torsdag 9 april 2015

Utepremiär


Ja, jag vet att man ska fota till bloggen först och dricka sedan, men efter en 6 kilomter fot(o)vandring fick jag prioritera om lite.


Den kostnadsfria underhållningen stod den här kvinnan för. Hon hade absolut behövt en stylist och en selfiepinne. För varje bild hon tog på sig själv ändrade hon håret, solglasögonen och posen. Mellan selfiesarna (heter det så?) rökte hon en cigarillo.


Som ni ser dröjer det inte länge tills alla körsbärsträden i Kungsan står i blom. Idag var det två träd som hade fått blommor.

Fotouppdrag
Idag gav jag mig själv ett fotouppdrag – åt jobbets vägnar. Ibland är man nämligen tacksam när en författare vill ha en viss omslagsbild tagen i Stockholms innerstad på sin bok, som han inte vill ta själv och som jag inte hittade i vår databas heller (den innehåller ändå över 15 000 foton). Okej då, jag letade inte ihjäl mig precis. Jag menar för en gångs skull var det ju faktiskt riktigt fint väder ute (i lä åtminstone) så…

Kungsträdgården
Efter utfört uppdrag befann jag mig på bratsens hemmaplan vid Stureplan. Då ringde jag maken och föreslog årets första ”uteöl”. Konstigt nog var han inte ett dugg svårflörtad;-) Ölen intogs inte på rosévinens och ”bubbelns” mecka Sturehof utan i Kungsträdgården. Ja, kolla bilderna och bildtexterna så förstår ni att det var en riktig höjdardag.

Det här är mitt 40:e inlägg till Blogg 100. 40 down, 60 to go.

PS. Om speciellt ni ute i landet vill se lite Stockholmsbilder från fot(o)vandringen (cirka 6 kilometer) så säg till. DS.

19 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Man ska nog beundra någon som vill ta kort på sig själv och struntar i hur det ter sig :) ... även när det ser väldigt roligt ut!
Uteöl och blommande träd - nu är det ju verkligen vår! Bra att du hottade en anledning till en utestund :) Förstå att maken inte var svårflirtad på det!

Della sa...

Men vad härligt, äntligen ute!
Det verkar som att det är viktigt att ta en massa selfies när man ändå är igång. I alla fall verkade det så i Taiwan. Och det där med vad andra runt omkring ev kan tycka... nej, det verkar inte spela någon roll. :)

Olga T sa...

Jag säger till!
Underbart med första uteölen! Själv var det första utelunchen igår. Men då var det 18 grader. Idag är det betydligt kallare även om solen är framme och himlen är blå. Att körsbärsträden redan blommar. Mitt träd fick sågas ner förra året då det sett sin bästa tid :( Har därför dålig koll på blomningen märker jag.

FREEDOMtravel sa...

Underbart med utepremiär och med blommorna! Vi har ganska varmt på eftermiddagarna här i Frankrike, men det blir otippat kallt på nätterna. Vi har faktiskt bara haft någon enstaka plusgrad på natten, men nu ska det i alla fall hålla sig runt 6-7 grader på nätterna tror jag...

Life of Johanna sa...

åh härligt med första öeln ute =) Här skall vi grilla för första gången i trädgården, gött... tror det blir ett glas vin till det med. Det första sedan jag blir gravid, så somnar väl sen haha

Ja jag skall se matchen på lördag, första sedan hugo kom till världen :) Skall gå till shoppen och se om där är något till sötnosen, han måste ju ha något med ifk :)

Anders W sa...

Vilken dag du fick! Grattis! Har nog några sådana minnen (bilder) också. Bara att njuta!

Susanne sa...

Nu blev jag avund, vill oxå sitta på en på en uteservering.

Rantamor sa...

Ja nu ser jag att jag var allt lite för tidigt i Stockholm, en vecka å lite till då hade jag fått se dessa vackra körsbärsträd blomma...
Ååååå.
Och ute serveringearna var ju inte öppna den kalla regninga dag jag var där, hade nog tagit ett bubbel å Rantafar å snälla grannen varsin öl.

Visa gärna mera stockholmsbilder.

Tjingelingen från Rantamor.

Per-Anders sa...

Ser härligt ut. För ganska precis ett år sedan var jag i Stockholm och kollade in körsbärsblommorna i Kungsan. En imponerande och mäktig syn!

Susjos sa...

Lovely!!!! Det ser helt fantastiskt ut med den där ölen i solen! Där hade jag lätt suttit i stället för en heldag på jobbet!
..och körsbärsträden blommar...hm...undrar om jag hinner in till stan nästa vecka kanske?!

KajsaLisa sa...

Du fick med både vårkänslor, körsbärsblomningen och världens värsta egotripp, snyggt.

Monica sa...

Fan vad det ser mysigt ut med en öl i det fria, ölen du föreslog var riktigt goda förresten;-)
Nä att ta en selfie så där hoppar jag nog över.
Ha en bra dag;-)
Nej har inte sett mysbyxorna:-)

Steve sa...

Vackert med blommande körsbärsträd.
På den tiden då jag ff besökte Huvudstaden gillade jag att slå mig ner i just Kungsan för en öl.

Steve sa...

Vackert med blommande körsbärsträd.
På den tiden då jag ff besökte Huvudstaden gillade jag att slå mig ner i just Kungsan för en öl.

Mias Mix sa...

Åh vad härligt med blommande träd och en god kall öl utomhus! Nu är det vår! Dags för Ronjas vårskrik med andra ord :) Så himla kul att kolla på folk, som i detta fall hon som fotade sig själv. Gratis underhållning. Ha en fin fredag!

Ama de casa sa...

Jag skulle vilja se omslagsbilden :-)

cat sa...

Åh uteöl!!! Här är det mulet och svinkallt, så uteöl är inte att tänka på.
Jösses så hon höll på!

Underbart med blommande körsbärsträd. Passa dig bara så att du inte blir en naturfotograf i bara farten ;-)

Ha en härlig helg!

Stare Ström sa...

Märkligt det där med selfies. Varför vill man ha en massa bilder på sig själv? Omgivningen ser man inte mycket av. Och så kan jag konstatera att himlen är lika blå hos dig som den har varit hos mig de senaste dagarna!

Kicki sa...

Men ser så läskande ut! Det gäller ju verkligen att få till den bästa selfien...kan ta hur lång tid som helst!
Hm,jasså minsann du har en ny header...inte hann jag vara med och rösta heller! Men vad duktig du har varit som gjort den alldeles själv...med fotbollar och allt!:)