onsdag 29 april 2015

Verifieringar


Minns ni gårdagens håriga "fågelbo"?! Kan berätta att boet tillhörde en tjej, som dock har varierat sig idag.


Burgaren på Texas Longhorn idag var okej, inte mera. Pommes fritsen utmärkt. Extra plus för coleslaw och saltgurka samt det isiga glaset, som dock hade tinat upp när jag tog kortet.


Det kom visst några regndroppar i Täby, som det här (rosa) paraplyet uppenbarligen inte mäktade med.

Idag läste jag hos AMA (i ett inlägg) och hos Monica (i en kommentar) att det är ett hårt arbete att skicka iväg kommentarer till bloggkompisarna. Det verkar vara ni som har WordPress och Bloggportalen som har drabbats hårdast, då jag inte har hört någonting (än) från blogg.se och blogspot.se. Det ska ju vara roligt att blogga och skoj att kommentera! Det ska absolut inte vara ett tidsödande och tråkigt göromål för oss som älskar att skriva och besvara/fundera över inläggen som vi läser.

Så här funkar det för mig
Jag har ju blogspot, vilket också många av er läsare har. Visst finns det en ruta hos blogspot, där man ska bocka för att man inte är en robot, men det har jag aldrig gjort. Har dock inte stött på patrull. Blogg.se och Bloggportalen har jag inte heller några problem med. Wordpress – programmet som överstiger min IQ, kräver att jag för publikation av kommentaren loggar in hos den första WP-bloggaren. Sedan gäller den inloggningen för alla Wordpress bloggkompisar i 24 timmar.

Fråga till er
Hur är det hos er? Jag menar ni kommenterar ju verkligen flitigt hos mig, och om ni har sådana problem som AMA och Monica kan jag bara säga att jag bugar och bockar djupt och tackar så hemskt mycket för era kommentarer och den tid ni lägger ner. Ni andra då? Vad måste ni göra för super ansträngningar för att skicka iväg era tankar till mig och andra bloggkompisar? Skulle vara intressant att veta tycker jag – och ni är kanske också intresserade.

PS. Bilderna är dagens skörd och har ingenting med inlägget att göra. DS.

Det här är mitt 59:e inlägg till Blogg 100. 59 down, 41 to go.

24 kommentarer:

Life of Johanna sa...

Har inga problem alls med kommentera! :)

Erik har sparade semester dagar han måste ta ut, eftersom anställning slutar i maj,. så jag är super glad för få ha honom hemma extra mkt

Geddfish ♥ sa...

Jodu, jag fick allt bevisa en piece of cake hos dig härförliden. Snopen, blev jag, men jag har också lärt mig att man klickar till lite mer, och vips är man förbi. Jag får alltid kryssa i att jag inte är en robot iaf. Ordverifiering kommer upp sporadiskt på bloggarna, men mycket sällan numera.
Jag tycker sånt här är störande men å andra sidan slipper vi undan skräpkommentarerna. Iaf jag.

Tjejen på första bilden. Jag ser ingen skillnad. Men du hade henne inte i helbild igår.
God kvÄll ♥

Life of Johanna sa...

Ja sätter man hugo i babyskyddet eller lägger honom i vagen så somnar han nästan direkt, han gillar dem. Men Hugo är ett mycket snällt barn. Får väl igen det med trots sen gissar jag haha

Olga T sa...

Roboten får jag alltid kryssa i och hos dig har jag en gång fått klicka i tårtorna faktiskt. Mysko. Undrar hur det är hos mig?

Olga T sa...

Sv: Tror också på Henke. Framförallt tror jag att det måste vara svårt att komma tillbaka och träna sitt gamla lag.

KajsaLisa sa...

Hon är väl värd att fotografera, just nu sitter jag och klurar på en kort Londonresa. Skall se ett av mina absoluta favoritband. Killarna i det bandet har samma frisyr. Du kan ju dra ner volymen innan, tog inte deras bästa låt, men frisyrerna syns bra här :)

Marina sa...

Det verkar vara väldigt godtyckligt det här med verifiering. Jag vet att jag har kryssat i "ingen ordverifiering" hos mig, men tydligen fungerar inte det fullt ut. Hos dig är det som sagt bara en ruta där man måst intyga att man inte är en robot, och det är väl inte så arbetsamt...

Marina sa...

...Bar för att jag sa det så var det ny ytterligare något mysko där man skulle visa vilka bilder som innehöll ris...det här blir mer och mer underligt...

Eva Trillian sa...

Verifieringarna dyker upp lite "random" på allas blogger-bloggar. Inget mönster, inte mer hos någon ... Begriper inget - bara gör.
Grymt sugen på hamburgare nu ... undrar vad jag får till lunch - ska titta i frysen. Har inga burgare där (vad jag vet) så det får nog vara till en annan gång ;)

Steve sa...

Att kommentera hos dig är inget problem. Däremot är det både tidsödande och störande där jag ska verifiera ord som knappt är läsbara. Det har t o m hänt att jag slutat kommentera på någon blogg av det skälet. Att bara intyga att jag inte är en robot är däremot inget problem
Tjejen med fågelboet är verkligen fullutrustad. Det måste bli tidiga mornar för att hinna få på sig allt innan det är dags att ge sig iväg.
Hamburgarbilden gjorde mig inte det minsta hungrig.
Bra med ditt förtydligande PS.

FREEDOMtravel sa...

Jag har en egen wordpress-sida och måste verifiera på många ställen. Ofta är det kakor som ska dras eller suddiga och pyttesmå siffror som ska uttydas för att bevisa att jag inte är en robot. Kommer inte ihåg vad som brukar komma upp på fin blogg, men idag fick jag uttyda ett lite suddigt ord för att verifiera mig som icke-robot. Oftast är det inga problem, men ibland (när man inte fattar vad det står eller Internet hänger sig mitt i verifieringsprocessen) kan man bli lite galen ;)

Anki sa...

Sällan några problem med att kommentera... oftast bara en ruta att kryssa i... någon gång siffror och ganska sällan någon bild.

Svar om mina händer... använder alltid handskar!
Önskar dig en fin Valborg!

cat sa...

Har själv blogspot. Jag måste alltid bocka i att jag inte är en robot. Ibland räcker det, ibland måste jag efteråt skriva i ett antal bokstäver. Det lustigaste av allt är dock när jag måste välja vilka av bildalternativen som kommer upp, som föreställer antingen vin eller hamburgare.

Det är knepigt att kommentera, men inte omöjligt om man säger som så.
Ska se vad som händer nu.
Jag fick välja pastabilder.

Monica sa...

Det som är bra det är att nu för tiden kan man se ut hur fan som helst,-)
Hade det inte varit hos dej jag skulle kommentera hade jag gett upp, maken till krångel har jag aldrig varit med om.
Ha en skön Valborg;-)

Ama de casa sa...

Jag sliter med verifieringarna... Hos alla som går via blogger med kommentarerna. Ibland räcker det med att fylla i att jag inte är en robot, men oftast ska man dutta dit nåt mer också för att verkligen bevisa det hela. Oftast fem bokstäver, ibland en del siffror och emellanåt är det bilder som gäller. Döjobbigt! Och jag vet att det inte är bloggaren själv som begärt verifieringen. Det är därför jag står ut...
:-)

Ama de casa sa...

Försöker jag smita förbi det där med att bevisa att jag inte är en robot, då publiceras inte kommentaren...

Marit Johansson sa...

Här hos dig måste jag fylla i några bokstäver efter jag kryssat i robotrutan. Hos en del kan det räcka med bara krysset. Men jag tycker det går rätt så snabbt med bokstäverna ändå, jag kommenterar nästan alltid från datorn, skulle vara bökigt från telefonen antar jag... undrar hur det där funkar hos mig?

Herr Nilssons Fru sa...

Go afton. Inga problem med kommentarer hos de man ofta besöker, men ibland kommer tusen frågor o så :) men vad då, nu mera är de ju larmat överralt, vill man komma in får man kämpa lite eller hur...
Verkligen häftig frilla de där. Lite grön av avund...de e fult att ljuga jag vet.
Ha en glad valborg
Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...


PS Sorry jag glömde skriva vad långa soffan finns, tror ju ibland att alla vet precis allt som jag vet..:)
DS
Kramiz

Susjos sa...

Lite random tycker jag , oftast bara bevisa att jag inte är en robot, men ibland lite siffror också..
Trevlig Valborg på dig!

(idag blev det siffror!)

Anita Malta sa...

Jamen nu var blev det ju så mycket bättre med färgerna på tjejen. Nog är hon unik alltid inte bara när det gäller "frisyr" ;-)

Inga problem att kommentera hos dig. Måste visserligen bevisa att jag inte är en robot men så är det ju hos de flesta nu. Skönt att slippa hopplösa ordverifieringar. Synd att Wordpress krånglar. Det ska ju som du skriver vara roligt att kommentera utan hinder.

Ha en skön Valborg Beate :-)

Kicki sa...

Va?!!
Kommentarer går fram där jag vill att de ska gå fram!;)
Snygg frilla...not!
Trevlig kväll!
Kram

Stare Ström sa...

Stilig frisyr!!!

Visst får man tala om att man inte är någon robot hos dig. Oftast räcker det. Men ibland tycker den att man ska skriva dit några siffror. Är väl ok. Men hos en del som har ord, ger jag upp. Kan omöjligt tyda vad det står.

Glad Valborg!

Unknown sa...

Kul att man kan lura roboten hos dig..men se det funkar inte hos alla.
/Kiki