måndag 24 maj 2021

Glad måndag

Bardisken hos Sushi Rebellion. Den blir man alltid glad av:-)


Var det en glad måndag idag?! Ja, det kan man verkligen fråga sig. Med tanke på att det började regna prick ”mitt på dagen” och inte har slutat än så… Men min vana trogen så gör jag mitt bästa att inte bli sur och bitter;-)

Change
Skrattade gott åt era kommentarer till skylten i mina trosor igår. Jag kan försäkra er att jag aldrig tvättar underkläder i bara trettio grader. Det är snuskigt och ohygieniskt. Trosorna som är i bomull har tvättats i såväl sextio som nittio grader utan minsta problem. Precis som Change så garderar sig även Desigual med tvätt av alla deras plagg i trettio grader. Även Desiguals  kläder tål sextio grader utan minsta problem. Så nu kan ni andas ut och sluta undra;-)

Mat
Mat och fika skänker alltid tröst när det är eländigt grått ute. Idag blev det en Spicy Tuna hos
Sushi Rebellion och en sedvanlig fika hos Balders Bröd – guuuu vilka vanemänniskor vi har blivit under pandemiåret…

Scotch-Brite
Vet inte vilken slag kökssvampar ni använder, men jag har alltid köpt Scotch-Brite. Både den lokala ICA och Willy:s har av någon konstig anledning slutat sälja svampen. Har testat ett antal andra alternativ som inte var i närheten av Scotch-Brites kvalitet. Alltså var det bara beställa ”rätt märke” från Amazon. Svamparna var visserligen långresta, men hittade till Täby på två arbetsdagar.

Så sammanfattningsvis var det en rätt så glad måndag ändå.

Det är Carita som har uppfunnit ”glad måndag”.

PS. Höll på att glömma. Tack vara regnet har bilen utsatts till en naturlig tvätt. Nu är bilen inte gul längre, utan röd:-) Även det är glädjande. DS.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Klart vi oroar oss över hur Du tvättar Dina trosor 😬🤪😂🤣😆
Någon Glad måndag blev det inte hos mig...
Elin hemma från skolan idag då hon inte mår okey, tror mitt sämre mående spelar in då hon gör koppling mellan min bråkiga mage och morfars tarmcancer.
Min mage är fortfarande irriterad och bråkig, jag har feber och mår rejält skit.
🤗

Ditte sa...

Tror företagen är mer noga nu med att undertemperera sina produkter. Är det bomull så tål de 60 grader. Var nog inte direkt orolig men lite knasigt med att man garderar sig så.
Visst är det trevligt att äta ute och så även om man gör det inomhus. Instämmer helt. Skulle gärna testa Sushi Rebellion men de finns inte i stan. Din rätt såg riktigt god ut. Helt i min smak. Å andra sidan finns annat att välja på i stan som också är bra.
Aha, har man slutat sälja "Scotch Brite". Vi har ett lager här så jag har nog missat det.

femfemman sa...

Ni fick nog vårt gårdagsväder. Här har det varit OK.
Får kolla lite mer på din brittiska länk. Känner inte igen den kedjan. Försökte näthandla från M&S, men tyvärr skickar de inte till Sverige. Har ett klädmärke där, som jag verkligen tycker är jättebra och som jag handlat mycket utav, då vi besökt England...ja, mest London då. Per Una heter märket.
Får kolla igen, M&S är ju lite sena av sig , så de kanske skickar utomlands numera. Det var så sena med att ta kortbetalning...
Sushi...mums...Har fortfarande inte hämtat hem från favoritstället i Värnamo...
Skrubbsvamp som skrubbsvamp. Tror att de vi har kommit från Ullared.

nalta norrland sa...

För en stund sedan fick J veta att hans farmor (född 1926) var död.
Vad är det för fel 😑 nu måste det väl hända roliga saker 🤔
Jo men yes läkarbesöket i morgon känns ju som att välja mellan pest eller kolera 🦅 det finns ju en viss % chans jag inte blir sjuk i covid19 och det finns viss risk jag går allvarliga biverkningar av vaccinet.
Men just nu känns mitt magproblem allvarligare - jag tror det är nått med tarmen där jag är ihoplappad efter tumöroperationen, typ sammanväxtning... håll tummarna
🤗

Paula sa...

Jag skulle lätt kunna välja mig vid sushi lite nu och då. Nu blir chanserna något större att ta sig till stan. Sällskap vet jag inte om jag får,iaf inte av mina tjejer...Visst är den målade fasaden fin men lite väl ormlik för min fantasi. Skulle inte vilja äta orm, det var tillräckligt hemskt med rökt ål!" Försöker hålla humöret uppe, men inte så lätt alla dagar. Tack för humörhöjande inlägg

Geddfish ♥ sa...

Jag har också saknat Scotch Brite. Även Gladpack. Ser bara Toppits plastfolie.
Jag klagar inte över denna dagen, den var riktigt bra, men nu faller ögonen ihop zzzzzzz

Susjos sa...

Alltså den sushin, mums så gott det ser ut. Aha, finns inte originalet kvar att köpa i butik, vi har nog köpt nåt som liknar Scotch-brite förstår jag nu!
Å ja, idag regnade det så pass att jag var tvungen att välja pendeltåget till Sollentuna och inte cykeln när jag skulle till F&S!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Tänker bläckfisk när jag ser bardisken. Fast när det kommer till sushi avstår jag gärna octopus-bitarna. Kan gilla friterade bläckfiskringar, men ogillar sugkopparna. Och den grekiska varianten med fisken i nån syrlig eller sur vätska tycker jag är hemsk!

LillaSyster sa...

Jag reagerade inte på 30 grader....jag var mest fascinerand över elden.....det är mycket som går att tvätta på högre gradantal. Även fleecefiltar funkar på 90 gr. Mmm pandemin har gett nya vanor, både till sämre och bättre - kan bara gå till mig själv. Ha en bra tisdag....här regnar det.

Anni sa...

Vilken läcker målning på bardisken och vilken läcker sushi! Ett ställe jag känner att jag måste besöka om jag har vägarna förbi din del av stan. Sitter ju här och blir hungrig nu!

Vad gäller webshop för Castor så håller de fasta medlemmarna på att ordna en sådan, men de behöver hjälp av någon som sköter den. jag avstår eftersom jag ser alla svårigheter som en näthandel innebär när vi är så många med olika alster. Vill jag att någon annan (en i butiken t ex) packar och skickar mitt glas men jag får stå för kostnaden om det går sönder i frakten? Hur gör man med portot om kunden beställer från flera olika hantverkare? Om det är varorna från butiken som packas och säljs, vem ska då hinna uppdatera shoppen? O s v. Däremot har de flesta av hantverkarna egen försäljning via nätet, men det ger inga pengar till butikshyran.

Ama de casa sa...

Mmmm... Sushi! Det åt jag i fredags - hur gott som helst! Även den maten intogs i en väldigt fin miljö som man blir glad av :-)

Även jag har hittat favoritkökssvampar. Dom slutade säljas på både Mercadona, Carrefour och Consum, men finns kvar på Alcampo. Det gör att jag har hamstrat såna varje gång jag varit där på Zenia B, men nu är det typ knökfullt av såna svampar i ett av köksskåpen så Anders har infört köpstopp på dom nu :-D

Du ser! Regn är inte bara av ondo, man kan bli glad av det också :-) Fast här blir oftast bilarna sandfärgade när det har regnat...

PS: Såg nu att jag svarade lite uppåt väggarna på din kommentar på gårdagens inlägg. Vi satt INTE inne där, utan på en hörna av deras stora uteplats. Solskydden var neddragna så vi inte skulle bli helt stekta av solen. I dagens inlägg sitter vi dock inomhus på restaurangen :-)

Malena Beijer sa...

Håller med om Frankrike. De hade kunnat få vinna, klart bättre än tråkiga Schweiz. Kul att vi tyckte så lika.

Och det här med tvättråd är ju så knäppt. Det är ju inga tvättråd längre. Jag har slutat titta för länge sen. Såklart det går att tvätta bomull i 60 grader. Företagen är så rädda för att bli stämda så de ger alltid för låg temperatur.

Guldkryckan sa...

30 grader var ju i minsta laget, frugan har allt på 40 förutom handdukar som hon lägger på 60 grader.
Själv har jag lovat mig att lära mig hur den där maskinen fungerar, än så länge efter fem år med denna maskin har jag nog bara tvättat 4-5 gånger.
Min fru är bättre på sådant än jag ;)

Tvättsvampar har vi några i städskåpet som vi inte använder så ofta, de är ännu i sin förpackning men ibland är de ju bra att använda så det är bra att ha.

Ha en underbar tisdag Bp.

christian sa...

Alltså vad är det med Sushi egentligen ... tycker inte bara smaken är äcklig utan även utseendet...blääää

Annika sa...

HAHAHA!!
Nej, tvätta underkläder i 30 grader skulle jag aldrig göra heller.
Jag är som du, 60.
AHA, jamen då använder vi likadant tvättsvampar du och jag till disk och annat. DE är BRA!!!
Man får verkligen bort mkt med dem.

Ser din ESC-lista i inlägget nedan.
Vi tittade också. SÅ KUL!!!!
Men roligast är nog att chatta med min familj i Sverige under tiden.
GUD vd rätt låt INTE vann.
Jag höll på Malta!!!
Håller med om Ukraina, så WEIRD att man inte kunde låta bli att gilla :-D
OCH ja, Finlands hprdrock var så mkt bättre än vinnaren.
Kul att se var det iaf. Riktigt KUL!!

byblixtra sa...

Det såg gott ut med sushi.
Jag har också alltid använt Scotch-Brite men de säljs inte längre på ICA eller Coop, fast du har ju hittat en lösning på problemet! :-) Tack för tipset!

Carita Liljendahl sa...

Den disken blir man verkligen glad av!
Sushi är inte min favoriträtt, men kul är det att du alltid är med i Glad måndag och att du länkar till min blogg - tack!