söndag 12 juli 2020

Skyltsöndag #270

Egentligen hade jag kunna skylta med en solig lördag och en lika fin söndag, åtminstone till klockan 14:00 idag, men det sparar jag till ”Glad måndag” imorgon;-) Istället lägger jag upp fyra skyltar jag snubblat över i veckan. Det blir en lite udda skyltmix med bara en tveksam höjdare, men ändå. Enjoy!


Det är ytterst sällan att man ser gamla, alltså riktigt gamla och nötta skyltar i Stockholmsområdet, om man inte går på en avlägsen skogsväg "på landet" förstås. Så den här som jag hittade mellan en bensinmack och ICA Nära i Näsbydal är en "raritet". Dessutom verkar det bara vara en halv skylt. Resten ser ut att ha rostat bort. En parkeringsskylt: Högst XX antal minuter mellan kl. 7-NN?


”Mitt namn är” – ja, bra fråga;-)


Alltså om jag utgår ifrån att djuret till vänster är ett får och det till höger är en oxe, då blir det aningen fel. Nu är mina kunskaper om ätliga och oätliga djur väldigt begränsade, men brukar inte får/lamm vara mindre än oxar?!


Veckans höjdare: Skylten på den här kundvagnen är – ja, vad ska jag säga – förvirrande. Tre saker får man göra, fem grejer är förbjudna. Tror ni att någon orkar tolka de olika ritningarna? Jag skulle i alla fall inte göra det.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

byblixtra sa...

Kul att du hittade en gammal skylt även om den var halv.

Ja, det var inte lätt att se vad det står men nåt med crew...

Håller med om att det var en märklig storlek på djuren. Det ser nästan ut som att tjuren är lite skraj för fåret om man tittar på tjurens bakben. ;-)
Gissar att man ville ha någon form av symmetri i bilden.

Det var mycket information på en gång och jag har tittat på alla bilderna. :-)

LillaSyster sa...

Du har så rätt oxar är bra mycket större än får, märklig skylt. Fin patina på högst 7 skylten. Ha en bra kväll!

Ama de casa sa...

Alltså... Jag är ju till och med utbildad i ämnet, men nog ser storlekarna mellan får/nöt konstig ut. Men! Jag tror det kan bero på perspektivet. Fåret står mycket närmare "kameran". HÄPP! :-D

Den första skylten är nog helt komplett. Den är nog bara sedd från en spanjors ögon när det är dags att parkera bilen ;-)

Såna där skyltar som den på sista bilden, dom fascinerar mig. Anders brukar få dra mig därifrån - men självklart fotar jag den och funderar vidare på hemmaplan när det blir Skylsöndagsdags :-D

Snyggt skyltat som alltid!

nalta norrland sa...

Halv 7 skylten får högsta betyg,
djur eller rättare sagt köttskylten får mig att fundera över om det kanske är Belgien Blue får... Belgien blå är en monster-ras som (tror jag) är förbjuden i Sverige sen början av 2000.

Kundvagnsskylten är ju rätt intressant... barnet som åker får väga högst 15 kg och man får inte ställa sig med ryggen mot kundvagnen, man får inte stå på sidan och åka ch nej nu har jag inte fler förslag.

Geddfish ♥ sa...

Toppenskyltat, men det var bara en, som föll mig om hjärtat. Den första, den där halva, den är så läcker, så super. Den säger ju ingenting men ändå någonting!
Ha det gott!

Ditte sa...

Här fick du till en rolig och varierad skyltning. Den första, gamla skylten är klockren. Kanske finns andra halvan på andra sidan gatan.
Vad namnet är verkar inte direkt så viktigt. Mer kanske att synas.
Ett får som är i jämnhöjd med oxen i storlek måtte vara klonat. Kanske bord butikschefen ta sig en kurs i hur djuren ser ut. Storleksmässigt.
Sista skylten? "Que"?? Har aldrig sett liknande. Men kul var den.

Susjos sa...

Första skylten är en raritet, och väldigt spännande "högst kl. 7- ?
vad kan det betyda?

Ja, visst var djuren lika stora, säger som Ama, fåret står närmare, haha!!!

Mycket info på den kundvagnen, blir det för mycket info, ja då orkar man inte ta in allt!
Tack för att du fortsätter med skyltsöndag!

Emma, Sol som sol? sa...

Jädrans vilket bautafår! Skulle ju bli rädd av att möta ett sådant komma bräkandes emot en!

Alltså, det är underhållande att se vad man får eller inte får göra. Skylten måste ha suttit på en kundvagn med babysits och egentligen är det ganska självklara saker...

Paula sa...

Sista skylten var en rysare, jag gav upp efter första bilden...
Och visst har du rätt i din iakttagelse, måste vara ett jättelamm bredvid den stackars förkrympta oxen...hahaha
Tänk att kött har blivit så stöldbegärligt att man måste ha det bakom lås och bom...exfilé har jag noterat förut att man märkt ut att man måste be att få av personal men lamm?
Annorlunda skyltar från mitt perspektiv! Tack och bock!

Klimakteriehäxan sa...

Jag hittade inte en enda bra skylt denna vecka, så jag hade tur som blev räddad av en kompis (som inte hade en aning om hur lägligt hennes foto kom)!

KajsaLisa sa...

Okej, en plats där klockan aldrig blir 8 :)
Vem det en är så borde han lära sig stava.
Vad stoppar dom i djurfodret egentligen? Jättefår.
Slutsats när det gäller kundvagnen, bara att ge upp. Sätt ungen i en rullkorg, alltså en sån där stor korg med hjul, sen stabiliserar man barnet med varor runt. Skall du handla mycket djupfryst så glöm inte att ta med vinteroverallen.
Länkar upp dig nu.

tanthuset.blogg.se sa...

Belgisk blå-får????? Måste vara genmanipulerat ;) och då är det kanske inte så högvärdigt???
Härlig skyltning, tycker jag. Blir lite nyfiken på den gamla, halva...undrar just hur länge man fick stå där. Jag ska nog inte vara så nyfiken av mig, jag får grubbla för mycket!
Ha en toppenmåndag nu BP!!

Åke sa...

Jag tycker den gamla vägskylten tar veckans pris. Fyndigt att hitta den BP. Ett lamm har inte många kilo kött på sin kropp, ett lamm passerar lätt under en oxes bringa. Väcker ett roligt minne: Grannen 300 meter bort hade får tills för några år sedan, en kväll när vi satt och tittade på tv på altanen knallade dom förbi utanför inglasningen. Gräset är alltid grönare. En annan granne hjälpte till en gång att mota tillbaka dem vid en rymning, det var bara det att Mats ordnade tillbaka dem i fel fålla. Ja blir det fler lamm ska jag ha ersättning sa han :) Den där skylten på kundvagnen verkar lite riktad mot den amerikanska stilen... men det är ju klart att vissa personer inte förstår. En fin vecka till dig. I am back.

Monica sa...

Fåret måste ha fått i sej Ryssfemmor eller något annat tillväxthormon :-)
Vem bryr sej om alla förbud som poppar upp titt som tätt.
EU är i mina ögon ett stort skämt med en massa kommissionärer och annat skit som hittar på saker som försvårar vanligt folks liv.
Söta vovvar Svante var rumsren vid 11 veckor men det är nog lättare med stora hundar.
Somrarna spenderades på landet där vi lekte i utrangerade järnvägsvagnar något vi egentligen inte fick göra.
Kossan var läcker och getingar som kommer in blir inte gamla här heller
Du får vara glad att du inte har en långhårig schäfer när det vräker ner, tar evigheter för honom att torka.
Ha det bra :-)

Anki sa...

Första skylten måste vara, inte bara en raritet, utan även en antikvitet!
Jadå, du har helt rätt - oxar är mycket större än får!
Den där skylten på kundvagnen gav mig huvudvärk!
Snyggt skyltat i alla fall!

Guldkryckan sa...

Även en halv skylt är ju en skylt men den borde nog fått vila i frid för längesedan ;)
Den där skylten som avhandlade kundvagnen...ja...jag tror jag hade gått därifrån...för mycket information för min smak och sjusärdeles "overkill".

Socialstyrelsen tror jag skulle ha haft ett och annat att säga om det fåret om det är till försäljning vilket det ju tycks vara, undrar hur stora deras kycklingar är? ;)

Ha det fint Bp.

Anni sa...

Jag trodde det var butikschefen med personal på skylten :-)

Carita Liljendahl sa...

Hahaa - ja, det var minsann ett jättelamm eller en ovanligt liten oxe :-D