tisdag 27 oktober 2020

Grattis Sverige!

Att det här blir ett sent inlägg beror absolut inte på sjukdom eller några konstigheter på Danderyds Sjukhus (DS) idag utan helt och hållet på Sveriges damlandslag. Jag menar som inbiten fotbollsnörd är det ju självklart att följa lagets 2-0 segermatch mot Island. Sverige är därmed direkt kvalificerad till EM 2022. Stort GRATTIS:-)

 Dagens äventyr…
… kan sammanfattas med succé för min del. Är utskriven från DS efter en himla rolig ultraljudsundersökning av hjärtat som var utan minsta anmärkning – hjärtat alltså. ST-läkaren Chalak och jag klickade direkt, hade samma humor, och han tyckte att det var självklart att jag fick fota av mitt eget hjärta och honom såklart. You made my day Chalak:-) Tänk om fler hade en sådan positiv inställning!

Idag hade jag packat Kånken med dator och tillbehör, hygienartiklar, kläder och två böcker. Just i fall jag skulle bli inlagd. Det är ju samma sak med ett paraply. Tar man det med sig, regnar det inte. Det funkar likadant med Kånken;-)

Edsviken och UlriksdalsSlott i bakgrunden. "Pelarna" till höger i bild är Kistas skyskrapor. Ingen dum utsikt från 13:e våningen.

Ett annorlunda och riktigt läckert konstverk med olika kakelplattor på röntgenavdelningen.Mitt hjärta i form av psykedelisk konst. Hjärtat är förresten upp och ned, vilket tog mig ett tag att förstå. Chalak förklarade vad han gjorde och vad han letade efter. Himla häftigt. Samma princip som med ultraljudundersökningar vid graviditet.


Rummet var ganska mörkt, så (snygga) Chalak Amiri kom inte helt till sin rätt. Men man kan ju inte få allt här i livet;-)

 

PS. Mitt bidrag till Sannas tema smet kommer imorgon, förutsatt att jag hittar några vettiga motiv. DS. 

23 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Fint jobbat, BP och häftig bild på snygge läkaren! En sån där ultraljudsmaskin har jag stirrat in i x antal gånger då Sarah blev leversjuk.

Grattis till att ha blivit utskriven och friskförklarad! Och besöket har ju varit i positiv anda. Ja, de är fantastiska i vården, det måste sägas. Du hittade fina fotoobjekt också.

Fortsätt krya på dig, jag undrade allt här idag, hur det hade gått!

Emma, Sol som sol? sa...

Härlig inställning till ett läkarbesök! Och det är intressant att se vad de har för sig.

Emma, Sol som sol? sa...

Glömde ju säga grattis till att slippa inläggning. Skönt!

Ditte sa...

Anade att du också såg fotbollen. Mne började undra om du var inlagd på nytt....Jodå, fotbollen såg vi också. Vilken bra match! Stort grattis till EM platsen.
Så roligt, än roligare förstås. att dagen för din del blev succé. Och härligt att du passerade u.a. Att dessutom träffa på en bra och humoristisk läkare var ju extra plus förstås.
God idé att packa "Kånken" uti fall att...
Och riktigt god utsikt hade du ju idag också.
Vad spännande och intressant med hjärtundersökningen och dessutom bra att veta och få förklarat vad du såg.
Så välkommen hem igen. Hoppas nu att du håller dig pigg.
Så roligt med dessa glädjande nyheter.

Hanneles bokparadis sa...

snygg Kånken, min är 40 år med patina.

Klimakteriehäxan sa...

Goda hälsonyheter, seger i fotboll, fina bilder, snygg herrbekant - vad mer kan man begära av en tisdag i oktober? Absolut ingenting tror jag!

Paula sa...

Vilket hjärtligt och härligt besked, och visst kan jag se de glittrande ögonen doktorn charmat dig med! Lova mig dock att du ska äta blodförtunnande medicin nu och forever and ever så du inte riskerar flera proppar!

Anki sa...

Heja, heja! Både till dig och till tjejerna som vann! Härligt att du fick åka hem igen! Jag gjorde ju en sån undersökning för något år sen och fick min hjärtsvikt diagnostiserad ...
Vilken trevlig och snygg läkare och hyggligt av honom att du fick fota!

Svar: Teckningarna är gjorda av konstnären Rolf Lidberg (har skrivit dit det under teckningen nu) - en miss att jag inte skrev det! Man kan inte göra garn av svamp, bara färga garnet med svampen, men pappret, kepsen och väskan är gjord av svamp. :)

Herr Nilssons Fru sa...

Vad härligt att du blivit friskförklarad!! Antar du har fått små söta hjärtan att inta varje dag resten av livet. Världens sötaste medicin :)
Bra när man får unga söta läkaren att titta på.

Kramiz

Äventyret framtiden sa...

Bamsestort grattis till utskrivningen, till friskskrivningen och till att ha haft en supertrevlig läkare! Allt detta är guld värt. Och visst är det precis så, tar man med sig paraplyet som blir det inte regn och nu har jag lärt mig att ta med mig ryggsäcken (Haglöfs) om jag ska göra liknande som du har gjort nu. Då vet jag att jag inte blir inlagd. ;) Kakelplattorna är härliga.

Beppan sa...

Härlig läsning både sjukhusbesök och fotbollsresultat!
Spännande med ultraljudsbilderna.
Extra plus för läkaren som verkar ha hamnat på rätt plats i livet.

Byblixtra är en f d kollega till mig :-)

Steve sa...

Tittar ju inte in så ofta hos dig numera och blev riktigt orolig när du plötsligt befann dig i sjukhusmiljö. Som väl är så verkar ändå allt vara bra med dig och med din positiva inställning så ska det nog mycket till för att det inte ska vara bra. Lycka till med Kånkentricket!

Visst var det kul att damerna betvingade Island igår. Jag tycker att damfotbollen tagit stora steg framåt o0ch finner den numera riktigt underhållande.

Ha de gott!

femfemman sa...

Så härligt att träffa en läkare som man delar våglängd med. Och ännu mer härligt att han gillade ditt hjärta. Ha en fin onsdag!

Ama de casa sa...

Men vilka goda nyheter! Stort GRATTIS till OK-stämpeln och friheten från sjukan :-) Grattis till fotbollstjejerna också, men i min värld är det långt ifrån lika viktigt som dina goda nyheter (även om jag såklart kommer att heja på dom) :-)
Snygg läkare! Den senaste jag hade (och som jag haft flera gånger) gör mer skäl för uttrycket "farbror doktorn". Men han är väldigt snäll och rar och jag är utomordentligt tacksam att han har lagat mig :-)

Även om utsikten är fantastiskt fin från 13:e våningen på DS så förstår jag att du är oerhört lättad över att få titta ut på din egen innergård istället :-)
Stor KRAM och GRATTIS igen!

Tove Olberg sa...

Kånken packat och paraply medtaget har samma effekt :-) Älskade underbara Kånken, finns i mitt liv också. Din blå där är superläcker. Köpte en ny för några år sedan i ljus- och mörkblå. Den fick mitt barnbarn då hon öste ur sig alla superlativer som fannsom hur fin den var. Så jag köpte en till. Har en minikånk också.
Snygging till läkare och dessutom bra. Nästa gång det händer mig så ska jag be om att få fota :-)
Naturligtvis gillar jag kakelhörna och ditt psykedeslika hjärta!
Fotboll skrev du? Ja ha ja :-)
Ensjukhusvistelse är en livserfarenhet att lägga till handlingarna då du nu fått den! Men visst vill vi helst slippa.
Forsätt må gott i tillfrisknandet!

tanthuset.blogg.se sa...

Wow, vad häftigt att få se ultraljudet och grattis till att hjärtat var i bra skick, härligt....men fick du inte lite extraslag där när du såg läkaren?? Jag menar....se bara på hans vackra, spjuveraktiga ögon??? *suck*
Skönt också att allt har gått bra nu, så var rädd om dig!

LillaSyster sa...

Skönt att allt såg bra ut.
Himla snygg ryggsäck i helt rätt färg , vill ha, vill ha, villa ha!
Schysst personal är alltid trevligt. Ha en bra eftermiddag =)

Annika sa...

Grattis till att hjärtat är A-OK!!!
Och visst är det roligt när man träffar en läkare som kan skoja och ta det lite lättsamt. Har själv en jättebra kardiolog.
Kånken for the win likaså. SÅÅÅÅ poppis här i US kan jag tala om :-)
Klart att du har en lila, det passar dig!
Utsikten från 13 våningen är GRYM!!!

nalta norrland sa...

Är Du friskförklarad nu, med ok-stämpel?

Skönt hjärtat funkade som det skulle å kul att läkaren ställde upp på bild :)

Susjos sa...

Hurra hurra hurra! Både till tjejfotbollen och att du är utskriven! Läckra bilder från DS, både utsikten och den snygge doktorn, blir imponerad att du fick fota honom!
Ett härligt inlägg!
Kram!

Eva sa...

Så skönt höra att du blivit utskriven. Kul läkare. Fotbollstjejerna toppenbra!

byblixtra sa...

Snygg färg på Kånken. :-)
Fin höstbild från 13 våningen.
Konstverket med kakelplattorna gillar jag och kul att de satt dem runt ett hörn. Och så konstverket med ultraljudsundersökningen, härligt att hjärtat fungerar bra!

Åke sa...

Aha du var misstänkt gravid ;) Ultraljudundersökning talar väl för det ?