onsdag 15 augusti 2018

I valet av kvaletNu har dom kommit upp igen – valaffischerna alltså. Tycker alltid precis samma sak om dom - de skräpar bara ner hela stan och förorterna, precis som på bilden ovan. Tur dock att årets affischer inte är gjorda av papper utan av nåt som kallas för kanalplast. Då slipper man åtminstone se sönderrivna politikeransikten.

Nytt för i år
Nytt för i år är att de flesta partierna har valt containrar som valstugor. Läckert tycker jag. I Danderyd valde dock Centern och Miljöpartiet att köra på med de gamla valstugorna i trä.


Valaffischernas budskap och utformning
Vet att fler tidningar har skrivit om valaffischernas budskap och utformning. Själv läste jag bara del 2 av 9 i Metro, där det var Miljöpartiets tur att granskas av en expertpanel från Berghs School of Communication. Å den artikeln läste jag först efter det att jag bestämt mig utan minsta tvekan att lägga min röst på Liberalernas affischer.

Liberalernas valkampanj
Alltså förutom att partiledaren Jan Björklund är himla snygg så tycker jag att partiet har lyckats utomordentligt bra med sina direkta och koncisa budskap. Dessutom är utformningen av affischerna en riktig hit och skiljer sig rejält från konkurrenternas layouter som är så tråkiga att jag bara vill gråta.
Vad tycker ni om årets valkampanjer, och vilken är er favo?

PS. Nu när jag har publicerat inlägget ska jag faktiskt kolla flera dagstidningarna åsikter om valaffischerna. Ska bli skoj att se om någon håller med mig;-) DS.

18 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Är det dags nu igen ...

Berghs är kul! Där har jag gått!

nalta norrland sa...

Håller varken med Dig eller inte... typ varken ris eller ros ;-)

Har inte sett så många valaffischer än att jag kan ha nån åsikt.

Det jag redan nu kan säga är att NEJ jag tycker inte att Jan Björklund är speciellt snygg och dessutom retar det mig att han har ett plåster i ansiktet under vänster öga... det har han haft i flera veckor.

I nuläget kan jag icke påstå att nån politiker är speciellt fager.

Geddfish ♥ sa...

Jag är varken kall eller varm, mera ljum. Jag googlade lite på valaffischerna och där kan jag hålla med dig om att Jan Björklund hade de "roligaste" affischerna, övriga var väldigt tråkiga. Men vad jag röstar på, det är ju en annan femma :D

Ditte sa...

Jag håller helt klart med dig om att Liberalernas budskap är bra på valaffischerna. Får i alla fall mig att titta extra. Och mesigt är det inte heller. Vad sedan tidningarna tycker är ju en annan sak...De ska ju ha betalt de också. Kul inlägg!

Steve sa...

Om årets valkampanj tycker jag ovanligt lite. Valaffischerna har jag bara sett på TV och vid en genomgång på nyheterna så fick Liberalerna av den bedömande experten sämst betyg. Jag är i a f förskonad från affischer där jag rör mig. Tack för det.

Ama de casa sa...

Jag har inte sett så många valaffischer. Föredrar nog affischer med valar på om jag ska vara ärlig ;-)

Våra röstkort har vi dock fått, så vi kan rösta. Efter 10 år som utskriven ur Sverige så ramlar man ur röstlängderna och måste agera själv för att få vara med och bestämma. Det är inte bara en rättighet att rösta, det är en skyldighet. Om man inte röstar förlorar man sin rätt att gnälla, och att gnälla, det gillar jag ;-)

Monica sa...

Ja nu är cirkusen i full gång men efter valet
blir det bara lång näsa för vanligt folk igen.
Sverige verkar ha blivit pajasarnas paradis HIHI
Den som kunde garantera att sjukvården kom på fötter
igen skulle få min röst men den chansen är ju mikroskopisk.
Är fortfarande förvånad att jag överlevde dom sex dagar
som man körde runt mej till olika avdelningar varje dag
efter dom två dagarna på IVA.
Till slut visste ingen varför jag låg inne och jag skrev
ut mej själv, stackars personal.
Tycker det är härligt att ni har en trädgårdsgrupp
den skulle jag nog vara med i:-)
En liten fråga bara vad fan är badpapper?
Ja alla nya ord får mej att känna mej helt mossig
ibland fattar man inte vad folk pratar om, bäst att
hålla sej i bushen och bara njuta av naturen.
Ha det bra

Mias Mix sa...

Har inte hunnit läsa på några så kan inte uttala mig. Men håller med dig om att Liberalernas är fyndiga, enkla och tydliga. Måste säga att jag är så less på dessa valaffischer som skräpar ned och kostar massa pengar. Det partiet som går ut och säger vi slopar alla valaffischer och lägger pengarna på vård och omsorg istället skulle lätt kunna få min röst!

Anita Malta sa...

Kanalplast!! Vet inte vad det är för sorts plast men plast får mig att tänka på att det finns för mycket av den varan nu och är ett av våra största miljöproblem.

Undrar om alla dessa valaffischer påverkar väljarna alls, som du skriver skräpar de mest ner. Tror mer på en och annan för att folk ska stanna upp och läsa budskapen.

Att det snart är val därhemma har inte undgått mig men ärligt så bryr jag mig inte och har dämed varken åsikt eller favorit. Hahaa.. nu blev min kommentar ganska så ointressant och trist men roligt var det ändå att få ta del av dina bilder och rader :)

Susanne sa...

Jag tycker att alla är trista, men så vet jag ju redan hur jag ska rösta ;)

Tony sa...

Haha, nu hade vi samma tanke, jag fotar också dessa motiv till ett inlägg :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Kan hålla med om att de blåa affischerna är klatschiga, men klyschor som klyschor...lova guld och gröna skogar.....har lite svårt för sådant...

Paula sa...

På min hemort finns endast ett partis valaffischer, sossarna! Kommunisterna använder anslagstavlan till sina mindre affischer. Övriga partier, hohoooo var håller ni hus?
Jag såg Markus Oscarssons valaffischprogram igår på play, han tyckte miljöpartiets var bäst. Liberalernas som du visar opp har jag inte sett förr, men gillar ordleken.

Husbilen-Ellen sa...

Gillar inte valaffischer över huvud taget. Mycket personkult och innehåll, som inte förpliktigar till något. Jag har inget till övers för alla vallöften heller. Ha dé gott!

KajsaLisa sa...

Japp nu är det igång, upptakt förra helgen.

Marita sa...

Håller med dig om affischerna. Jag gillar också deras ”valstuga” som står på torget. Vad jag förstå till de andra partierna förtret.

Eva Trillian sa...

Oavsett parti så funderar jag på om valaffischerna gör någon som helst nytta? Jag menar, vinner verkligen något parti röster på sina affischer? Svaret är väl antagligen ja ...

Anni sa...

Jag blir mest förbannad på Liberalernas stora snopp de sätter i högra hörnet. Och att de skriver "Mot extremism" - de är alltså på väg att bli extrema? Jag hade fattat om de skrev att de var EMOT extremism ...
Helt i klass med när de vid ett tidigare val ville ha kunskapskola. Undrar om den kolan var god?

Nej, jag gillar inte valaffischer alls. Det finns annat de kan lägga pengarna på. Men jag ska leta rätt på några granskningar, det kan ju vara lite kul.