onsdag 15 april 2015

”Akut” jobba-hemifrån-dag

Det är ju inte så ofta jag jobbar hemifrån, men efter att ha fått en akuttid hos tandläkaren i Täby klockan 13:00 idag valde jag koppla upp mig från arbetsrummet. Igår var det akut med tanden, men idag var det egenligen inte längre någon fara. Det räckte uppenbarligen med hotet av en 20 minuters akutbehandling för 740 kronor för att få tanden på bättre tankar. Beslöt mig ändå att låta tandisen ha en titt. Jag menar - det drabbar ju ingen fattig;-)

Lunch


Även om man har en tid hos tandläkaren vill man ju ha en lunch. I Täby är man ju absolut inte i valet och kvalet vad gäller bra matställen. Tanterna på Torpet är ett ställe som ligger i industriområdet Nytorp. Tanterna bjöd på hemlagad raggmunk med tillbehör mitt i veckan och inte på en tisdag. Bara en sådan sak! Raggisen var utmärkt, men hur man kan misslyckas så totalt med den stekta sidfläsken är en gåta för mig. Japp, jag vet att man ska fota innan man har ätit upp hälften av maten - åtminstone om man har en blogg;-)

Kosmetikartiklar för hundar

Efter lunchen åkte jag till tandläkaren som ligger granne med en djuraffär. Där hittade jag precis det jag efterlyste här. Men nu har jag i alla fall viss förståelse för hundägare som inte använder schampoo med mera till sina hundar. Jag menar 159 kronor för en flaska schampoo respektive conditioner är väl ändå att ta i. Å Rainforest conditioner i Sverige låter aningen överambitiöst;-)

Boule

På ”min” innergård finns en fin boulebana som faktiskt utnyttjas flitigt av både unga och äldre människor. Idag var det Pensionärsföreningens tur att spela - ett färgglatt gäng som ni ser. Sju kvinnor och två män, varav bara en kille var aktiv (eller vad man nu kan kalla det). Här kan jag dra två slutsatser: kvinnor lever längre än män, vilket ju är bevisat, eller så tycker damernas män att boule är töntig och tråkig…

Det här är mitt 46:e inlägg till Blogg 100. 46 down, 54 to go.

17 kommentarer:

Stare Ström sa...

Väl utnyttjad tandläkartid!

svar på din kommentar hos mig: Är det inte lite nervöst att äta soppan med ögon som stirrar på en???

Per-Anders sa...

Hemlagad raggmunk. Det får mig att vattnas i munnen.

Geddfish ♥ sa...

Jag går hellre en gång för mycket än för litet till tandläkaren och än så länge har jag råd, eller tar mig. I slutändan tjänar jag på det.
Färggranna bilder, särskilt den sista!

Susjos sa...

Hm, ja sidfläsket var verkligen välstekt!! Tack för tipset om lunchrestaurang idag, men vi valde att stanna i Kungsan och slog oss ner på en av de våröppna serveringarna där. Bara att vi kunde sitta ute var ju fantastiskt! Nog var fisksoppan god,liksom vinet...och det kunde de ta betalt för minsann..199kr! Men det kostar att äta ute...
Va härligt att se boulegänget ute hos dig! Det finns hopp om träning även när man blir äldre! ;-)

KajsaLisa sa...

Tänder är jävlig dyrt, man har ju en förmögenhet i käften.

Monica sa...

HAHA har dom använt eldkastare när dom stekt fläsket, skulle inte servera något liknande.
Att bada hund ja, en del har ju pippi på det med klåda och hudproblem som följd här badar vi sällan eller aldrig och ingen av dom har luktat illa.
Boule är kul, spelade mycket när vi bodde i Solna.
Ha en bra dag;-)

Steve sa...

Ännu ett så där härligt spretigt inlägg från dig. Jag menar, ingen kan som du hitta linjen mellan tandvärk- hundschampoo- raggmunk och pensionärsboule och dessutom få det att te sig helt naturligt.

Eva Trillian sa...

Raggmunk :) Gott - det var länge sedan! Mattips till helgen kanske? Jag få fundera på det!
Akuttider är bra att kunna få.
När börjar du spela Boule då? ;)

Ama de casa sa...

Åh! Raggmunk med fläsk - såååå gott! Fast det där fläsket såg till och med mer bränt ut än vad vissa turister på stranden gör här nere... ;-)

Kicki sa...

Passa dig för den baconbiten annars blir det fler besök till tandis!

Eva Trillian sa...

Sv: Det är lugnt :) Du är BP och jag gillar dig :D

cat sa...

Tack för den fina kommentaren hos mig :-)
Ibland orkar jag ge mig ut på höga turer för fotandets skull.
Idag har jag varit hos tandläkaren och kiropraktorn och så drog jag på mig en p-bot. Där kände jag att det faktiskt drabbade en fattig. Jag menar jag hade ju redan bränt 1500 kr på att ta hand om den medelålders kroppen ;-)

Raggmunk är gott. Bränt tillbehör är det inte. Tror att jag eventuellt tillhör kategorin som tycker att boule är både töntigt och tråkigt.
Hm undrar varför jag alltid ska peka på vinbilder när jag kommenterar hos dig? Gillar ju inte vin speciellt mycket.

Krönikören sa...

Jag hatar att gå till tandläkaren. Usch, fy och blä. Så nu tycker jag synd om dig.

Där ser man. Att det gömmer sig en restaurang där hade jag inte en aning om. Det där fläsket måste vara rena rama livsfaran för vilken plomb som helst.

Jepp, tanter lever längre. Kul att se att det var lite färg på dem, inte bara svarta och grå jackor.

Och du, stort tack för din kommentar på Täby Nyheter. Den värmde ordentligt ska du veta.

Unknown sa...

Tandläkarbesök är ju ingen höjdare riktigt, men du gör ett gott arbete som fyller ut med trevliga iaktagelser och go mat.
/Kiki

Husbilen-Ellen sa...

Jag kan sakna boule-spelet. Finns säkert här i stan också, men har inte tagit tag i sökandet var. Raggmunk är gott. Var länge sen sist. Ha dé bra!

Marit Johansson sa...

Nu tror dör jag lite här... För några år sedan var jag inne på djuraffären och köpte en trimmer för att kunna klippa vår pudel.. i alla fall frågade expediten vad jag använde för schampo till hunden och jag sa som det var, vanlig såpa. Det slutar med att jag köper exakt de produkter som du visar på bilden, både schampo och balsam till hunden för flera hundra kronor. Skäms fortfarande för tilltaget, så mycket pengar lägger jag inte ens på mitt eget schampo, det är ju helt sjukt :)

Carita Liljendahl sa...

Tummen upp för din icketillrättalagda bild med maten! Så gör man då man har en vardagsblogg :-)