söndag 27 november 2022

Skyltsöndag #394


Första advent idag och under den gångna veckan har Täby Centrum jobbat hårt med att få hela julutsmyckningen klar. Nya ägare (Westfield) är lika med ny julskyltning. Måste säga att de har lyckats utomordentligt bra med att skapa en annorlunda julstämning i hela centrum.

Skyltar på köpet
Man har inrättat små ”vilbås” mellan två "juliga" valv, skapat ett LED-träd som byter färg utan att blinka hysteriskt och även smakfullt julpyntat på ställen som tidigare glömts bort (mer om detta i Glad måndag). Skyltar får ni på köpet. Mängder:-) Vill också säga att dagens Skyltsöndag är tillägnad er som bor långt ifrån en storstad med shopping gallerior. Hoppas ni njuter lite extra. Enjoy!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Ditte sa...

Verkligen roligt att Täby C satsat på detta.Ohc så festligt och fint.
Jättefina bilder!
Undrar just om Mall of Scandibavia tagit efter. Kanske vet Susjos och visar så småningom. Tack för visningen- Och många skyltar ingick!
(Liknande som Täby C är det i Gallerian i Stockholm och hos NK inne i varuhuset.

nalta norrland sa...

Eftersom julskyltningen här går en medioker framtid / det finns liksom snart inga affärer här - så måste jag lätt påstå att jag hellre gått en runda i Täby, i alla fall om jag hade små barn. Jag träffade en kompis som skulle gå på skyltning med tillhörande tomte och nej det fanns ingen tomte… tragiskt när man är tre år.
Jag går väl en sväng ikväll och tar nån bild tills imorgon och Glad Måndag.
Ha en fortsatt Glad 1a advent 🕯️

Guldkryckan sa...

Jösses vad de pyntat där, julmusik i högtalarna också antar jag.
Oerhört fint tycker jag.

Här har ju granen kommit upp i vardagsrummet, inget hysteriskt blinkande där heller, bara lite i stilla takt som sig bör, annars får man väl ett anfall. ;)

Ha det bäst Bp och ha en fin adventskväll.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Du som jag är ju ingen vintermänniska men jag får börja medge att jag börjar se tjusningen med julen. Inte för att jag någonsin kommer bli en julfantatisker som börjar pynta i oktober, men nog är det fint att titta på som gallerior och hur de tar till sig av ljusen.

Äventyret framtiden sa...

Jodå, jag njuter av den fina julskyltningen. Där har de lyckats bra! Tack BP!

LillaSyster sa...

Mycket men ändå smakfullt. Snyggt skyltat!

Susjos sa...

Oj, så tjusigt! Visst är det härligt med dessa gallerior man kan gå in i och slipper frysa, och är så pyntade! Blir nyfiken på MoS hur de har pyntat i år, jag ska se till att komma dit och ta några bilder! Men just nu befinner jag mej ju på GC ,och här är det inte så mycket pyntat vad gäller 1:a advent, svårt att inse det också bland palmer , sol och bad!
Ha en fin kväll! Maken har ändrat vår middagstid ikväll för att få se lite av matchen Tyskland- Spanien ! Hihi!

Åke sa...

Riktigt läckert. Mycket snyggt där, då menar jag inte prylar som saker utan utsmyckningen. Skulle kunna tänka mig att vandra omkring där, sätta mig ned en sund osv. Ja ok då titta på utbudet i alla fall. En fortsatt trevlig första advent BP.

femfemman sa...

Haha! Skrattade för mig själv, då jag läste om att du tillägnat mej julskyltningen. Snällt tänkt...men jag avskyr stora köpcentra.
Vill helst gå till en vanlig affär, med ingång från gatan. Funkar med små köpcentrum också med 4-6 affärer. Men inget större nöje.
Och som sagt, de stora köpcentrana, Triangeln i Malmö, Nordstan i Göteborg, Hallarna i Halmstad, Knalleland i Borås, A6 i Jönköping... dem kan jag snabbt passera igenom, närmaste vägen, om jag måste...men skulle aldrig besöka en butik där...
Tacka vet jag nätet.
Och skogspromenader.
Men stort tack och kram för omtanken! 😍

byblixtra sa...

Wow! Häftigt med all belysning.
Gallerior finns även här fast inte i den storleken.
Guldträdet, som jag antar är det som skiftar färg, är jättefint.

Geddfish ♥ sa...

Hur man än tänker så är det inget som slår storstadens julskyltningar i stora mått. I ditt fall är det enormt och säkert i hela 08-land, tack vare all LED.
Jag visade bara ett enkelt smakprov, har faktiskt inte varit inne i centrum igår, då det brakade loss, men det är OK för mig.

Njuter av dina bilder.

Eva sa...

Jättefint jularrangemang i ditt Täby Centrum. Måste nästan åka dit och kolla. Just nu väntar andra halvlek Tyskland-Spanien.

KajsaLisa sa...

Jag gillar ju normalt inte julskyltning, men det där var snyggt, speciellt trädet.
Länkar upp dig nu.

Paula sa...

Mycket glitter och glamour, annorlunda julskyltning. den första med blomportalerna liknar i mina ögon en bröllopsportal, inget fel i det heller. Föredrar alla gånger utsmyckning utan en massa tomtar, så tummen upp! Jag åkte inte in till julskyltningen i stan idag, har inte mått bra och orken saknades. Så tack för att jag hittade fin skyltning hos dig

Klimakteriehäxan sa...

Riktigt fint!
Inga skyltar hos mig idag, tyvärr. (har du glömt maila?????)

Hanneles bokparadis sa...

Lite omväxling 🎄 🎁

Anki sa...

Snyggt julpyntat i Täby!
Ska in till Norrköping idag ... kanske blir det något besök i någon galleria - eller inte :)

Svar: Volgär ska säkert vara voljär istället. En typ av större fågelbur ...
Och ja, kanariefåglar finns i flera olika färger :)

christian sa...

Ojojoj vad juligt det var, mycket glitter å ljus, man får ju julstämning på riktigt!

Ha en fin vecka!