tisdag 29 november 2022

Tisdag med raggmunk

Två tomtar med paljettstrutar hälsar gästerna välkommen ute vid Café Startboxens entré. Observera avståndet;-)

Salladen modell XXL ingick i lunchen liksom en någonting-tårta/sockerkaka med vispgrädde. Kakan var alldeles för söt för min smak, men grädden var god;-)

Förra veckans raggmunk hos Startboxen i Täby Park gav mersmak, så jag gjorde helt enkelt om det;-) Nytt för idag var att salladen serverades på en vacker tallrik istället för i ett dricksglas och att även en efterrätt ingick.

På köpet
På köpet fick jag mycket trevligt sällskap av killen i personalen som är lika tokig i fotboll som jag. Han är ursprungligen från Iran och givetvis håller han tummarna för sitt land ikväll. Det gör jag förresten också. Jag älskar underdogs;-) 

Gårdagens ”expertkommentarer” från tv-soffan
Red and green should never be seen”. Det lärde sig maken på Konstfack i Birmingham på 1970-talet. Den ”regeln” struntar Portugal och Kamerun fullständigt i. Båda lagens matchställ med den färgkombon är riktigt snygga tycker jag.

Innan Portugal gjorde två mål i andra halvlek var nog det mest upphetsande att en italiensk planstormare Mario Ferri sprang in på gräset med ”Respekt för iranska kvinnor” och ”Rädda Ukraina” på sin tröja samt en regnbågsflagga i handen. Det var visst FIFA presidenten Gianni Infantini själv som såg till att landsmannen blev utsläppt ur fängelset...

Visste ni att det finns hela (42) kameror i och runt målområdet? Så frågan var ju då om Ronaldo gjorde 1-0 målet eller inte. Jo då, bollen touchade kanske ett litet hårstrån på väg in till nätet.

Vet inte varför det var begravningsstämning i svt:s studio igår. Eller hur ska jag tolka André Pops svarta kostym, vita skjortan och svarta slips. 

14 kommentarer:

Gunnel sa...

Oj, var André Pops så tråkigt klädd.?Jag har bara sett honom när det varit vintersport och då bär han aldrig kostym. Säg inte att han blivit smittad av de andra "nissarna" i fotbollsstudion. Jag har alltid reagerat för att när det gäller fotboll ska alla ledare och kommentatorer vara uppklädda till tänderna. Fotboll blir inte intressantare för det...i varje fall inte för mig, även om jag gillar mode.

LillaSyster sa...

Oj, Pops brukar väl aldrig vara klädd på det viset.......
Tänk att jag har stekt raggmunk idag =) Det var din förtjänst!

Äventyret framtiden sa...

Här undrar man stort om Ronaldo ens snuddade bollen. :) stora rubriker i tidningarna. Ingen är profet i eget land som det heter. Haha...

femfemman sa...

Raggmunk är bärd sin repris.
Har sldrig hört omcatt rött och grönt inte går i hop. Med tanke på alla röd-grön-färgblinda ( nästan bara män) så är det ju precis det som de färgerna gör. Eller.. nä ..man ser ju inte båda samtidigt, men rörigt blir det. Röd-grönt...det är jul för mej... och önske-regering.

nalta norrland sa...

Rödgrönröra har vi ju blivit matad med under några år… om jag får välja då hellre rödgrönt än blått med brunt överdrag 😮
Kostym låter väl lite väl högtidligt…
Klart som korvspad att Du ska köra en repris nästa tisdag oxå 👍

Klimakteriehäxan sa...

Vi kommenterade också Popsens kläder i går! Väldigt konstigt val!

Hanneles bokparadis sa...

Mums!

Klimakteriehäxan sa...

Hade skrivit en "tanke" om kläderna i tv-studion och nu la jag ut den, eftersom du redan var inne på det spåret. De där "tankarna" jag petar in, det är sånt som inte riktigt håller för ett eget blogginlägg, menar jag.

Ditte sa...

Trevligt med en repris av förra veckans tisdagslunch. Och att det var lika gott idag. Instämmer i att sallad på en snygg tallrik är mer smakfullt än i glas.
Gillade de gulliga tomtarna här. Är ju vanligtvis ingen tomtefantast.

Gillade också både Portugals och Kameruns färgkombo- Vad gäller Ronaldo läste jag att det fanns en sensor i adisasbollen som noterade att det inte var Ronaldo. Men en sensor känns lite som ett aprilskömt. Eller kanske ett Quatarskämt.
Funderade också på om André Pops varit på begravning eller skulle dit.

Susjos sa...

Så kul att få en fotbollsfantast att prata med på din lunch idag, synd nog ser jag just nu att Iran tyvärr förlorade mot USA.
Rött och grönt, just ja Portugals färger, de är snygga tycker jag, visste inte att Kamerun har samma färger?
Ha det gott!
Kram från Gran Canaria!

Guldkryckan sa...

Raggmunk har jag ännu inte provat, men frugan har fått information om mitt intresse, får se hur det blir med det. ;)
Tackar för denna rapport angående fotbollen, min enda kanal med den inriktningen. ;)

Ha en fin onsdag nu Bp.

Annika sa...

Nämen givet hejar jag på USA, och Peter lät som en mistlur för han såg matchen. GUD så han vrålade, haha. Glad att de vann. Iran .. nej inte nu absolut inte nu ...

Raggmunk, älskar den rätten sååå mkt. VILL ha.
söta sockerkakor är inte min grej heller.

christian sa...

Se där ja....en sak till vi har gemensamt....at hålla på "underhunden"!

Anki sa...

Raggmunk är gott, men själv gör jag istället oftast rårakor :)