måndag 26 februari 2018

Glad måndag

Ja, jag vet att Ama antytt flera gånger att rosa verkar vara en av mina favoritfärger. Ibland undrar jag om hon inte har en poäng där;-) Jag menar antingen är de mesta rosa nuförtiden, eller så är det jag som ändå dras till den färgen. Ja, bedöm själva!


Fika är ju precis som lagom ett svenskt ord som inte går att översätta till exempelvis engelska. Den här lilla brickan har löst problemet på ett väldigt smart och roligt sätt. Okej då, färgen och priset blir jag ju inte glad av, men texten är bra.


En nyhet hos den lokala ICA – sötpotatisnudlar, även dom sålda i rosa påsar. Men kul att nudlarna finns och att de är glutenfria.


Äntligen något i min favoritfärg. En orange Tesla! Å kolla registreringsskylten – Yeh! Helt i min smak, både färgen och nummerplåten:-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna är dagsfärska. DS.

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Dags att komma ut ur den rosa garderoben nu, tror jag, och erkänna att det ÄR din favvofärg :-D

Dom där nudlarna såg väldigt intressanta ut. Har inte sett dom här, men å andra sidan visste jag inte att dom fanns heller, så jag har inte tittat :-)

Jag tyckte bilen såg gul ut? Kanske att det var en postbil, eller nåt... ;-)

nalta norrland sa...

Rosa är ju min favvofärg :D i alla fall om Du frågar mina närmaste som vanligtvis ser till att fylla de rosa förråden ;-)

Jag gillade brickan, men inte priset, så kul var den liksom inte ;-)

Nudlarna, meen joo så kul, intressant, ska kolla om de finns här på ICA, jag gillar att dem är glutenfria och sötpotatis är ju en favorit.

Glad Måndag, trots snöoväder? Eller kom det inte nån snö i Täby?

Ditte sa...

Här blev jag idag glatt överraskad. Rosa? Ja, du har nog en dragning ditåt.
Brickans budskap är klockrent. Och att fIka är ju väldigt svenskt! Kanske kommer brickan även i limegrönt eller oragne?

Nudlarna ska jag titta efter och det helt oavsett den rosa förpackningen. Innehållet räknas. Men även nudlar moderniseras. Risnudlar, äggnudlar pch nu potatisnudlar. Alltså långa band!
Bilen är superläcker och så även färgen-
Och regskylten bidrar förstås.

FREEDOMtravel sa...

Teslan är superfin! Fast jag tycker att den ser gul ut?

Olga T sa...

Gul bricka, gula nudelpåsar och rosa bil?
Bara en lek med färger ;)

Paula sa...

Så spännande hos dig idag. Kinesiska nudlar gjorda av sötpotatis! Var är den odlad tro?? Uppfinningsrikedomen är det ingen brist på! Men priset kan knappast konkurrera med de vanliga Ramen nudlarna va? Fika ute har jag inte råd med, vi har ett jättefint fik här på byn, men där går mest bara turisterna som har fetare plånböcker.
Färgen på Teslan var häftig, annars är jag helt liknöjd angående bilar...

Geddfish ♥ sa...

En minibloggsväng innan kudden.
Noterar att du trots allt dras till rosa, likaväl som gult.
Bilen var fantastiskt läcker!
Fika, ja du vet väl att det är månsingspråk? Månsing - det hemliga språket bland knallarna. Ja, du vet väl vad knallare var?
Ha de gott!

Susjos sa...

Kul att den glada måndagen innehöll lite rosa inslag! Det blir man glad av, och även den gula, eller är den brandgul, den fina Teslan?
Brickan var också jättefin!

Svar: det såg ut som det stod SOS ovanför Karolinskas entré, inte SÖS, fast egentligen är det 2018 det står !
Men tycker att SOS passar bättre, haha!
Tack för fina önskningar om en lugn natt, jag satt i telefonrådgivningen i natt och hade det lite lugnare, trots att det var fullt i hela stan och jag fick hänvisa till den sista platsen i Södertälje i natt!

Åke sa...

Vilket hörligt tema!!! Tessla imponerar på mig nu även din färg gör en glad :) Dock inte prislappen på den... Det fans en till salu med dåliga batterier för någon månad sedan, vill minnas att batterierna gick på 90.000:- och den hade rullat 14 tusen mil... jag har en kompis som provkörde en för 14 dagar sedan och han vart såld :) Han installerar tesslans laddstationer lite här och där... det här med batterier och miljövänligt är jag dock kluven på... Du min fläkt är i alla fall miljövänligt tills den ska skrotas: I stridens hetta skrev jag fel, slå EcoFan på You Tube kommer du på min gamla film. (Över 3000 besök på min film) Jag fick den billigare för 9 år sedan, han vart så imponerad försäljaren av min hemsida) En liten fläkt som alstrar sin egen energi I en platta som känner av värme som driver en fläkt helt utan ström. Den tar sval luft och förflytar den varma luften från spisens överdel ut i rummet... spishällen håller en temperatur från ena sidan på 100 grader till den andra på 300 grader... perfekt även för att laga mat på. Jag antar att mor för många många år sedan talade om hur en spis skulle fungera praktiskt :) Kvinnor kan vettu!!! Härlig måndags tema du bjuder upp på!

Monica sa...

Jag är ju ingen färgmänniska alls, svart, vitt
och grått duger bra:-)
Var inte rosa ens som liten flicka men det var
väl inte du heller.
Teslan har gått en närkamp med en snöhög i fronten
ser jag, undrar om dom är något att ha när det blir
som nu riktig vinter.
Ha det bra :-)

KajsaLisa sa...

Håller med om att det rosa var lite väl rosa, men den oranga var lite mycket åt gula hållet men snygg ändå. Passande färg på vintern ser man på sidan av bilen :)

Steve sa...

Så du menar att Teslan är orange. Då har jag tänkt fel när du talat om orange som en favoritfärg.
Jag noterar att oxå stolpen D4 i parkeringsgaraget är till viss del rosa. E4 oxå tror jag. Skumt med rosa i ett parkeringsgarage.

christian sa...

Ännu en besynnerlig matvara i din närmaste omgivning.... :)

Anki sa...

Nudlar av sötpotatis var en nyhet för mig ... någon fräsig Tesla har jag nog heller aldrig sett :) Jag får väl säga Glad onsdag till dig! Kunde inte kommentera i går morse - fick upp en grå ruta ... och sen glömde jag bort det - sorry ... :)

Anni sa...

Du dras till rosa, det är helt klart! Sötpotatisnudlar ska jag kika efter på min ICA, jag gillar sötpotatis!
YEAH!