tisdag 3 januari 2023

Tisdagsmix

Är det fyra plusgrader är det inga problem alls att vistas på balkongen för att andas lite frisk luft. Infravärmaren Conny är en av de bästa investeringarna jag någonsin gjort.

Den uppmärksamma läsaren har kanske märkt att jag bytt från "en cappuccino med en extra shot" till en cortado.


Tänk om ändå vädret kunde bestämma sig någon gång. Igår fyra plusgrader och regn hela dagen. Igår kväll övergick regnet i snö och idag är det fyra minusgrader. Omgivningen är en isrink, och jag har inte lämnat lägenheten. Att ramla på vägen till avisning av bilen tyckte jag inte var värt besväret…

I väntan på Sportens årskrönika i tv1 klockan 20 tänker jag ta itu med några av Orsakullans frågor.

Nytt år, nya utmaningar. Orsakullan vill veta vilken utmaning jag tar mig an år 2023. Bra fråga, som jag inte har ett svar på. Om jag kommer på nåt är ni de första som får veta. Jag lovar;-)

En totalt överskattat pryl. De flesta av årets julklappar som utses av Handelns utredningsinstitut är överskattade prylar. Bakmaskinen 1988 var en sådan, råsaftcentrifugen 2013 var en annan.

Att åka till återvinningen gör jag aldrig. Den kommer hem till mig i form av containrar fem gånger per år och en mobil ”återvinningsbuss” kommer ytterligare fyra gånger. Tack HSB:-) 

PS. Bilderna är tagna i helgen och har ingenting med inlägget att göra. DS.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Nä, utmaningar, det går väl vara. Har inte utmanat mej så mycket tidigare heller, så nu är det inte lönt att börja.

Snöoväder på ingång. Får bli städ och skottdag i morgon. Kommer inte att ta ut bilen om det inte nödvändigtvis behövs...

LillaSyster sa...

Bra att du håller dig inne i halkan ♡. Jag hade valt en dubbel espresso- alla dagar i veckan =) Det är det jag dricker här nere hos Laura eftersom nespressobryggaren är hemma.
Ha det gott på balkongen med Conny =)

Guldkryckan sa...

Bäst att hålla sig inomhus om man inte absolut måste ut, halka är ju inte att leka med.
Köpte ju bakmaskin under förra året, snacka om att det var överskattat även förra året. ;)

Här har vi ju grovsoprum, passar mig utmärkt.

Ha en fin kväll Bp.

Carita sa...

Conny är också så bra namn, min systers son heter ju också så :-)
Förstår att du gillar investeringen!

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt bra sandning av trottoarerna i mitt närområde -men nör jag tog mig från porten till busshållplatsen, vilket betyder att man sneddar över parkeringen, var det med livet som insats. Du gjorde nog rätt som höll dig inne.

Ditte sa...

Perfekt med infravärmen och med solen som komplement blir det ju behagligt. Härligt väder idag och inte halt heller. Var i Näsbypark och vandrade längs Värtan mot stan; 8 km. Så fint i solen.
Utmaningar? Varför då? Har heller inga. Inte mer än att ha det så bra och trevligt som möjligt.
Öveskattade prylar finns det ju en hel del. Har inga sådana.
Återvinning har vi också hemma, i ett separat soprum. Så inget skräpar runt utomhus heller. Perfekt. Och kommer det till mer skrymmande möbler kommer det en mobil container en gång/månad. Perfekt.Bara att tacka och ta emot. Dessutom har vi sopnedkast som går vidare in i en tunnel, så sopsortera köksavfall behöver vi inte heller. Bekvämt.

Paula sa...

Vad f-an är en cortado??? Orkar inte...dricker fortfarande bara vanligt bryggkaffe, utan socker, utan grädde, svart, tack!
Jag har en mycket jämn temperatur, 16 både inne och ute, tack o lov plusgrader inne o minus ute, men kyligt som faaan. Hyresvärden lär ha slut på olja...samma problem som förra vintern, aja!
Årets julklapp tyckte jag passade bra i tiden, hemmagjord. Stickat, virkat, sytt, jag kan inget av dessa, men kan handla ett par hemmastickade sockor!

Äventyret framtiden sa...

Conny! Härligt att han värmer gott nu.
Jag dricker nymalet kaffe, en vanlig bica varje dag. Men det ska vara bönor och nymalet, samt ett gott vatten för att kaffet ska smaka gott. Annars kan det kvitta. ;)
Jag ska lära mig mera portugisiska i år och kanske köpa den där klänningen som jag lovade att jag skulle köpa förra året. Portugisiskan är viktigast.
Håller med om detta med bakmaskinen och råsaftcentrifugen.
Jag sorterar och för till returdepåerna i omgivningen, soporna går i tunnan som töms två gånger i veckan.

Susjos sa...

Inte ens Conny kunde väl ge dig värme nog på balkongen idag...brr, det var kallt ute...troligen ännu kallare i Stenhamra dit jag var idag!
Så skönt att få hem återvinning i form av containrar, och slippa åka till återvinningen!

Svar: Katter har en kattlåda inne med sand i, där gör de sina behov! Nåja,utekatter väljer andra ställen ute hellre än kattlådan inne...

Ha det gott!
Kram

Mias Mix sa...

Hej och god fortsättning! Vet att förra året var ett tufft år för dig och hoppas detta år blir bättre och ljusare. Infravärme är toppen! Och perfekt att återvinningen kommer till er. Vi kan slänga det mesta i vårt sophus och sen bor vi bara 500 meter från återvinningen.
Kul idé med nästa skyltsöndag! Får se om jag hittar nån gammal skylt :) Kram o ha det gott!

Anki sa...

Sådär ... nu vet även jag vad en cortado är. själv föredrar jag mörkrostat vanligt kaffe - starkt och svart, utan tillsatser!
Bra att ha en värmande Conny på balkongen!

Kina sa...

När jag bodde på landet åkte jag in till återbruket en gång i veckan. Nu har jag ett vanligt soprum för "daglig-sopor", och så har vi ett speciellt hus där vi slänger plast, glas, batterier m.m Undrar om grabbarna på återbruket saknar mig! Och två gånger per år kommer en container för större "släng". Det är väldigt bekvämt!
Jag vet inte heller vad cortado är. Ska googla! Ha det gott! Kram!

nalta norrland sa...

Utmaningar… jo yes Du vet vad jag tycker om sånna 🤪
Återvinning, jo yes vi får allt vackert ta vårt pick och pack å fara med det till anvisad skräpig plats själva… tror det ska bli nån ny form av sophämtning dessutom, typ väga soptunnan och möjligtvis nån sorts röntgen för att se att vi inte slänger fel sorterat 😑
Cappuccino (stavning?) är vad jag dricker om jag går hemifrån å fikar på lokal.
Minus 15 mitt på dan men nu har det nog blivit kyligare.
Jag har nyss kommit in från hundpromenad 👣 🐾
Kram

Annika sa...

Hej!
Tillbaka igen! Trevligt att åter se vad du skrivit.
Ja de där "årets julkapp" är alltid så underliga. Mobilboxen var ändå ngt av det knäppaste de kommit på, men jag håller med om både bakmaskin och annat. Har glömt var årets klapp var, joooo ngt återanvänt ... fine ...
och PK ;-D

Vi har också helknäppt väder ...
GOD fortsättning önskar jag dig!

Freedomtravel sa...

Ja, om vädret kunde bestämma sig ... Det är väl det som är trist med vintrarna här. Jag gillar minusgrader och snö, särskilt om det är sol. Jag kan iofs tycka att det är praktiskt med plusgrader också. Men det är hemskt när det pendlar, och allt varvas mellan slask och is ... ;)