tisdag 4 maj 2021

Weekly photo challenge: Vecka 18 – ”Posta”

I och med att jag lägger upp ett inlägg till veckans tema postar jag en ”blog post” som det heter på engelska. Ja, det var ju lätt, lite svårt att fota bara;-) Alltså får ni fler dagsfärska bilder till temat ”posta”. Enjoy! 

Häromdagen när jag skulle posta ett rekommenderat brev undrade jag just om man inte kunde göra det via nätet istället för att gå till postombudet hos Willy:s.

Som om PostNord hade hört min outtalade fråga. Det är via en app som man kan posta brev i framtiden.

Det där med frimärken lär då vara ett minne blott.

Man skriver alltså portokoden på kuvertet och postar brevet. Ja, man måste ju fortfarande ta sig till ett inlämningsställe antar jag.

Avslutningsvis ett härligt minne från fotbolls-VM i Japan/Sydkorea 2002. Min japanska fotbollskompis Kiyoto postade lite smått och gott till mig i samband med mästerskapet, bland annat Japans maskot Nik. Hans fru fick i uppdrag att klistra så många olika frimärken på paketet som hon kunde hitta. Hon gjorde ett suveränt jobb måste jag säga. Har faktiskt behållit ”samlingen” som souvenir.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat hittar ni här.

20 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Frimärken kommer ju försvinna helt, synd om framtidens frimärkssamlare fast de kanske kan spara "koder" istället ;)
Fin liten japansk samling du fick där får jag ju säga, en kul souvenir att ha som minne.

Brukar ju skicka rekommenderat om det är något speciellt även om det var några år sedan nu, fast oftast är det ju bara enkäter vi skickar till sjukhuset och liknande institutioner, då struntar vi i det.

Frugan skickade dock något till sin dotter för en tid sedan, det kom fram som det skulle vilket det ju oftast gör trots allt.
De man minns är dock oftast de få ggr det gått åt pipsvängen med försändelsen.

Tillönskar dig en fin avslutning på kvällen Bp.

Ditte sa...

Vilken intressant tolkning. Helt suverön! Hade ingen aning om att frimärkena är på utgång och att de nu ska komma per app. Lite synd tycker jag. Snart kan man nog ha en app för att få iväg brevet eller paketet också. Ma trycker och någon från t.ex. Postnord kommer och hämtar.Känns dock lite trist.

Vilket fantastiskt minne du har från fotbolls-VM i Japan/Sydkorea 2002
Samlingen här på kuvertet är ju magnifik. Kanske är samlingen nu inom glas och ram.

Geddfish ♥ sa...

Härligt inlägg!
Lite tragiskt att de vackra frimärkena ser ut att bli koder.
Jag har mängder med frimärken från min postis käre make. Har inte trott de haft nåt värde, men man vet aldrig.

nalta norrland sa...

På tal om att posta så tänker jag var gång jag passerar OKQ8 att jo men yes boken till BP... ska försöka få iväg den under veckan.
OKQ8 är ju ingen ”affär” jag går in i vanligtvis... typ bara när jag postar något eller hämtar ut något, det händer inte varje vecka.
Mitt magonta startade efter vår söndagsmiddag och nej inget gluten om det inte var något i marinaden... jag köpte färdigmarinerat kött på ICA som vi egentligen skulle grilla i söndags eld 🔥 men då vädret var ogästvänligt stekte jag det i ugnen.

femfemman sa...

Tönk, så mycket man har postat. Förr! Hade mängder med brevvänner som barn och ung. Postade ord kunde ge upphov såväl till kärlek, svek som till brustna hjärtan. Och vänskap som stod sig i många år. Ända tills min bästa vän, som jag också träffade några gånger, lämnade det jordiska för snart tio år sedan.
Så postat har jag gjort. Skulle gärna vilja ha riktiga brevvänner igen! I brev kan man skriva helt sndra saker än i rn offentlig blogg.

LillaSyster sa...

Oj vad frimärken på samma kuvert- läckert! Tänk imorgon ska jag posta ett sådant där "kodbrev", det var ju smidigt att swisha till sig portot. Men som sagt tråkigt för frimärssamlare om de gamla hederliga försvinner helt och hållet.

Lena sa...

Nu är jag mycket imponerad av dig och din post! Du har ju hur mycket postande som helst i ditt liv. Vore det inte för dig hade jag inte haft minsta susning att kod ska ersätta frimärken, bara en sån sak.:)
Otrolig samling japanska frimärken, du måste vara ganska ensam om den skatten.

Paula sa...

Nää fy för portokoder! Så ocharmigt! När det finns så vackra frimärken...
Jo jag fattar, det ska vara enkelt och digitalt. Men det är dötrist...
Postar en hälsning från pörtet med portokoden Have 1 a 2 nice 4 evening 5 my 6 friend

byblixtra sa...

Jag känner till portokoderna men har inte använt dem, har en mängd frimärken att använda upp först. :-) Mina brev liknar nästan, men bara nästan, det du fick från Japan. ;-)

Susjos sa...

Vilket brev du fick med alla dessa frimärken, wow!
Nu fick jag lära mej något nytt, postkoder istället för frimärken! Så smidigt säger jag, för det är inte överallt det säljs frimärken, men trist, det är ju så fint med frimärken istället för en kod!
Ha en fortsatt fin kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Hilma af Klint-frimärkena hade jag inte sett förut. Riktigt fina.
Faktum är att mina senaste äventyr med PostNord har slutat lyckligt. Måtte det hålla i sig.

KulTur i Natur sa...

Här lärde jag mig något nytt, tack för det.

Elisabeth sa...

Vilken fin frimärkssamling det var på det kuvertet. Att frimärkena ska bort är lite trist, men jag kan samtidigt tycka att det kommer underlätta. Skickar jag någon gång, så börjar kuverten likna ditt ovan, då de höjt portot, så det går åt många av de märken jag har i skrivbordslådan

Ama de casa sa...

Tråkigt att frimärkena snart är ett minne blott, för det finns ju så många fina. Koderna ser inte så skojiga ut. Men helt lär dom ju inte försvinna ändå trots allt. Vi är en hel del "bakåtsträvare" kvar här i världen ännu :-)

Vilken rolig souvenir!

Snyggt tolkat med dagsfärska bilder :-)

Violen sa...

Vilka häftiga frimärken! Tråkigt om frimärkena försvinner för de har ofta en historia att berätta. Men de har väl ingen framtid när allt fler postar digitalt. Barn som samlar på frimärken lär sig säkert lite geografi när de sitter och pular med sina skatter.

Anki sa...

Spännande det där med koder istället för frimärken, men så himla tråkigt att bara få en kod och inte ett fint frimärke - i alla fall för dem som kanske samlar på frimärken :)
Roligt minne från din japanska kompis!

Stare Ström sa...

Tyvärr har väl posten snart avvecklat sig själv. Synd på alla vackra frimärken.

Annika sa...

WOW vilket kuvert!!
Och så vackra frimärken.
Nu fick jag lära mig ngt nytt, kod istället för frimärken. Intressant.
Så länge sen jag skickade ett vanligt brev, sååå länge sen.
OCH jag var drottning på brevskrivande. Kan sakna det ibland, men ... ja ... vill inte byta tillbaka heller.

KajsaLisa sa...

Suck säger jag, skall dom ersätta frimärken också nu med någon jävla app. Kul frimärksamling.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja, vi har våre erfaringer ang Post Nord, både svensker og nordmenn. Likevel tror det har kommet seg litt nå den siste tida på levering....