tisdag 25 augusti 2015

Långpromenad – del 1

Man kan göra långpromenader i skogen, nära vattnet, i parker och/eller i stan. Idag valde maken och jag en salig blandning av de tre sistnämnda varianterna. Å det blev en mycket lång promenad kan jag berätta med många pitstops och nya miljöer som vi aldrig sett förut. Dagen gjorde mig än en gång medveten om vilken fantastisk fin (sommar-)stad Stockhom är. Här finns verkligen något för alla smaker. Hoppas ni håller med.
Här kommer fyra bilder från första etappen som började vid Albano, gick förbi Brunnsviken, upp i Bellevueparken, ned vid Wennergren Center, in i Vasastan, längs Norra Stationsgatan till Torsplan.

I Bellevueparken finns Carl Eldhs Ateljémuseum, som vi inte gick in i. Stockholms brevduveklubb som vi inte ens visste att den fanns var stängd. Men vi hade nog inte gått in där heller om den varit öppet.


In en sprillans ny del av Bellevueparken ner mot Wennergren center har man anlagt världens coolaste lekpark för barn och vuxna. Där hittade jag den här trollsländan(?). Maken tyckte att den var ovanligt liten, medan jag trodde att trollsländor var gröna/turkosa...


Säger det än en gång: L'Incontro är Stockholms bästa italienare. Senaste bestseller sedan två dagar är kantarellpastan, som ägaren och kocken Zara uppfann i söndags, då hon lagade den till familjen. Hon ville inte ha gräddsås till spaghettin utan testade med en rå äggula. Bästa pastan jag någonsin ätit! Makens Carbonara ser ni i bakgrunden. Maken är vid det här laget så "bloggdresserad" att det alltid är han som arrangerar maträtterna:-)


Ytterligare ett nybygge vid Torsplan. Älskar ju kranar, men de här ser ut att "växa ut ur" byggnaden och molnen påminner mig om lava under ett vulkanutbrott. Det gillar att ha en livlig fantasi eller hur!?

23 kommentarer:

Meta sa...

En trevlig promenad ser jag och vilken vacker slända du hittat. Dom gillar jag. Mums vad gott det ser ut
Har tänkt mig att vara med på skyltsöndag hur går det till?????
Ha en fin kväll
Kram Meta

Geddfish ♥ sa...

Gillade den fantastiska sista bilden, den satte igång fantasin! Gillade också den superfina vackra trollsländan, som du fångat så bara in i pricken sanslöst vackert!!!

Comsi comsa sa...




Rejäl promenad ni gjorde, nästan så ni gick i mina fotspår eller jag i era, hi hi hi.... Bilden med trollsländan var helt fantastisk fin. =)

KajsaLisa sa...

Den pastan måste jag testa, hängde mycket på Vapiano förr. Parken har jag aldrig varit i, får ta den på vägen.

KajsaLisa sa...

Just det, glömde en sak. Du måste bara gå in på SVD och söka på invasion. Du får upp en artikel med en stump av en rysk invasionskarta från kalla kriget.Jag har inte deras tjänst men man kan dra ut den och förstora upp den.Jag har kommit fram till att den föreställer Täby galoppbana, en bit av Norrtäljevägen och din bostadsrättsförening. Så nu får du se vad den heter på ryska.
Har ni lagt upp ett försvar i föreningen :)

cissi sa...

Kranbilden gillar jag skarpt....och pastan ser riktigt god ut! Kul att hänga med på lite storstadspromenad.

Eva Trillian sa...

Så trevligt det låter :) och vilka bra bilder du tagit! Nog är Stockholm en bra fin huvudstad ändå!

Mias Mix sa...

Härligt med långpromenad! Visst är Stockholm vackert. Ska dit på lördag och kolla Tough Viking. Åh vad fint du har fotat trollsländan! Har också bara sett blågröna förut.

FREEDOMtravel sa...

Den där pastan ser riktigt god ut! Jag är inte sådär vansinnigt förtjust i pasta, men ibland kan det vara riktigt gott. Gräddsås slipper jag gärna, just till pasta. Men kantareller och äggula... mmmm! Och självklart håller jag utkik efter vår båt här :)

Susanne ❤️ sa...

Fina bilder och jag älskar ju trollsländor tycker dom är så fina :)
Kramarna var mäktiga i en häftig bild på byggnaden gillar verkligen den !!
Vilken mat mums måste ut på stan, det var ett tag sen mörker jag ;)
Tack för att vi fick följa med på långpromenaden
Kram

Kolonilotta sa...

Den där kantarellpastan med äggula istället för grädde lät ju jätte spännande!
Nu är det minsann jag son är Mega imponerad av dig som får med din man på dessa långa promenader!
Det får jag aldrig min man till att göra!
Allt gott till dig!

Steve sa...

Intressanta promenadalternativ har ni gott om där i storstan. Det är en synnerligen varierad bildkompott du bjuder på, men det gör du för det mesta. "Bloggdresserad", nytt bidrag till SAOL.

Anki sa...

Vilken härlig promenad... och fantastiskt fina bilder! Den röda trollsländan tror jag heter blodröd ängstrollslända...
Den sista bilden med kranarna är bara såå snygg! Bra jobbat!

Life of Johanna sa...

Det är alltid bra med fantasi :)

Ja, tiden rusar förbi, kan knappt fatta han är 6månader redan

haha ja jag vet du alltid sagt så om FB, jag borde lyssnat lite mer på dig

Ama de casa sa...

Jag tycker det är bra av trollsländorna att dom har tagit sitt förnuft till fånga och börjat klä sig i rött :-)

Pastan såg fantastiskt god ut!

Marina sa...

Härligt att hitta nya platser i sin egen stad!

cat sa...

Wow vilken trollsländebild! Det finns många olika storlekar och färger på de vackra insekterna.
Maten såg inte dum ut den heller :-)
Igår hade vi skitväder på västkusten, så det blev till att hålla sig inomhus.

Anni sa...

Jahaja, där jag gick i söndags! Tänk om vi gått samtidigt, mött varandra och inte vetat om det! Ungefär som jag och Violen som satt bredvid varandra vid Nyköpingsån och först insåg det när vi såg varandras foton ...

Provade Paolo Robertos pasta högst upp i Åhléns City. Den kunde jag gjort bättre själv. Ska prova ditt ställe nästa gång.

Och ja, bilen är tjänstebil och jag har inget körkort. Dessutom fick maken ju ingen blå bil denna gång, så jag kommer aldrig påstå att den är "vår" :-P Det är en Renault med suv-komplex. Ful som stryk. Monstruös.

Och jag sa väl att den inte var blå?

Anita Malta sa...

Vad helt underbart det låter att kunna ta sig tid att utforska den vackra huvudstaden med långa promenader !! Att vädret ännu är precis som det ska vara när det är sommar gör ju knappast saken sämre.

Tycker dina bilder är helt fantastiska och fått ett lyft på senaste tiden. Inte för att de på något sätt var dåliga tidigare men det är lite mer sting nu eller vad det nu är ;-) Sländan är ju ett praktexempel. Wow, vilken bild !! Intresant färg dessutom och i mina ögon är den jättestor.

Haha.. har du lyckats dressera maken när det gäller ditt bloggande !! Bra, då får du gärna ge mig några tips ;-)

cat sa...

Omogna björnbär och en fågelskalle :-)

Per-Anders sa...

Cool bild på trollsländan.

Unknown sa...

Italienaren ska jag besöka, blev pastasugen nu.
/Kiki

Marita sa...

Vi besökte museet för något år sen. Alla som kommer dit får guidad visning. Det var ett trevligt besök och kul att se alla statyer och prototyper.