tisdag 24 januari 2023

UppsamlingsheatDags för ett litet uppsamlingsheat med Orsakullans frågor.

Jag tror på… sommaren även i år. Dessutom sticker jag ut hakan och tror på medalj för det svenska damlandslaget i årets fotbolls-VM som äger rum i Nya Zeeland och Australien.

Den 22 januari var vinets dag. Orsakullan vill att jag berättar om ett riktigt gott vin. Är ingen vinkännare, vet bara att jag endast dricker snustorra vita viner utan bubbel. Brukar dessutom alltid köpa samma märke Zumbali. Ja, jag vet att jag är tråkig.

Den 23 januari var det elens dag. Orsakullan vill veta mina tankar om el. Gissar att de flesta inte ens visste att det var elens dag den 23 januari. Antar också att de som kände till dagen önskat att den inte fanns. Själv har jag inte drabbats nämnvärt av det höjda elpriset. HSB sänkte ju hyran med tre procent för två år sedan. Nu har den höjts med tre procent för att kompensera merkostnaderna för el bland annat för uppvärmning och tvättstugorna. Helt okej tycker jag.

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Kunde bara konstatera idag att HSB tagit bort den (fula) julgranen i tid i år. Ifjol fick den ju vara med februari ut, men fjolårets gran var snyggare;-) Observera också att den läckra LED-utsmyckningen i trädet längst bort fick vara kvar. Bra där:-) DS.

10 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vinterbelysningen som är kvar i trädet är ju helt okej ett tag till=) Hade noll koll på dagarna du nämner. Du är inte tråkig, du är konsekvent. Jag gillar röda viner bäst, men de ska ha låg sockerhalt.
Ha en bra kväll ♡

Susjos sa...

Visst är det mysigt med lite ljus i träden fortfarande...jag menar i detta mörker, suck!
Får kolla in länken till ditt vin om jag ska dricka vitt vin så ska det vara torrt!
Ha en fin kväll!
Kram

Åke sa...

Du har tur du som bor i en stabil förening. Jag har dubbelt så hög elräkning i december.

femfemman sa...

Dricker helst rödvin. Fast är ingen direkt kännare. Det finns gott vin till helt ok priser. Dem väljer jag.
El... dyrt! Maken fixade till ett bundet avtal i våras., efter att det gamla gått ut. Så det blir inte så mycket dyrare el än tidigare. Absolut inga "fantasifakturor".
Tror också på sommar, även i år.
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Vår elräkning var inte kul om man säger så… då har vi ändå jordvärme och har varit sparsam med värnen. Nåväl inget vi kan göra något åt… men ändå rätt så surt att det blev drygt 2tusen dyrare mot ”vanligt”.

Vi har kvar en del av vår jul/vinterbelysning- det blir så jäkla mörkt här i skogen, så till slutet av februari händer den med. Ledlampor kostar inte mest.

Renar, exotiska på Dina breddgrader, ett mer naturligt fenomen här.

Min Volvo, jo yes jag gissade batteriet men enligt J helt fel 😑 vi får se om den går igång i morgon, nu vägrar den starta trots ett dygn med batteriladdare. Nu sa J att han skulle testa sen… möjligtvis försöker vi dra igång den med hjälp av servicebilen, kanske det räcker.

Nu är jag helt jäkla utslut på och tänker göra kväll, säng säng sova sova sova

🤗

Anni sa...

Jag ser också fram emot fotbolls-VM - klart att tjejerna tar medalj!

Svar; Klart att den fina Spegelsjön var konstgjord. Svårt med tillrinning där...

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar. Som vanligt skulle mina svar ha blivit "det beror på". Visst kan vi hoppas på medalj där det svenska laget i fotbolls VM- Absolut.
Vinets dag. Har olika sorter som favoriter. Beror på om det är rött eller vitt. Och till vilken mat jag tänkt mig det-
Vad gäller elens dag är det inget jag direkt funderat på. Visst inte o att den fanns. Har inte heller direkt drabbats av de högre priserna och har direktverkande el.

christian sa...

Vår utegran på gården försvann 20-dag knut som sig bör enligt de gamlas tradition...själva hade vi gärna haft den kvar för att lysa upp mörkret...

Annika sa...

Det finns verkligen dagar för ALLT. Inte heller jag visste att den 23 jan var elens dag.
Vin, dricker nästan bara rödviner. På sommaren kan jag dricka vitt om det är hett, en chablis tex.
Men annars? alltid rött. Alltid.
Japp, jag tycker man lugnt kan ha vita slingor i träden hela vintern. DET har jag hos mig också. Tar bort dem i mars.

Guldkryckan sa...

Har också känslan av att vi får en medalj där i år, inte för att jag brukar kolla på det men efter dina rapporter här så kan man ju inte vara annat än positiv till svensk damfotboll.

Kan ju inget om viner som du vet men rött vin är ju våran grej här, Lambrusco tillhör ju favoriterna.

Undrar om jag och frugan får något av det där elstödet, vi har ju inte drabbats så mycket och vi beklagar oss inte så mycket heller, bara liiiite. ;)

Tillönskar dig en fin kväll Bp.