fredag 30 oktober 2020

Fem en fredag: Vecka 44 – ”Aldrig säga aldrig”

 
La Cruz Benidorm ligger på 160 m. ö. h. Korset är ganska oansenligt, men det syns på minst minst femton kilometer avstånd. Utsikten är helt fantastisk.


1. Nämn ett band/artist du gillar men aldrig har sett live.
Spontant tänker jag på Beatles och David Bowie.

 2. Vad är en maträtt du aldrig testat?
Insektsmat. Bara tanken på en ”crunchy” gräshoppa eller kackerlacka gör att det vänder sig i magen. Maggots är också någonting jag aldrig skulle vilja testa.

 3. Vilket land tror du att du aldrig kommer besöka?
Krigshärjade länder som Somalia, Irak, Afghanistan, Haiti, Pakistan med mera har jag ingen längtan till.

4. Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer testa?
Jag vet att jag aldrig skulle hoppa bungyjump och fallskärm.

 5. Vad är något du gjort men innan trodde du aldrig skulle göra?
Vandra upp till ”La Cruz Benidorm” som är en del av naturreservatet Sierra Gelada. Stigningen är 40 grader på sina håll, och det är faktiskt lika jobbigt att gå uppför som nedför. Utsikten från toppen är dock breathtaking. Korsets historia är aningen otippad och jätterolig läsning.

Kanske ett projekt för Ama som gått en annan del av Sierra Gelada. Jag menar Benidorm har ju inga castillos att besöka så…

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

21 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Kulfå veta lite mer om dig, fem en fredag är fin på det viset :-)
Hoppas du har det bra i övrigt!

tant Hannele på Hisingen sa...

David Bowies konserter har jag varit på flera gånger i Göteborg, finns flera länder dit man inte vill åka. leverpastej är ju gott!

LillaSyster sa...

Skulle heller aldrig slänga mig ut frivilligt med fallskärm eller hoppa bungy jump jag har enorm respekt för höjder. Det är fullt tillräckligt att stå på stegen och rensa hängrännorna. Att måla gavelspetsarna är ingen höjdare, nästa gång lejer jag nog bort det jobbet. Trevlig helg!

Mrs Calloway sa...

David Bowie skulle jag också gärna lyssnat på live. insekter kan malas ner och blandas i mjöl som proteinkälla. annars skulle jag inte vilja äta varken myror, skalbaggar eller maskar. fallskärm kan jag tänka mig att hoppa om det medföljer en snygg, rutinerad instruktör.

Ditte sa...

Extra roligt att få se vackra bilder från La Cruz. Vandrade hit upp första gången i 20 års åldern och sedan har det blivit ett par gånger till- Men tyvärr är de fotona idag historia. (Jag har dem inte kvar...) Men kanske kan det bli ännu en gång nu på ålderns höst.
Roligt att läsa dina svar och några av mina skulle stämma in om jag svarat.Musikgrupper absolut men skulle lägga till Freddie Mercury och The Queen.Håller med dig om maträtterna också. Även fråga tre.
Men se vad gäller fyran har jag testat båda och flera gånger.
Vad jag gjort som jag inte trodde. Våga ta mir runt Kap Horn. Helt runt kom vi inte men nästan. (Åkte med Estonia yvå veckor innan hon sjönk så detta ed längre turer på öppet hav var klurigt. Och i sammanhanget är ju Östersjön ganska litet i jämförelse med Atlanten och Stilla havet)

Susjos sa...

Insektsmat hoppar jag också över! Å precis som dej har jag svarat vad gäller aktiviteter jag inte kommer att prova, fallskärm och bungyjump...hua!
Otroligt att jag provat parasailing!

Vi var inne på liknande länder också som vi inte vill åka till, som Iran och Pakistan..ja det finns ju många fler!

La cruz Benidorm såg väldigt häftigt ut med sin utsikt! Vore kul att knalla upp dit!
HA det gott!

femfemman sa...

Vilken vandring. Otroligt brant. Låter egentligen värre att ta sig ner än upp. Nä, hopp från höga höjder Det skulle jag aldrig våga göra.
Resa: Tror inte det blir några långresor mer. Faaast jag skulle gärna åka och hälsa på släktingarna i USA en gång till och dessutom åka på vandringsresor inom Europa, så länge jag orkar.Och så London igen, bara man får resa dit. Men långresor i övrigt, det får allt vara.
Göra något "stort"...nä, det har jag aldrig fixat.

Paula sa...

Förstår att utsikten var betagande! Tycker ofta det är knepigare att gå nerför än uppför,är det brant får man verkligen spänna musklerna...
Jag testar gärna friterade insekter om jag får chansen. Tror de är knapriga och goda. Vi har samma no-go-länder, liksom no-no-aktiviteter!

Emma, Sol som sol? sa...

Korset är vackert i all sin enkelhet. Det är mer tilltalande så, tycker jag.

Insekter och kryp, nej det äter jag inte frivilligt. Man håller ju på att spy om man får en fluga i mun när man cyklar.

Kina sa...

Jag håller med dig om insektsätandet som verkar ha blivit så inne. Men faktum är att när jag var ung så åt jag myror i choklad en gång, och gräshoppor. Gräshopporna smakade bara som en förkolnad träflaga. Men larver, masker och såna djur vill jag inte ens smaka.

Klimakteriehäxan sa...

Klart att det hade varit cool att kunna berätta om "den där Beatles-konserten jag var på ..."
Hoppas vi slipper äta kryp, hoppas vi överlever ändå. Och hoppet man lever på, det är definitivt inte ett av bungy-typ.

Bokdamen sa...

Nej kryp vill en slippa äta. David Bowie skulle nog varit en upplevelse. Häftig klättring. Utsikten måste ha varit helt outstanding.

Anki sa...

Vilken häftig vandring - och utsikten är fantastisk!
Här ingen längtan att äta insekter eller andra småkryp - och ingen längtan till fallskärmshopp eller bungyjump heller!
Beatles däremot - de skulle jag gärna ha sett då det begav sig!

Ama de casa sa...

Åhå! Det var en utmaning det! Gillar ju Benidorm, fast just nu är vi "ombedda" att undvika onödiga resor. Vi får i och för sig röra oss fritt inom Valenciaregionen (om dom inte har ändrat sig nu...) men vi lyder dom regler som dom utfärdar även om det "bara" är rekommendationer.
Men nu vet jag vad jag kan göra när världen blir lite mer normal igen.

Tack för tipset!

PS: Visade Anders och han hade koll på korset. Man kan tydligen även åka bil upp på baksidan och det låter ju bekvämt ;-) Fast vägarna kanske är läskigare än att knata dit upp...

Carita Liljendahl sa...

Gillar Fem frågor en fredag, men glömmer ibland att delta själv.
Man får tänka till ibland innan man kommer på svaren, och det är kul att läsa andras!

Guldkryckan sa...

Ett och annat band man ju inte sett live men som tur är kan man ju köpa det på DVD eller till och med se det på Youtube.
Fantastiskt hur tillgängligt allt blivit ju sen vi var små, på gott och ont.

Resorna där ja, kan räkna upp en stor hög länder jag aldrig vill besöka men det tar för lång till att räkna upp här ;)
La Cruz Benidorm? Det kan jag ju absolut tänka mig besöka dock...fantastiskt vackert.SV: Prismorna ska ungarna ha när de behöver hjälp i skolbänken så att de slipper räcka upp handen, lärarna går då dit om det står något annat än att "Det går bra nu". Bra grej det där.

Ha det fint Bp.

Geddfish ♥ sa...

Du hade rätt, mitt besök var kvar igår, åkte hem idag. Fem frågor är ju så roliga, men jag vill göra dem i lugn och ro.
Hoppar dem totalt denna vecka. En del av dina svar kan jag humma med om.
Hoppas det är bra med dig nu!

Christian sa...

Fina bilder, måste kännas skönt att ha varit där och kunna minnas....
Spännande frågor & svar....insekter: nej tack" fårtestiklar (ska tydligen vara gott): nej tack!

Mias Mix sa...

Kan instämma på ganska mycket här! Tänk när vi vandrade omkring på matmarknaden i Kina... både gräshoppor och många andra saker... Och det luktade så man höll på att kräkas.
David Bowie håller jag också med om. Det var väldigt nära att jag fick se honom live en gång för många år sen. Min syrra som är 5 år äldre än jag hade fixat biljetter till Göteborg och jag och mellansyrran skulle få följa med. Det var bara det att våra föräldrar ansåg oss vara för unga och vi fick stanna hemma. Jag gick i 9:an då så troligtvis hade de rätt :)
Fin vandring och utsikt!!

Freedomtravel sa...

De pratade om insektsmat på TV idag, men jag kan hålla med om att det INTE lockar. Han som var intervjuad menade att det är en vanesak, och att framtida generationer kanske kommer se annorlunda på det. Vem vet ...

Boklysten sa...

Jag har aldrig testat insektsmat och är nog lite tveksam till det, men maken har provat rostade gräshoppor och tyckte det var jättegott.