var allt annat än rena, och jag blev också nöjd!

Å visst var det väl kul med en vinst i fotbollen igår!
Ha en fin kväll!
Kram!

Carita Liljendahl sa...

Supermysig måndag med sol och Conny och dunjacka och kaffe!
Härligt! Det var ett fint måndagsbidrag!
Gillar din kaktusmätare :-) Och alltid bilderna från Grindtorp 💕

KajsaLisa sa...

Du får fortfarande upp temperaturen på balkongen. Stiga dojor blev det. Jag har inte vågat köra mina vita i maskin.

Anni sa...

Det är otroligt vad solen betyder! Underbar dag idag :-)
Snygga dojor, jag undrar om jag ska investera i ett par. Hör många som gillar dem.

Svar: vi har större badrumsgolv än en tröja ;-) Plus att jag inte räknar med att duscha imorgon eftersom jag räknar med att känna av vaccinet, så tröjan ligger inte i vägen. Maken duschar i det mindre badrummet eller på gymmet.

Barwitzki sa...

Okej... jag gör samma sak med mina skor... lägger dem i tvättmaskinen.
Bra tip. Tack.
Ha en fin vinter... Jag önskar dig massor av sol och strösockersnö - strösockersnö är en gnutta snö som gör allt vitt och vackert :-)))
Blå himmel - såklart.
kram
Vi håller just nu på att kratta upp löven och sätta upp fågelholken.
Jag älskar de färgglada löven – men jag älskar också vitt och blått tillsammans.

Annika sa...

SÅ ska en slipsten dras! Du är fena på att hitta guldkanter en måndag, härligt med balkongen, infravärmen, kaffe och en härlig deckare. KAN inte blir så mkt bättre.
Och Sketchers, världens skönaste gympadojor. World Class. Köper inga andra. Fast jo, kom just på att K övertalade mig att köpa ett par Brooks i modellen Ghost. Ja, också jättesköna.
Men Sketchers är mina stora favvisar, alltid. Dina nytvättade blev verkligen bra!
Hoppas din tisdag är lika bra!