torsdag 30 juli 2020

Tråktorsdagsmix och lästips

KajsaLisas blogg har semesterstängt i tre veckor. Med andra ord lär vi inte få se något inlägg från henne till Tråktorsdag. Tänkte första hoppa över jag med, men sedan hittade jag två motiv som faktiskt var som klippt och skurna till temat;-) Och på slutet får ni några roliga lästips:-)

Rosor
Den pigga buketten som jag visade er igår är betydligt mera tilltufsad idag, men så fick den också en ganska förödande åskskur över sig idag. Vatten i all ära, men störtfloder mår blommor inte så bra av. Flera av er undrade hur blommorna satt fast och inte blåste bort. Enkelt- stjälkarna är fastsatta i bordets ribbor.


Mattpiskning
Idag utnyttjades mattpiskningsbordet för nåt annat än ett redskap för barngymnastik. Killen piskade sin matta ett bra tag innan han vek ihop den. Kort efter började det åska.


Olséni och Hansen
Tack vare vårt entrébibliotek har jag uppmärksammat författarna Olséni och Hansen. Deras böcker är nån slags deckarkomedier med fyra pigga pensionärer som huvudkaraktärer. Böckerna är fulla av humor, knivskarpa iakttagelser och värme. Världens roligaste berättelser om Falsterbolandet och Skanör. Rekommenderas varmt. Även författarnas serie “Ester Karlsson med K” är hur rolig som helst.


Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

12 kommentarer:

femfemman sa...

Yes, bra böcker. Och ingen tråkig torsdag alls! :)

Geddfish ♥ sa...

Ganska så färgrik tråktorsdag, tycker jag, således icke tråkig, enligt mig.
Det som skulle vara tråkigt, skulle vara att jag aldrig kommer ut med mina mattor, för vi har inget mattpiskställ här. Och mattpiska, nej det äger jag inte längre.

Många boktips, som jag läser om lite överallt. Böcker är inte min grej just nu. Jag har en månad kvar på en Allersprenumeration, som jag fick i present och så lokalblaskan, det räcker för nu. Men dina tips lät trevliga!

tanthuset.blogg.se sa...

Det var väl ingen tråkig torsdag?? ;) Tack för boktipsen, tror jag har läst fågelskådaren eller så kanske jag bara kände igen omslaget, det får jag kolla! Men det verkar vara min typ av böcker, det där :)
Ha det gott BP!

Ditte sa...

Inte blev det tråkigt idag. Ja, möjligen för blommorna. Men kul att se ställningen för mattpiskning i bruk.
Ett roligt boktips tackar jag för.
Har nu läst Anders de la Motte och Våroffer. Riktigt bra. Har nu påbörjat Mytomanen av Sofie Sarenbrandt. Jag gillar hennes böcker och tror även den här är bra. Och sedan ska jag ta mig an de du föreslagit. Blir bra med lite mer "skrattande" böcker sedan.

Paula sa...

En äkta mattpiskare, dom är utrotningshotade i dagens samhälle! Jag själv piskar bara mattor på vintern, i snön!
Tack för boktips, men jag fixar inte mysdeckare eller deckarkomedier. Brrr ryser...Gillade dock omslagen skarpt!

Emma, Sol som sol? sa...

De där böckerna har jag markerat för att ev låna på bibblan. Kul att du gillar dem, var orolig för att de skulle vara lite tramsiga.

Förvånad över att du inte kommenterade färgen på mattan han piskar (med handen). Snyggt lila!

Herr Nilssons Fru sa...

Vilken tur han hade killen som hann få mattan klar innan åskan. Ingen åska hos oss. Men lite höstlikt väder.
Olsén och Hansen har jag aldrig hört talas om.
Jag är ingen bokslukare heller.
Kramiz o ha en go fredag

Anki sa...

Härligt ... ingen tråktorsdag idag heller! Trots regnet verkar du tycka det är helt OK! Tack för boktips - ska absolut titta efter böckerna!

Anni sa...

Helt okända författare, vad kul!
Liksom mattpiskaren, den ser man inte ofta längre. Förr fanns mattpiskeställningar på varenda gård.

Och ett svar eller två; min kollega får betalt för det extra guld han använde, arbetstiden har vi kvittat en gång när jag tog hans pass i butiken.
Flöten används till fiskenät. Förr var de i glas, numera plast eller kork. De jag köpte var gigantiska, men gör sig bra som dekoration i trädgården.

Annika sa...

Torsdagar är favoritdagar hos mig :-)
ELLER, de brukade vara, innan krisen kom iaf ...
Men det är ett kul koncept med tråktorsdag också, hihi.

Böckerna blir jag supernyfiken på. Skulle vilja läsa dem!!
Tror hag skulle gilla.

KUL att piskställningarna lever och har hälsan :-)

Eva sa...

De böckerna måste jag också skaffa. Verkar jättekul! Tack för tipset.

Ama de casa sa...

Här har vi det inte heller ett dugg tråkigt :-) Fast jag höll på att missa det här inlägget, för buketten var ju med i förra inlägget också :-)
Ja, ja. Måste lära mig att vara mer observant :-D