söndag 19 augusti 2018

Skyltsöndag #171

Om jag får säga det alldeles själv så har det varit en helt superb skyltvecka. Detta kan bero på att temperaturen legat under 30 grader och att maken och jag varit ovanligt aktiva den här veckan. Värme = toppen. Svett = botten. Rörelse i 33 grader = inget vidare. Ja, ni förstår säkert. Här kommer min skyltskörd. Å den innehåller hela tre höjdare – enligt mig alltså. Enjoy!


Det är alltid ett nöje att äta lunch hos favon Panda på Hornsgatan. Det är dock svårare att fota rörliga fordon medan man äter som ni ser. Liiiite suddigt blev bilden, men Bäckströms logo är så himla bra tycker jag.


Förlängda Armen har varit med i Skyltsöndag förut. Men den tål att upprepas. För den här gången fotade jag hela bilen, sittande på samma restaurang förresten. Å nu kom även webbadressen med – Farmen.se. Fyndigt med tanke på tv-programmet med samma namn;-)


Höjdare 1: Den här husvagnen från 1967(!) gör reklam för Liberalerna och står på en parkeringsplats för funktionshindrade vid Mörby Centrum. Kunde inte låta bli att skratta här. Jag menar hela parkeringsplatsen är avstängd just nu på grund av valstugor, och handikapplatsen rök alltså också. Men kolla skylten i bakrutan: Här borde det finnas en närpolis. Vad den nu skulle göra åt "felparkeringen";-)


Höjdare 2: Är jag blind eller dum?! Troligen både och. Reparbete går ju an, men är det en utomjording som utför det eller;-)


Höjdare 3: Den här skylten är nog den roligaste och bästa jag hittat på länge. Kasta vatten betyder ju ”urinera”. De anställda på mitt favocafé är mellan 20 och 30 år gamla. De flesta är tjejer och är betydligt kortare än de minst 2,30 meter som krävs för att kasta vatten i den kranens vattensamlare. Skylten var borttagen dagen efter jag tog kortet.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.


PS. De är fler som har kommenterat att Liberalernas logo ser ut som en snopp. Alltså seriöst, tycker ni det;-) DS.

19 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Suverän skyltskörd du levererar i dag! Själv har jag varit på jakt efter vilda djur.
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2018/08/laser-radjur-skyltar.html

Klimakteriehäxan sa...

PS snoppdiskussionen dök upp i samma ögonblick som Liberalerna presenterade sin nya partisymbol ... de får nog leva med den. Vill väl visa potential, kanske?

Emma, Sol som sol? sa...

Underbara skyltar!


Kommentar till Klimakteriahäxans kommentar:
... eller potens ....

Husbilen-Ellen sa...

Läckra skyltar!Vid sista bilden åkte mungiporna upp lite extra! Ha dé gott!

Annette sa...

Haha, håller med - utan tvekan höjdarskyltar!

Geddfish ♥ sa...

Läckra skyltar, riktiga höjdare! Sista bilden tar hela poängen, hahaha!

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Kasta inte vatten här ... nä, man ska inte pinka där :-)
Förlängda Armen är också bra, såsom jag alltid sagt är ni svenskar fyndiga då det gäller företagsnamn!

Susjos sa...

Haha! Verkligen toppenskyltar! Å sista kasta vatten skylten tar ju priset! Synd att den togs bort.
Aha, har inte tänkt på att Liberalernas nya logo ser ut som en snopp, men den gör ju det!!!! Hehe igen!!!

Mias Mix sa...

Helt suveränt! Rakt igenom. Fyndigt med Förlängda armen - farmen! Kul med kasta-vatten-skylten :) Där tänkte de inte riktigt! Och det gjorde ju inte Liberalerna heller :) Toppen-inlägg!

nalta norrland sa...

👍🤪😜😛😁 En 10 poängare 👌

Paula sa...

Första bilen är bara bäst! superhäftig! Jag fattar däremot inte riktigt associationen mellan förlängda armen och farmen. Erbjuder dom hjälp på landet eller? Husvagnen vill jag semestra i, efter dekalborttagning...

KajsaLisa sa...

Grävskopefiguren var kul, sen kanske man ser ut så när man jobbar med rep :) Undrar om den som skrev vattenskylten försökte vitsa till det eller inte tänkte på vad hen skrev.
Sen är det en sak som gäller alla partier, även oss sossar i valrörelsen.
MAN STäLLER INGET PÅ EN HANDIKKAPPLATS!
DET FINNS INGA URSÄKTER.

Paula sa...

Tack för länken, jag trodde märket var mycket äldre, populärt på 80-talet, där ser man. Inget märkvärdigt från loppis, bara några byttor, kommer nog i nästa blogginlägg...

Ditte sa...

Toppenskyltning! Och med mycket humor! Gillas! "Panda" har jag ätnkt besöka men inte kommit itll skott. Satsar på kommande vecka.
Att den "Förlängda armen" når lite längre är ju praktiskt. Kanske når den ända till Farmen. Men kanske är inte det någon fördel. (Har aldrig ens sett programmet)
Bilden påh usvagnen och dess placering var helt suverän. Och närpolisen finns ju inte direkt till hands. Tycker nog inte man ska ta handicapplatserna i anspråk. Kanske har husvagnen tillstånd...
Vattenkastningsskylten är humor på hög nivå. Men den som skrev skylten hade kanske sina tankar på annat håll. Verkar troligt.

Anki sa...

Åter en kanonskyltning! Husvagnsplaceringen irriterar mig - så korkad plats! Ja ... och VAR är polisen - eller p-vakterna?

Svar: Tack BP! Du är inte alls dum – man behöver se skylten på plats för att fatta vad som menas – det är ingen parkeringsplats, utan en ställplats just för husbilar och husvagnar. Det finns en badplats i anslutning till campingen och ställplatsen och badgästerna parkerade sina bilar så att husbilar och husvagnar inte kunde komma in där ... därav skylten.

Ama de casa sa...

Haha! Sista skylten är ju bara sååå bra! Tur du hann med innan den togs bort :-)

Skylten ovanför - det är ju en kille (eller tjej, men jag tror mer på kille) som använder rep för att klättra på väggen. Hur lätt som helst att se ju ;-)

Taskigt att blockera handikapparkeringen, men jag gissar att det kan vara svårt att komma dit ändå på grund av alla andra valstugor. (Oj! Håller Trafikpolis-Ama på att börja se mellan fingrarna? ;-) )

Härlig skyltning!

Christian Lehmann Gisler sa...

Hahaha, du lyckas igen med att hitta unika och roliga bilder, hur länge går du runt och letar egentligen?

Herr Nilssons Fru sa...

Jösses vilka häftiga o kul skyltar.
Bra val av namn på firman "förlängda armen AB" perfekt!!
Sista skylten var kul och fiffig.
Suveräna skyltar.

Kramiz
PS jag hittar skyltar när jag är ute på vägarna och rör mig, vilket händer då och då, semestertripper, hemmavid o så vidare. DS

Anni sa...

Underbara skyltar!
Men nu kastar himlen vatten över mina fönster - eller är det hagel? Oj, vilket oväder det blev!