tisdag 28 juli 2020

Weekly photo challenge: Vecka 31 – ”Fluga”

Det är faktiskt riktigt roligt att leta fram respektive ta nya bilder till Sannas teman. Gick faktiskt in i min blogg och sökte efter ”fluga”. Överraskningen blev stor! För inte hade jag den blekaste om att jag fotat så många flugor under de tolv åren som jag haft bloggen. Minnet är uppenbarligen kort eller kanske selektivt;-)

Levande flugor
Håller mig till levande flugor i olika utföranden, en fluga som sitter runt en annorlunda hals (ett foto jag inte kom ihåg att jag tagit) samt en fluga som i trend. Enjoy!

Fluga årgång 2020;-)


En riktigt äcklig fluga som mumsar i sig resterna av en risotto.


Bruna flugor ser man inte så ofta, men den här "bodde" i nollåttaland.


Visst är den här lilla figuren söt! Och en liten fin svart fluga har den också.


Ja, det där med tatueringar. Vet inte hu länge riktiga flugor lever, men den här modeflugan har varit inne rätt länge, alltför länge om ni frågar mig.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera flugor hittar ni här.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Lustigt att man vill vara en vandrande tavelduk. Okej för en liten diskret =) Jag som har nålskräck, finns inte på kartan att någon skulle få hacka in ett motiv. Flugor är roliga att leka med en stund om man är katt =) Här är det blixt och dunder och regnet står som spön i backen.

Ama de casa sa...

Vilken härlig tolkning med läskiga flugor. Den första bilden är helt suverän! Fast läbbig på samma gång. Tur att flugor ändå är såpass små som dom ändå är. Tänk om dom vore lika stora som vi själva är, eller ännu större? Huvva!

Kul att du har hittat flugor i olika färger också :-)

Violen sa...

Jag gillar inte levande flugor men du har tagit fantastiskt vackra bilder! Olika färger har de dessutom. Tatueringsflugan verkar vara hur inne som helst, det är väldigt många som gillar att dekorera sig på det sättet. Men det är inte min grej.
Ha det gott

nalta norrland sa...

Jag ogillar flugor mer än spindlar och getingar... då är jag ändå allergisk/överkänslig mot getingstick.

Tatueringar kan vara fina/okey om det är i mindre upplaga och inte ett "klotter", såg en 25årig tjej på Apoteket idag ihop med sin far och båda två var tatuerade från händer och så långt jag såg innan tshirt respektive linne gömde vad som kunde finnas där under.
Ja jag känner dem...

byblixtra sa...

Du har fått fina bilder på flugorna.

Läcker bild på tatuerade killen. Gillar hur den är beskuren.

Susjos sa...

Snyggt jobbat med temat! Gillar flugan på den lilla stenfiguren. Flugor som djur är inte lika kul, men jösses vilka snygga foton du fått på dem, inte minst på årets fluga!

Tatueringar är inte min grej heller, och jag är glad att ingen av mina killar är intresserad av dessa heller!

Svar: Javisst är det pridevecka, men ingen schlagerpride irl...suck!

Geddfish ♥ sa...

Jag ryser, när jag ser flugor, bort bort. Fast nog har jag fotat en del tidigare, men de är läskiga. Supersnygg första flugbild!
Tatueringar är inte min grej heller, hur mycket fluga det än vore och ingen hemlig dröm. Men det är vars och ens sak. En gång tatuerade jag faktiskt ögonbryn. Svinont, gör aldrig om detta! Och det höll inte länge.
Stenflugan var bäst, om jag ska välja.

PS. Jag har träffat Lena i Wales i just Wales. Hon var reseledare, MYCKET intressant. Lena är otroligt duktig. DS.

Ditte sa...

Vilken supertolkning! Och jättefina bilder.
Oj, det var många flugor i en smäll! Snarare i arkivet. Jag hade inte en endaste där.
Och ett praktexemplar från 2020. Vilket foto! Så tydligt. Här har din kamera och du jobbat superbra. Vilka detaljer.
Kul med sen stenfiguren och flugan där-
Vad gäller "flugan" med tatueringar så är det inte alls min grej-

Emma, Sol som sol? sa...

Det är en konst att fota flugor, de lyfter ju gärna om man kommer för nära. Fast det är kart, de små äcklen kommer alltid tillbaka igen!

Fina foton, hur som helst!

Paula sa...

Jag tycker den gröna flugan är läcker. Årets upplaga var lite väl hårig för min smak, har den inte hört talas om rakapparat...
Tatueringar, jag gillar dem skarpt, o skulle vilja ha några fler än den jag har. För mig är det en del av ens personlighet.
Människor har ju smyckat sig i skinnet i alla tider, på olika vis och inte lika synligt kanske, men ändå. Jag använder inga smycken alls nuförtiden. Konstigt hur det kan bli...har liksom inget behov.
Jag har helt glömt bort att du är en surströmmingstjej! Äter maken också eller flyr han hemmet ett par dagar när du ska inmundiga dem? Intar du dem på balkongen eller i någon helt annan lokal och i så fall med vem? När jag jobbade i Stockholm hade vi alltid surströmmingsskiva på jobbet. Jisses ja, får huvudvärk bara av tanken...men visst hade vi kul också, typ 3 nubbar till varje fisksvans...

Susjos sa...

Hej igen!
Lite svar:
Visst är det Eva Dahlgren på bilden, ja, hon är så bra!

HAn som sjunger "On the Beach" på videon vet jag inte heller vem det är, men Jubel är visst hans namn. Originalet sjungs av Chris Rea ;-)

femfemman sa...

En sådan massa flugor det finns. För egen del så tänkte jag direkt på flugan, som alltid satt under hakan på rektorn, då jag gick på lärarhögskolan i Jönköping. På sjuttiotalet.
Maken..dåvarande pojkvännen... skaffade sig en fluga av sammet. Kommer ihåg att den brukade användas på nyårsaftnar.
Antar att den ligger kvar långt inne i hans garderob.
Fluga, det är ju också något på populärt. Som de hemska kroppstatueringarna. En liten tatuering, det tycker jag är fint...Men inte över hela kroppen. Som Richard Söderberg på allsången igår. No, no, no!

Klimakteriehäxan sa...

Snygga flugor! Vi är 200 procent överens om tatueringar.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

HAHA sista bilden, jag letade efter flugan tills jag läste texten ;D. Helt klart en fluga där ;), jag trodde bara att karln? Hade gjorde en på armen ;D . Kul där med alla flugor du ändå tagit bilder på :D.

Tove Olberg sa...

Wow vilken super tolkning, ett nöje att skåda dina bilder!

Kina sa...

Fina flugbilder, som visar att dom (flugorna) är ganska vackra. Det kan jag tycka att tatueringar är också, men tänk sedan när man blir rynkig och skrynglig! Då kan det bli spännande om man ska gissa vad tatueringen föreställer.

Anni sa...

Vilka flugfoton! En blandning av äckel och fascination att se. Den sista flugan lär ju leva kvar långt efter att trenden försvunnit. En så där stor tatuering går väl knappast att ta bort?

Susanne ❤️ sa...

Riktigt fina flugbilder, trots att dom är ganska äckliga så är det ngt med dessa små irriterande insekter när man ser dom på nära håll ;)
Men inte gillar vi dom inte .
Tatueringar över hela kroppen är ju kanske inte det snyggaste, men sen är det verkligen skillnad på när en duktig tatuerare har gjort sin bild kan vara riktiga konstverk istället för en massa färger i ett kludder men det är ju min smak på det hela och som tur är vi alla olika ;) även jag har min lilla men den lilla räckte för mig :)
KRAM och tack för att du är med

Vilt og vakkert sa...

Heisann, her var det fluer for en hver smak ;:OD) Den gule var snodig!
Og den andre var skikkelig morsom. Vet heller ikke hva jeg synes om å ha flue på armen. Da foretrekker jeg "å være flue på veggen"!