måndag 12 oktober 2020

Glad måndag


Vet inte om den här måndagen var så glad, men då min hjärna har lagrat gårdagens fina väder som toppades av ett stort födelsedagskalas på innergården (se bild ovan) så är jag fortfarande glad. Och detta trots att jag frusit mest hela dagen idag. Är inte van vid 8-11 grader längre;-)

Vinnarhundar

Fick dagens reklambunt i brevlådan. Min blick föll på annonsen längst ned på omslaget, där jag hajade till när jag såg rubriken. Det tog ett tag till de klickade kan jag säga, men när det väl gjorde det skrattade jag gott.

T-röd för oss som har tänkt klart
Det var ju många av er som inte förstod texten ”T-röd för oss som har tänkt klart” som jag skyltade med igår. Jag var helt säker på att den syftade på personer som har problem med sprit, tycker att whiskey är för dyr på Systembolaget och köper en flaska T-sprit på närmaste bensinmack istället. Och om man dricker en så kallad T-doja lär man ju ta kål på de flesta hjärnceller, och därmed har man väl tänkt klart för gott.

Reklamfilm
Efter lite googlande såg jag att ”T-röd för dig som tänkt klart” även var en omtyckt och prisad reklamfilm som sänts 2015. Ja, där ser man:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

Ditte sa...

Här i stan har vädret varit ganska ok under dagen. Dock med variationer. Men gårdagens väder och temperaturer får ge glädje även idag. Absolut.
Trevligt med utomhuskalas på innergården. Bäst att passa på när det är fina dagar.
Jag fick titta lite men sen spred sig ett leende hos mig också.
Tack för förklaringen om t-tröjan. Jag var ju inne på den helt felaktiga miljötanken...

Emma, Sol som sol? sa...

Charmigt med frimärkena! Tänk om man kunde få med vildkatten Tramse när det är dags för oss kattälskare.

Jo, jag fattade nog T!-Spriten, men tycker det är lite tragiskt. Smakar ju f-n när man råkar få det i maten, det vet varenda scout.

Paula sa...

Jag hade inte begripit t-röd-sloganen utan förklaring! Tittade på filmen med Reuter, var den kul? Inte min humor...
Visst är vovvarna fina, gillar den i mitten bäst, ser inte vad de olika jyckarna heter.
Grejen som hänger på min fåtöljsrygg är en klösbräda för katter! Tror du att dom använder den, mina kissar? Näää för det är mycket skönare att vässa klorna på stolsryggen precis bredvid klösbrädan. Så funkar katter!

KajsaLisa sa...

Dina grannar i föreningen verkar otroligt sociala, har du aldrig funderat på att gå ner på gården och jojna dem? :)
Det finns ett rykte om T-sprit och tamponger för dom som inte gillar smaken, hur det används tänker jag inte gå in på :)

Susjos sa...

Haha, jag tänkte som dej angående t-shirten med T-röd, då har man inga hjärnceller kvar, kollade också in reklamfilmen du länkade till, hihi!

Nä, ingen sol idag såklart, då jag har kommit hem från ett regnigt Tällberg hade verkligen behövt lite värme här idag, fast jag har mest hållit mej inomhus och övat in det nya jympapasset, och inomhus har det varit varmt i alla fall!

Jodå, tänkte på min 60-års fest som ett fint minne, den låg ju närmast till hands, absolut!
Ha det gott!

femfemman sa...

Sällan man använder frimärken. Får börja skicka lite brev och kort, så jag får anledning att köpa de vackra märkena.
Tragiskt med T-spriten. Fattade ju inget! Fattar inte att man kan skilja om det, att någon vill bära en sådan tröja.
Kyla får vänja oss vid, vare sig vi vill eller inte. Jag vill heller inte. Ha en fin tisdag!

Anki sa...

Kul med fest på gården - perfekt lösning i dagens läge. Vilken kontrast till folket på nattklubbarna vid Stureplan.
Jodå, jag visste vad du tänkte på ang. t-röd - har tyvärr en släkting som nyttjade sånt och han hade tänkt klart redan innan 40 år fyllda.

LillaSyster sa...

Det är kyligt nu, +2 så idag åkte långbyxorna på, har nog inte haft långbyxor sedan i mars. Undrar om din innergård kommer att smyckas med med julpynt till jul och om det blir tidsbokning för att använda den? Ha en bra dag!

malena sa...

Håller med dej, kylan är hemsk. Vill verkligen inte ha höst. Nu när man skall göra allt utomhus. Har sett över höstgarderoben, som i år mer liknar en vintergarderob. Tänker på er som alltid brukar fly utomlands, svårt i år.

Ja Erik är konstnärlig, framförallt med ord, men också med skapande av saker. Inte så intresserad av målande, mer skulptur. Han skulle gillat dina datortavlor!

Ja, du hade rätt i din gissning, sambon är ute ur bilden. Och han och barnen har flyttat till en lägenhet i Hammarby sjöstad, där de trivs. Efter att han bearbetat de senaste 6 åren i terapi, så är han riktigt trevlig och vi är inte bara ett föräldrateam, utan faktiskt nån slags vänner igen. Otroligt skönt och rätt kul. För mig är det på många sätt bättre än det sista året med honom, så det är som det sägs "ur nått dåligt kan det komma nått gott".

Ama de casa sa...

Jodå, jag fattade det där med T-röd, vad jag däremot inte fattar är hur man kan dricka skiten... Om man nu gör det, eller om det bara är en myt? Hoppas på det senare.

Det var ett lite annorlunda firande mot mitt, men båda var ju bra firanden om du frågar mig :-)

Läckra frimärken! Fast undrar just om dom studerade alla 30.000 när dom utsåg vinnarna eller om dom bara drog några ur högen :-)

Äventyret framtiden sa...

Jag trodde som du, att det handlade om T-sprit, den där som dödar hjärnan men se där så var det alltså inte. Man lär sig något nytt hela tiden.
Mycket trevliga frimärken! Tänk så mycket roligare frimärkena är nu än när man var barn. Nu kan man ju sända iväg något bara för att frimärkena är så härliga.
Trevlig tisdag!

Gunnel sa...

Perfekt med utomhuskalas, men man blir klart väldigt beroende av vädret. Hos mig är det en solig och fin höstdag idag.

Guldkryckan sa...

Min far hade en bekantskap som drack T-röd, herregud vad det luktade illa, som kattpiss ungefär för att inte tala om hur farligt det var.
Min far gjorde allt för att han skulle lägga ner men det hjälpte inte...bekantskapen gick bort.
Inge bra det där...hjärncellerna försvinner snabbt som sjutton. :(

Frimärken köper vi högst en gång om året för julkort men det finns väl andra frimärken än de med hundar på antar jag....men i år tror jag inte det blir några julkort....hujeda mej va vi e tråkiga ;)

SV: Höstterminen slutar 22/12 i år sen är kidzen lediga til1 den 11/1 men vi vuxna har arbetstid även i mellandagarna om vi arbetar 40-timmars.

Ha det bäst Bp.

nalta norrland sa...

En gång när jag var barn och min far skulle värma på pytt i panna i trangia-kök under en fjällsemester råkade han söla rödsprit i pytten och efter det klarar jag varken av pytt i panna eller rödsprits-lukt.

När jag var barn fanns en gammal alkis som till och med drack rakvatten... då på den tiden var det alkohol i rakvatten.

Annika sa...

Vad trevligt med kalas på gården. DET funkar ju alldeles utmärkt i dessa tider. Ett tag till iaf, innan det blir alltför kallt.
Att frysa som du gör nu är inte kul. Just när det blir lite fuktigt och rått ... nope.

T-röd, haha. Ja, det är ju faktiskt rätt kul med den tröjan du visar nedan. Fyndig text.
Men ack och o så sorgligt med dem om nyttjar det :-(

Klimakteriehäxan sa...

Tack för t-röd-förklaringen - sisådär kul tyckte jag ... Hundfrimärkena är fina, de hade jag inte sett förut!