fredag 6 november 2020

Fem en fredag: Vecka 45 – ”Drömmar”
 

1. Vad har du för återkommande dröm/drömmar?
Som vuxen kan jag inte minnas att jag har haft återkommande drömmar. Men när jag var liten – gissar att jag var tio eller elva år gammal – drömde jag regelbundet att jag hoppade ned från ett jättehögt berg. Jag vaknade alltid innan jag nådde marken.

 

2. Vilken är din största dröm?
Att besöka Japan.

 

3. Vilken är din största dröm som har gått i uppfyllelse?
Att vara på plats i Los Angeles 1994 och se det svenska fotbollslandslaget gräva brons i USA. Ja, jag såg finalen också såklart inklusive förlängning och straffsparkar. Där fick jag valuta för biljettpengarna;-)

 

4. Har du någon gång drömt något som slagit in?
Se föregående fråga.


5. Vad är din största mardröm?
Att ruttna som grönsak på något äldreboende.


Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna har ingenting alls med inlägget att göra. De visar en innergård som badade i sol även idag. Vyn är dock rätt tråkig, då de flesta träd nu är kala. Och min absolut galna novemberkaktus står i full blom. DS.

20 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Sista frågan håller jag tveklöst med dig om. Jag uttryckte mig inte så, men andemeningen år densamma.
Trevligt att läsa dina svar!

Hanneles bokparadis sa...

min lillebror och jag hoppade ner från ett berg på kanske 3 meter högt, vi var i förskoleåldern och tränade för att lära oss flyga :)

femfemman sa...

Härlig sol hos oss också. Nästan 15 grader. Jag njöt under den korta soliga dagen.
Men så häftigt att ha varit med guld/bronsgrävarna i USA. Det närmaste jag kommit landslaget det var när Sverige, med bl.a. Zlatan och "vår"Anders Svensson ( Elfsborg) spelade och vann mot Österrike på Friends arena. EM-kval... kan det vara sju år sedan? Du kanske också var där Dnet var en upplevelse... Vi satt på första bänk. Kanske inte ultimat för att se spelet, men häftigt att komma nära spelarna.
Har jag någon dröm nu? Ja, att bo vid en sjö! Och att åka på fler vandringsresor i Europa...att åka till London, vår favoritstad, igen.

LillaSyster sa...

Nä någon grönsak vill man inte bli måtte det gå fort när den dagen kommer. Grattis till din fotbollsdröm =) Trevlig helg!

Ditte sa...

Fastnade helt både för den läckra första bilden på ert hus och sedmn imponerades jag av den fantastiska novemberkaktusen. Visade den bilden för min och hoppas den ska förstå att det är dags för blomning.Återstår att se.Men jag är tveksam-
Ja, drömmar är viktiga att ha. Japan står även på vår lista. Och när Covid upphör så ska vi helt klart ta tag i de länder vi har på "listan". (Nåja, hälsan kan begränsa...)
Instämmer helt i sista svaret. Tror döttrarna kommer att se till att det inte blir så. (Om maken inte lever då...)

Susjos sa...

Wow så mycket blommor du har på din kaktus, jag har en liten sådan, helt utan blommor. Inga gröna fingrar här inte. Solen har visst lyst idag, och jag har sovit bort halva dagen idag också, suck!
Läcker bild på din gård och de läckra böjda husen.
Just ja, fredagsfrågor idag, förstår att resan till LA är en dröm som slog in, och vilken match du fick se!!!!
Din mardröm är du inte ensam om, och din största dröm är inte dum , Japan lockar mej också!
Kram och ha en trevlig helg!

Bokdamen sa...

Japan verkar spännande. Roligt med fotbollsdrömmen. Håller helt och fullt med om sista.

tanthuset.blogg.se sa...

Wow, även om jag inte är fotbollsälskare, så förstår jag vilken drömresa du gjorde 1994!
Vilken härlig bild på er innergård, så fint ni har det <3 Novemberkaktusen blommar för fullt ser jag, min har nyss börjat, tror det är första gången den blommar i rätt månad ;)
Hoppas du får en härlig lördag med sol så att du kan njuta av dagen!

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Det där sista att ruttna på hemmet kan jag också känna rädsla för. Lika som att bli dement, det skulle kännas väldigt läskigt :(. Ja egentligen inte för en själv men sorgesamt för alla andra runt en.

Mår du bättre nu BP?

Mrs Calloway sa...

jag drömde inte precis om att åka till Japan förrän jag varit där en gång. efter det har jag varit där tre gånger. årets resa försvann däremot i pandemin. vill inte heller hamna på hemmet

Paula sa...

Jag blir yr i bollen av ditt första foto! Så häftig vinkel, och läckert foto, men snurrig blir jag!
Jag vill också till Japan! Var så nära i mitten av 90-talet när jag jobbade på en japansk firma i Stockholm. Men jag kom bara till filialen i Tyskland...sen slutade jag för att flytta ut på vischan och starta värdshus och vandrarhem.
Och vad häftigt med fotbollsresan. Du satsade verkligen på rätt år också! Det största jag varit med om var friidrotts-EM i Göteborg för många år sen, haha Ja grönsaker vill vi inte bli, vi äter upp dem istället!

Anki sa...

Gillar första bilden ... spännande vinkel!
Din novemberkaktus är verkligen grann! Min vita slog ut sin första blomma igår :)
Häftigt att du var på plats där i Los Angeles - förstår att det var en upplevelse för livet! Jag såg i alla fall både den och en del andra matcher på tv :)
Kan bara hålla med dig i den sista frågan - någon grönsak på hemmet vill jag inte bli!

Ama de casa sa...

Första bilden är jätteläcker! :-)

Min dröm att besöka Japan var nära att slå in, men sen kom Coronan...

Verkligen häftigt att du var på plats när grabbarna tog brons :-) Du såg ju Frankrike ta guld på hemmaplan ett år också. Du har lite samma turnerande för dig som Susjos, fast i fotboll istället för Schlager :-D

Tove Olberg sa...

Första bilden så läcker! Vinkel fin!
Blommande kaktus är inte läget än här hos mig.
Nyfiken på vad du skulle svara på dessa fem frågor; nu vet jag.

Klimakteriehäxan sa...

Det där fotbollsäventyret förstår jag var superhäftigt! Avundas dig din novemberkaktus. Jag har flera, men de har ingen koll på almanackan.

Christian sa...

Ååh, jag älskar den där första bilden, den är så häftig.....
Vi var tvungna att inhandla en novemberkaktus på det där stället jag skrev om i bloggen sist, blev så sugen efter att ha sett din!
Mina drömmar .... det är en lång historia, men vad gäller mardröm håller jag med dig!

Guldkryckan sa...

Nog en bra grej att vakna innan man når marken ;)
Det där bronset var ju något att minnas, är själv kvar där mentalt med alla våra gamla hjältar, kan inte ett enda om dagens spelare...lika bra det kanske ;)

Ha en fin lördag Bp.

Freedomtravel sa...

Gillar den översta bilden. Läcker vy! Din hoppa från ett berg-dröm påminner lite om min, men min känns lite "töntigare" haha. Jag rullade nerför en backe på en trehjuling som inte gick att stoppa ... vaknade innan jag kom ner ;)

Helén sa...

Så häftigt att du var i USA 1994 och fick se fotbollen live! Förstår att det är oförglömliga minnen.

Kina sa...

Nej nå´n grönsak vill man verkligen inte bli! Det värsta är att när den tiden kommer så har man inte så mycket att säga till om! Min systerson har lovat mig att hjälpa min son, och knuffa ner mig för ättestupan! 😄